Google Translate: Μετάφραση από κάθε Android app!

Μάθετε για το νέο Tap to Translate!

Πέρσι, το Google Translate έφερε το «system-wide support for quick translations» στο Android, το οποίο, όμως, “έτρεχε” μόνο σε όσες συσκευές είχαν το νέο λογισμικό Marshmallow.

1

Έτσι, η Google για να διευκολύνει τους χρήστες αποφάσισε ότι θα φέρει το Tap to Translate σε όλες τις συσκευές που τρέχουν από Android 4.2 Jelly Bean και πάνω.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα κομμάτι κειμένου, ακόμα και εάν αυτό βρίσκεται εντός ενός app στο κινητό ή το tablet, και να πατήσει το νέο κουμπί που εμφανίζεται για… μετάφραση. Σε αυτή την περίπτωση, θα δει στην οθόνη του ένα overlay με τη μετάφραση του επιλεγμένου κειμένου, χωρίς να χρειάζεται να κάνει copy το κείμενο και paste στο Google Translate app.

2

Το Tap to Translate υποστηρίζει 52 γλώσσες και δίνει τη δυνατότητα του downloading μιας γλώσσας, ώστε να μεταφράζετε ακόμα και όταν είστε offline.

3

Τέλος, μια ακόμα προσθήκη στο Google Translate είναι το Word Lens για τα κινέζικα. Αυτό θα σας αφήσει να τραβήξετε μια εικόνα με την κάμερα, π.χ. μια πινακίδα στην Κινέζικη γλώσσα, και να την μεταφράσετε αυτόματα στα Αγγλικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...