Πλαστό app του Play Store “στοχεύει” σε χρήστες e-banking

shutterstock_181909460-623x41011_01Νέες απειλές εντοπίζει η ESET, καθώς πλαστή εφαρμογή που προσπερνά το Play Store και Trojan στοχεύει σε χρήστες Internet Banking. Αυτός είναι και ο λόγος που πληροφορεί τους χρήστες πώς μπορούν να είναι ασφαλείς, ενημερώνοντας τους για τον τρόπο που εξαπλώνονται.

Ένα πλαστό app στο Google store, με τη μορφή δήθεν βοήθειας για δημοφιλή παιχνίδια, όπως «Cheats for Pou», «Guide for SubWay» και «Cheats for SubWay», κατόρθωσε να εγκατασταθεί πάνω από 200.000 φόρες σε διάστημα μόνο ενός μήνα, εφαρμόζοντας επιθετικές τακτικές διαφήμισης με εμφανίσεις κάθε 30-40 λεπτά.

Οι ερευνητές της ESET ανίχνευσαν τις εφαρμογές ως Android/AdDisplay.Cheastom, και αναφέρουν πως έχουν αναπτύξει πολυάριθμες τεχνικές για να παραβιάσουν την ανίχνευση από το Google Bouncer – την τεχνολογίας της Google που εμποδίζει την είσοδο κακόβουλου λογισμικού στο κατάστημα Google Play – ενώ παράλληλα η αφαίρεση τους καθίσταται εξαιρετικά πολύπλοκη.

Η ESET ενημέρωσε τη Google και πλέον οι εφαρμογές αυτές έχουν αφαιρεθεί, ωστόσο οι χρήστες οφείλουν να είναι προσεκτικοί καθώς οι ειδικοί αναμένουν και άλλες, αντίστοιχες προσπάθειες παραβίασης του Bouncer.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...