Φωτογραφίζοντας σπορ με το Huawei P9

Η Huawei προτείνει πέντε διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να απαθανατίσετε μεγάλες αθλητικές στιγμές με λήψεις φωτογραφιών επαγγελματικής ποιότητας, χάρη στο νέο P9.

 

Η αθλητική φωτογράφιση δεν περιορίζεται μόνο σε ανάλογα γεγονότα, απαθανατίζοντας μεγάλα στάδια αγώνων, τη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων ανά τετραετία και μία σειρά από τεράστιους τηλεφακούς. Εκείνο που αξίζει σε μια αθλητική φωτογραφία είναι τα αληθινά συναισθήματα που ένας αθλητής θα νιώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτά θα αποτυπωθούν στο πρόσωπό του, καθώς και οι έντονες προσπάθειες που θα καταβάλλει για να πετύχει το στόχο του. Τι θα μπορούσε να τα απεικονίσει καλύτερα; Μόνο το Huawei P9, που μπορεί να καταγράψει μοναδικά όλες τις λεπτομέρειες σε τέτοιο σημείο, που οι χρήστες του θα νιώσουν για λίγο ότι βρίσκονται στο κέντρο της δράσης.

Οι καλές αθλητικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τη στιγμή που ο αθλητής έρχεται αντιμέτωπος με την απόλυτη πρόκληση: Τις ίδιες του τις αδυναμίες. Δεν έχει σημασία αν αυτές εκφραστούν σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα μαραθωνίου δρόμου, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας ή στην προσπάθεια του παιδιού σου να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά. Με ολόκληρη την γκάμα των εξελιγμένων χαρακτηριστικών του Huawei P9, οι επίδοξοι φωτογράφοι μπορούν να μεταφέρουν στον φακό όλο το εύρος των αθλητικών συναισθημάτων που θα συλλάβει η κάμερά τους.

HD_UI_screen

Ευρυγώνιοι φακοί – Το περιεχόμενο που λέει… την ιστορία

Το Huawei P9 έχει την τύχη να περιέχει δύο ευρυγώνιους φακούς Leica Summarit H 1:2.2/27 με 27mm εστίαση μήκους, οι οποίοι είναι ικανοί να αναδεικνύουν μοναδικά το περιεχόμενο του φωτογραφικού ενσταντανέ. Οι σωστά τραβηγμένες φωτογραφίες μπορούν να δώσουν έμφαση στο μέγεθος του γηπέδου, στην απόσταση των αθλητών από τη γραμμή τερματισμού ή στο ρυθμό παρουσίασης της σύνθεσης της ομάδας. Πρώτο βήμα, η επιλογή της κορνίζας και μετά η αναμονή της εισόδου των αθλητών στο φωτογραφικό πεδίο, με όσο το δυνατόν καλύτερες εικόνες. Παράλληλα, μπορείς να προσθέσεις στις φωτογραφίες σου ποικιλία, με στόχο μία μοναδική προοπτική, αφού αν κατορθώσεις να τραβήξεις το ‘δάσος’ των ποδιών που βρίσκονται επάνω στον χλοοτάπητα, ή ένα στιγμιότυπο αγώνα βόλεϊ απαθανατισμένο από τη θέση του διαιτητή, αυτές θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στο σύνολο των υπολοίπων φωτογραφιών που θα έχεις τραβήξει. Στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου, όπου ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ μακριά από τις κερκίδες, το να εστιάσεις στους οπαδούς, ενώ αυτοί μπορούν να εκφράζουν εντονότερα συναισθήματα ακόμα και από τους αθλητές, είναι βέβαιο ότι θα «απογειώσει» την επιτυχία σου στις φωτογραφίες.

Συνεχείς λήψεις – Η σημασία της κομβικής στιγμής

Η «κομβική στιγμή» ενός αθλητικού γεγονότος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αθλητική φωτογραφία, καθώς δεν συγκρίνεται με εκείνες των κλασικών φωτογραφιών. Για να απαθανατίσεις ένα δρομέα που σπριντάρει προκειμένου να φθάσει πρώτος στη γραμμή τερματισμού ή έναν ποδοσφαιριστή που κάνει μια γρήγορη κίνηση για να σουτάρει, χρειάζεται μία και μόνο λήψη. Το Huawei P9 σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα συνεχών λήψεων η οποία ενεργοποιείται πατώντας παρατεταμένα το κλείστρο. Έτσι, σε κλάσματα δευτερολέπτου καταγράφει μία σειρά δεκάδων φωτογραφιών, με αποτέλεσμα να μπορείς να διαλέξεις εκείνη την καλύτερη εικόνα που θα αναδείξει τη δική σου «κομβική στιγμή».

Ένα γρήγορο πάτημα και ένας φωτεινός φακός – Πάγωσε τη στιγμή

Σε κάθε είδος φωτογραφίας, όσες φωτογραφίες και αν προσπαθήσεις να τραβήξεις, είναι σίγουρο ότι σε πολλές από αυτές δεν θα υπάρχει άπλετο φως. Σκέψου όταν τραβάς αθλητικές φωτογραφίες, ότι το πολύ φως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, ειδικά όταν χρειάζεται να παγώσεις τη στιγμή. Το Huawei P9 προσφέρει την γρήγορη ταχύτητα κλείστρου στα 1/4000s, η οποία μπορεί να «αιχμαλωτίσει» ακόμη και το ταχύτερα κινούμενο αντικείμενο εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη ένταση φωτισμού. Η θαυμάσια dual-lens Leica Summarit κάμερα με διάφραγμα F/2.2 αφήνει περισσότερο φως να εισέλθει , ώστε να μπορείς να ορίσεις βραχεία ταχύτητα κλείστρου ακόμη και σε ένα κλειστό γήπεδο ή κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης μέρας.

Υβριδική εστίαση – Ευκρινείς φωτογραφίες, οποιαδήποτε στιγμή

Η προσπάθεια να βγάλεις φωτογραφία ένα παιδί την ώρα που παίζει, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Το να τραβήξεις ευκρινείς φωτογραφίες με ένα αντικείμενο που συνεχώς κινείται, δεν αποτελεί και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πόσο μάλλον για αθλητικές φωτογραφίσεις που απαιτούν ακόμη πιο απαιτητικό σύστημα εστίασης. Το υβριδικό AF του Huawei P9 χρησιμοποιεί τρεις συμπληρωματικές τεχνολογίες: Αντίθεση, βάθος και laser, επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτές εκείνη που θα λειτουργήσει καλύτερα ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκάστοτε περιστάσεων. Η εξαιρετική ακρίβεια όσον αφορά στην αντίθεση χρειάζεται όταν ο γύρω χώρος έχει ελλιπή φωτισμό. Έτσι, σε δύσκολες καταστάσεις φωτισμού χρειάζεται η τεχνολογία laser, ενώ όταν τα αντικείμενα κινούνται γρήγορα, η τεχνολογία βάθους με την ανάλυση αυτόματης εστίασης είναι απαραίτητη. Το Huawei P9 συνδυάζει τέλεια τα πλεονεκτήματα από τις τρεις παραπάνω τεχνολογίες, έτσι ώστε να εστιάζει άμεσα τόσο στους φωτεινούς ανοικτούς χώρους όσο και στα γήπεδα που δεν έχουν τόσο καλό φωτισμό.

Κρυστάλλινες – καθαρές φωτογραφίες . Λεπτομέρειες και υφή

Μία φωτογραφία που αναδεικνύει στιγμές από ένα αθλητικό γεγονός πρέπει να προβάλλει πρόσωπα, εικόνες και λεπτομέρειες τέτοιες που να κάνουν τον θεατή να νιώθει ότι βρίσκεται στο κέντρο της δράσης και συμμετέχει στα δρώμενα. Συνδυάζοντας μία έγχρωμη εικόνα από τον RGB αισθητήρα με μία ασπρόμαυρη λήψη από τον αισθητήρα δίχως φίλτρο Bayer, το Huawei P9 προσφέρει φωτογραφίες με εξαιρετική ανάλυση και διακριτική κλιμάκωση χρωμάτων. Η κοντινή λήψη ενός λασπωμένου ποδηλάτου ή η φωτογραφία ενός ταλαιπωρημένου αθλητή προσφέρουν τόσες μοναδικές λεπτομέρειες, που σε κάνουν να νιώθεις ότι στέκεσαι ακριβώς δίπλα στο προβαλλόμενο αντικείμενο και μπορείς απλά να απλώσεις το χέρι και να το αγγίξεις ή να συμμετέχεις στην κοπιώδη προσπάθειά του. Γίνεσαι ένα με αυτό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...