Red Dot Design Award στο LG G3

Η LG Electronics (LG) θριάμβευσε για άλλη μία φορά, λαμβάνοντας συνολικά εννέα Red Dot Awards στην κατηγορία Communication Design. Μεταξύ αυτών, οι λειτουργίες Smart Keyboard, Knock Code™ και graphic user interface (GUI) του LG G3 έλαβαν βραβεία “Best of the Best”. Η πρωτοποριακή webOS Smart+ TV πλατφόρμα της LG αναγνωρίστηκε επίσης από τους κριτές του Red Dot για τη νέα προσέγγιση της εταιρείας προς τις έξυπνες τηλεοράσεις με περιβάλλον χρήσης ‘χτισμένο’ βάσει των αναγκών των καταναλωτών για μία εμπειρία θέασης απλή και απρόσκοπτη.

Ο διεθνώς σεβαστός θεσμός των Red Dot Awards αποτελείται από τρεις κατηγορίες – Communication Design, Product Design και Design Concept. Με 7.096 συμμετοχές από 49 χώρες μόνο στην κατηγορία Communication Design, τα Red Dot Awards είναι ένας από τους τρεις πιο σημαντικούς διαγωνισμούς στον κλάδο σχεδιασμού, μαζί με τον θεσμό των iF Design Award και των IDEA (International Design Excellence Award).

Το Smart Keyboard της LG έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο LG G3, ένα smartphone που αναπτύχθηκε βάσει της φιλοσοφίας ‘Simple is the New Smart’. Στο ίδιο πνεύμα, το Smart Keyboard μειώνει τα λάθη σε ποσοστό έως και 75%. Μέσω λογισμικού που μπορεί να αναλύσει τον τρόπο γραφής του χρήστη και τις συνήθειές του στην πληκτρολόγηση, ενώ «αναγνωρίζει» αυτόματα τη λέξη που σκοπεύει να πληκτρολογήσει, το Smart Keyboard κάνει αναμφισβήτητα την πληκτρολόγηση πιο γρήγορη και απείρως ευκολότερη.

Το Knock Code™ αναπτύχθηκε βάσει της ανάγκης των καταναλωτών για περισσότερη ασφάλεια, αφού δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα συμβατικά συστήματα ασφαλείας των smartphones, θεωρώντας τα δυσλειτουργικά και χρονοβόρα. Το Knock Code™ επιτρέπει στους χρήστες την ενεργοποίηση και το ξεκλείδωμα της συσκευής με ένα απλό βήμα, χρησιμοποιώντας έναν εξατομικευμένο μοναδικό κωδικό. Με περισσότερους από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί ο χρήστης να ‘knock*άρει’ στην οθόνη, το Knock Code™ δεν είναι μόνο πιο ασφαλές αλλά και πιο βολικό.

To GUI του LG G3 προσφέρει μια εύκολη και ακόμα πιο διασκεδαστική εμπειρία χρήσης. Επανασχεδιασμένο από τη βάση του, το νέο GUI διαθέτει μια καθαρή και κομψή εμφάνιση που υιοθετεί την επίπεδη και απλή γλώσσα σχεδιασμού της LG, με εκλεπτυσμένους παστέλ χρωματισμούς και ένα χαρακτηριστικό κυκλικό μοτίβο που παραπέμπει στην αρμονία του κυκλικού λογοτύπου της εταιρείας.

Η LG τιμήθηκε επιπλέον με έξι ακόμα βραβεία στην κατηγορία “Communication Design”, όπου διακρίθηκε και η πλατφόρμα webOS Smart+ TV. Η καινοτομία της webOS Smart+ TV της LG επιτρέπει στο χρήστη να εναλλάσσει τις πηγές προβολής περιεχομένου εύκολα και γρήγορα, είτε πρόκειται για μια live μετάδοση προγράμματος, υπηρεσία VoD, εφαρμογή της Smart TV ή κάποιο αρχείο media αποθηκευμένο σε συνδεδεμένη συσκευή. Η πλατφόρμα webOS επιτρέπει επίσης την εύκολη αναζήτηση περιεχομένου, αλλά και την απλουστευμένη διαδικασία εγκατάστασης και σύνδεσης με τη βοήθεια του φιλικού καρτούν χαρακτήρα “BeanBird”.

«Τα βραβεία Red Dot Design Awards για την εξαιρετική απόδοση στο περιβάλλον χρήσης έχουν μεγάλη σημασία για εμάς, καθώς η αναβάθμιση της εμπειρίας χρήσης είναι ο τρόπος μας να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Dr. Skott Ahn, LG Chief Technology Officer. «Οι προηγμένες δυνατότητες της LG στον τομέα του περιβάλλοντος χρήσης προέρχονται από την προθυμία μας να ακούμε, να μαθαίνουμε και να κατανοούμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε καθημερινή βάση. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των καταναλωτών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...