Ηands-Οn: Μια εβδομάδα μαζί με το Galaxy S6 edge+

kv_sub3_feature01Αμφίπλευρα κυρτό, πολύμορφα κορυφαίο! Περάσαμε μια εβδομάδα με το Galaxy S6 edge+, το 5,7 ιντσών superphone της Samsung και σας το παρουσιάζουμε…

Η κυρτή κι από τις δύο πλευρές οθόνη των 5.7 ιντσών του νέου superphone της Samsung έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να υπογραμμίσει τον αέρα υπεροχής μιας συσκευής που συμβολίζει την πρωτοπορία.

Θεωρούμε μάταιο να αναλώσουμε χρόνο στο να υπολογίσουμε πόσα μηνιάτικα κοστίζει η νέα ναυαρχίδα της Samsung ή πόσο χρηστική είναι τελικά η αμφίπλευρα κυρτή οθόνη. Ο λόγος, άλλωστε, που κάποιος επιλέγει να αποκτήσει μια τέτοια συσκευή, δεν είναι ούτε τα GHz του επεξεργαστή, ούτε τα megapixels της κάμερας.

Η οικονομική άνεση που απαιτείται για να κάνει κανείς το S6 edge+ δικό του δεν είναι απλά η αναγκαία προϋπόθεση, αλλά συνιστά σχεδόν μέρος των… τεχνικών χαρακτηριστικών του, μιας και το Samsung Galaxy S6 edge+ είναι πλασμένο για να ξεχωρίζει και για να χριστεί σύμβολο status.

kv_sub12_feature01Οι τεχνικές αναλύσεις επεξεργαστών, megapixels, RAM και αναλύσεων αφήνουν αδιάφορο το edge+, όχι γιατί φοβάται οποιαδήποτε σύγκριση (άλλωστε μιλάμε για ένα από τα αρτιότερα smartphone όλων των εποχών), αλλά απλά επειδή ο λόγος ύπαρξής του είναι διαφορετικός.

Κανείς δεν αγοράζει μια Porsche, γιατί χρειάζεται την τελική της ταχύτητα στην μποτιλιαρισμένη Κηφισίας. Το ζητούμενο δεν είναι αν όλα όσα προσφέρει το νέο προϊόν της Samsung δικαιολογούν την τιμή του, καθώς αυτό που «πουλάει» είναι η χαρακτηριστική άνεσή του να ξεχωρίζει και η ανεκτίμητη αίσθηση της ελευθερίας. Ελευθερία να πραγματοποιήσει οτιδήποτε μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα smartphone…

To μεγαλύτερο «αδερφάκι» του Galaxy S6 edge, λοιπόν, το S6 edge+ (Plus), ξεχωρίζει από το πλήθος, όπως έγινε κατανοητό με το που έφτασε για δοκιμή στο γραφείο μας από τα καταστήματα «Γερμανός». Η κυρτή οθόνη των 5.7 ιντσών -και από τις δυο πλευρές- και το κομψό design με μέταλλο και γυαλί κερδίζουν την προσοχή με την πρώτη ματιά.

kv_sub4_feature01Η Super AMOLED οθόνη, κορυφαίας ανάλυσης 2560×1440 pixels, απογειώνει τη multimedia εμπειρία και το σερφάρισμα στο ίντερνετ, χάρη στη βαθύτερη αντίθεση οθόνης. Την ίδια στιγμή, ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 7420 κλείνει την πόρτα στα «κολλήματα» και υποδέχεται με άνεση το άνοιγμα πολλαπλών εφαρμογών, συντροφιά με τα 4GB μνήμης RAM.

Ξεχωριστό είναι και το νέο «Apps edge» που οδηγεί στις αγαπημένες σας εφαρμογές με ένα απλό σύρσιμο του δακτύλου σας στην πλάγια οθόνη, καθώς και το παρόμοιας λειτουργικότητας «People edge» που παρουσιάζει άμεσα τις αγαπημένες σας επαφές.

Το Galaxy S6 edge+ καλύπτει πλήρως και τους «εθισμένους» με τα video και τις φωτογραφίες, αφού διαθέτει ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα κάμερας συνοδευόμενο από νέα φίλτρα. Με την πίσω κάμερα των 16MP με autofocus, οπτικό σταθεροποιητή και LED flash, αλλά και την εμπρόσθια των 5MP, κάθε λήψη. Παράλληλα, με διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί, θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε την κάμερα μέσα σε 0,6 δευτερόλεπτα!

kv_sub5_feature01Οσον αφορά στο βίντεο, μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε με 4Κ ανάλυση και να το μεταδώσετε μέσω του Live Broadcast, δηλαδή να το στείλετε απευθείας σε ομάδα ατόμων ή δημόσια στο Youtube σε ποιότητα Full HD. Πριν από αυτό, βέβαια, μπορείτε να το επεξεργαστείτε με τη βοήθεια πλαισίων και εφέ, χάρη στο Video Collage Mode. Δεν μπορεί να παραληφθεί, επίσης, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που προσφέρει η ολοκληρωμένη πλατφόρμα KNOX και η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Με αυτά τα εργαλεία, κανένας δεν μπορεί να απειλήσει το περιεχόμενο του smartphone σας. Τέλος, η συσκευή φορτίζει πλήρως την μπαταρία της στα 90 λεπτά ή ασύρματα σε 120 λεπτά, μέσω ενός extra pad φόρτισης, απαλλάσσοντάς σας από τη χρονοβόρα, κλασική φόρτιση, μιας και ελάχιστα μόλις λεπτά αρκούν για να αγγίξει η μπαταρία το 80%.

Χαρακτηριστικά

Oθόνη
5.7 ιντσών, Quad HD Super AMOLED, ανάλυσης 2560×1440 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Λειτουργικό
Android 5.1 Lollipop

Επεξεργαστής & RAM
Στο chipset Exynos 7420 βρίσκεται Quad Core Cortex-A53 που «τρέχει»
στα 1.5GHz και Quad Core Cortex-A57 στα 2.1GHz, μνήμη RAM 4GB

Αποθηκευτικός χώρος
32GB

Φωτογραφική
Πίσω κάμερα 16MP με autofocus και LED flash, εμπρόσθια 5MP με Auto HDR

Μπαταρία
Li-Ion 3000 mAh

Διαστάσεις
154,4×75,8×6,9 χιλ.

Βάρος
153 γρ.

Δίκτυο
4G+

Extras
WiFi, Bluetooth 4.2, NFC,
Α-GPS/Glonass

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...