H Sony παρουσίασε το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact

Η Sony Mobile ανακοίνωσε δύο προσθήκες στην κορυφαία οικογένεια προϊόντων της, το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact.

Περιλαμβάνουν κάμερα που περιέχει την τελευταία τεχνολογία Motion Eye™ για την καταγραφή λεπτομερειών που ακόμα και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει, καινούρια ριζοσπαστική τεχνολογία για τα κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει τη 3D σάρωση, κορυφαίες τεχνολογίες προβολής για πανέμορφες εικόνες στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένης οθόνης HDR για το Xperia XZ1 και μία εξαιρετική εμπειρία ακρόασης, χάρις στο HiRes Audio. Και το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact συνδυάζουν προηγμένη ισχύ επεξεργασίας με εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες download, όλα μαζί σε μία διαχρονικά κορυφαία σχεδίαση.

Xperia XZ1

Το Xperia XZ1 περιέχει την τελευταία κάμερα Motion Eye™, η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Sony από τις σειρές φωτογραφιών μηχανών «α» και Cybershot™, ώστε να καταγράφει τη ζωή με τρόπους που κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο δεν μπορεί. Ο αισθητήρας memory-stacked ExmorRS, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές στιγμές σας, καταγράφοντας με 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που επιτρέπει την αναπαραγωγή υπέροχων super slow motion βίντεοi. Παράλληλα, η νέα τεχνολογία Predictive Capture βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εσάς και ξεκινά να καταγράφει εικόνες στη μνήμη αυτόματα μόλις εντοπίσει δράση ή ακόμα και ένα χαμόγελο, πριν προλάβετε να πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Έτσι, μπορείτε να βρείτε κάποια στιγμή που ενδεχομένως δεν προλάβατε από μία επιλογή μέχρι και τεσσάρων φωτογραφιών. Η νέα λειτουργία Autofocus Burst ακολουθεί έξυπνα το θέμα σας, προσαρμόζοντας την εστίαση και φροντίζοντας ώστε οι φωτογραφίες δράσης σας να είναι πάντα καθαρές. Η κορυφαία φωτογραφική εμπειρία ολοκληρώνεται με την εξαιρετική πρόσθια κάμερα 13 megapixel, με αισθητήρα 1/3» και με φλας επί της οθόνης, ώστε να τραβάτε εξαιρετικές selfies υπό οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού.

Σημειώνοντας μία καινοτομία στη δημιουργικότητα με χρήση των κινητών τηλεφώνων, το 3D Creator είναι ένας μοναδικός και καινοτόμος εσωτερικός αλγόριθμος της Sony που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο δημιουργικών πιθανοτήτων. Για πρώτη φορά, με κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να καταγράψετε τρισδιάστατες σαρώσεις υψηλής ποιότητας αντικειμένων σε

μόλις ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις λειτουργίες σάρωσης: σάρωση κεφαλής, προσώπου, φαγητού, και ελεύθερης μορφής. Κάθε λειτουργία συνοδεύεται από το δικό της οδηγό ώστε να είναι εύχρηστη, ενώ αφού ολοκληρώσετε τη σάρωση του αντικειμένου, έχετε διάφορες διασκεδαστικές επιλογές επεξεργασίας. Μπορείτε είτε να μοιραστείτε τη σάρωση με τους φίλους σας στις εφαρμογές μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα αυτοκόλλητα ή να το ανεβάσετε σε μία κοινότητα για το 3D, όπως το Sketchfab, να ζωντανέψετε τη σάρωση χρησιμοποιώντας τη για να δημιουργήσετε ένα avatar που θα το χρησιμοποιήσετε με τις επιλογές εφέ AR της κάμερας, με εφαρμογές τρίτων ή να τη χρησιμοποιήσετε ως μία ζωντανή ταπετσαρία, ή ακόμα και να τη στείλετε σε έναν εκτυπωτή 3D ώστε να δημιουργήσετε ένα αγαπημένο ενθύμιο. Μέσα από την εφαρμογή 3D Creator μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί «Find More» που σας καθοδηγεί σε ακόμα περισσότερες δυνατότητες μέσω του Google Play, ώστε να εξερευνήσετε ένα ευρύτερο και ολοένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα για το 3D.

Η χρήση των μοναδικών τεχνολογιών της Sony είναι αυτό που παρέχει στα Xperia τις μοναδικές τους δυνατότητες ψυχαγωγίας, και το Xperia XZ1 τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BRAVIA TV της Sony, το Xperia XZ1 χαρίζει περισσότερο χρώμα και αντίθεση ώστε να απολαύσετε ακόμα πιο πολύ τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες, με απίστευτο ρεαλισμό, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HRD (High Dynamic Range) στην οθόνη Full HD 5,2”. Άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της TRILUMINOSDisplay και την XReality™ για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και την Dynamic Contrast Enhancer συνεργάζονται ώστε να προβάλλουν ακριβείς, λεπτομερείς και φωτεινές εικόνες επί της οθόνης.

Η εξειδίκευση της Sony στον ήχο σας επιτρέπει να βυθιστείτε στον πραγματικά αυθεντικό ήχο του HiResolution Audio με το Xperia XZ1, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε κάθε παραμικρή πτυχή και λεπτομέρεια στο κομμάτι, σαν να στεκόσασταν δίπλα από τον καλλιτέχνη. Χάρις στο DSEE HX της Sony, μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο τη μουσική σας, σε σχεδόν HiResolution ποιότητα, χάρις στη δυνατότητα βελτίωσης. Απολαύστε τη μουσική

και τις ταινίες σας με ή χωρίς ακουστικά, χρησιμοποιώντας τα εξελιγμένα στερεοφωνικά ηχεία με SForce Front Surround, τα οποία παρέχουν 50% περισσότερη πίεση ήχουiiσε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Xperia. Παράλληλα, η ενσωματωμένη τεχνολογία ψηφιακής σίγασης θορύβου (DNC) μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο μέχρι και 98% όταν συνδυάζεται με ηχεία DNC, επιτρέποντας ακρόαση χωρίς ενοχλήσεις.

Κάθε πτυχή του Xperia XZ1 έχει σχεδιαστεί ώστε να σας ταιριάζει και έχει τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο διαχρονικής σχεδίασης, που χαρακτηρίζεται από την τεχνική αρτιότητα της Sony. Το εξωτερικό φέρει την καθιερωμένη κυρτή επιφάνεια που έχουν τα κορυφαία μας μοντέλα, διαθέτοντας λείο μεταλλικό σώμα για μία κορυφαία και απέριττη όψη και αίσθηση στο χέρι σας. Έχει σχεδιαστεί έχοντας την ενεργή χρήση στο νου, ενώ έχει κατασκευαστεί με ένα ενιαίο σκελετό που αντέχει στις κάμψεις και στις πιέσεις. Καθώς είναι εξίσου σκληρό προς τα εξωτερικό περιβάλλον, το Xperia XZ1 είναι ανθεκτικό στο νερόiii, απροσπέλαστο από τη σκόνη, και ενισχυμένο με Corning® Gorilla® Glass 5 στην οθόνη, ώστε να είναι αρκετά σκληρό για να αντιμετωπίσει την ημέρα σας. Για μία προσωποποιημένη πινελιά, ο ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος σας αναγνωρίζει εύκολα, χαρίζοντας μία μοναδική και σίγουρη αίσθηση ασφάλειας. Η κορυφαία σχεδίαση συμπληρώνεται με τέσσερα νέα χρώματα, όπου το καθένα έχει λάβει έμπνευση από το φυσικό φως και από την όμορφη αλλαγή των χρωματικών τόνων καθώς έρχεται το πρωινό: Μπλε Moonlit, Ροζ Venus, Ασημί Warm, και το κλασικό μας Μαύρο. Για να ακόμα καλύτερες επιλογές που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας, τα νέα ακουστικά h.ear (προφέρονται «hear») της Sony (h.ear στο 2 Mini Wireless, h.ear στο 2 Wireless NC και h.ear στο 2 Wireless) θα είναι επίσης διαθέσιμα σε αντίστοιχα χρώματα, ώστε να συμπληρώσετε το Xperia σας.

Το Xperia XZ1 τροφοδοτείται από την κορυφαία Mobile Platform Qualcomm® Snapdragon™ 835 με X16 LTE, η οποία έχει σχεδιαστεί για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες download ύψους Gigabit LTE (μέχρι και 1Gbps) και για απόδοση που σας επιτρέπει να απολαύσετε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής ενώ εργάζεστε ή διασκεδάζετε. Η Mobile Platform Snapdragon 835 έχει κατασκευαστεί ώστε να υποστηρίζει εξαιρετικά γραφικά, ομαλή απόδοση, και

βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας. Είναι εξαιρετική για το ομαλό, με σωστή απόκριση, παίξιμο των αγαπημένων σας παιχνιδιών PlayStation®4, χρησιμοποιώντας το PS4 Remote Play. Οι μεταφορές αρχείων είναι επίσης πραγματικά γρήγορες, χάρις στη σύνδεση USB 3.1, η οποία είναι 10 φορές πιο γρήγορη από τη σύνδεση USB 2.0, επιτρέποντας ταχύτητα μεταφοράς μέχρι και 5Gbps. Διατηρώντας το XZ1 σας φορτισμένο και αξιόπιστο όλη την ημέρα, συνοδεύεται από πολλή ισχύ όταν φορτίζεται πλήρως. Αλλά τις ημέρες όταν χρειάζεστε παραπάνω ενέργεια, η λειτουργία Smart Stamina δρα προληπτικά ώστε να έχετε ισχύ, εκτιμώντας πόσο θα κρατήσει η τρέχουσα μπαταρία σας, βάσει του πώς χρησιμοποιείτε συνήθως το τηλέφωνό σας. Αν πιστεύει ότι πρόκειται να σας αδειάσει η μπαταρία, θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stamina που περιορίζει την κατανάλωση της ενέργειας ώστε να διαρκέσει η μπαταρία σας περισσότερο. Οι τεχνολογίες φόρτισης, Battery Careiv και Qnovo Adaptive Charging, βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει σε καλή κατάσταση περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Xperia XZ1 Compact

Η Sony Mobile κυκλοφόρησε επίσης σήμερα το Xperia XZ1 Compact. Περνώντας την κατηγορία των compact smartphones στο επόμενο επίπεδο, είναι πανίσχυρο, εξοπλισμένο με τις τελευταίες καινοτομίες της Sony, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας Motion Eye™ με Super slow motion video, του 3D Creator, μίας υπερευρυγώνιας μπροστινής κάμερας, και με κορυφαία ηχητική εμπειρία, όλα μαζί σε ένα εύχρηστο σώμα που χωρά στο χέρι, με οθόνη 4,6”.

Με τον αισθητήρα memory-stacked Motion Eye™, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Θα έχετε όλες τις τελευταίες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της Predictive Capture ώστε να μην χάσετε ποτέ μία απροσδόκητη στιγμή ξανά, και της λειτουργίας Autofocus Burst, που ακολουθεί έξυπνα το θέμα σας, προσαρμόζοντας την εστίαση και φροντίζοντας ώστε οι φωτογραφίες δράσης σας να είναι πάντα καθαρές. Παράλληλα, θα λάβετε μία κορυφαία υπερευρυγώνια κάμερα, με οπτικό πεδίο 120° (FoV) που λαμβάνει selfies με

μεγαλύτερο κάδρο, τέλεια για ομάδες και όμορφα περιβάλλοντα, ενώ μπορείτε εύκολα να αλλάξετε σε φυσιολογική γωνία 80ο κάνοντας ένα μόνο κλικ επί της οθόνης. Ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το φλας που παράγεται από την οθόνη θα φροντίσει ώστε οι selfies σας να βγαίνουν φωτεινές.

Η Sony είναι διάσημη για τις μοναδικές καινοτομίες στο τομέα του ήχου, και το Xperia XZ1 Compact δεν μένει αδικημένο λόγω του μεγέθους του. Είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες βελτίωσης του ήχου της Sony, όπως τη HiRes Audio, τη βελτίωση DSEE HX, το LDAC, τη Ψηφιακή Ακύρωση Θορύβου (DNC) και το ClearAudio+. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με τα νέα μας στερεοφωνικά ηχεία που αποδίδουν 50% περισσότερη ηχητική πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, με αποτέλεσμα να είναι τα πιο δυνατά ηχεία Xperia που έχουμε κατασκευάσει, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε ανεπανάληπτη ποιότητα ήχου, όπως και αν επιλέξετε να τον ακούσετε. Το γούστο σας στη μουσική μπορεί πλέον να ταιριάζει με το στιλ σας, χάρις στα τελευταία ακουστικά της Sony, τα h.ear (προφέρονται «hear») (h.ear στο 2 Mini Wireless, h.ear στο 2 Wireless NC και h.ear στο 2 Wireless), προσφέροντας έναν τέλειο συνδυασμό χρωμάτων, ώστε να ταιριάζουν με το Xperia XZ1 Compact.

Το XZ1 Compact αποτελεί ένα κορυφαίο smartphone μικρού μεγέθους για όλες τις ανάγκες σας όπου και αν βρεθείτε, ακολουθώντας την εξεζητημένη φιλοσοφία σχεδιασμού της Sony, με πανέμορφα άκρα κομμένα με διαμάντι και με μεταλλικό φινίρισμα. Δεν είναι μόνο πανέμορφο στο χέρι, αλλά ταιριάζει και με ένα ενεργό τρόπο ζωής, καθώς τηρεί τις προδιαγραφές IP65/IP68 για την αντίσταση στο νερόiv, είναι εξοπλισμένο με μεταλλική κεραία στο πάνω και στο κάτω μέρος για βελτιωμένη συνδεσιμότητα, και με δυνατό πλαίσιο που αντέχει στην κάμψη και στη συστροφή σε όλα τα σημεία του έχοντας πλαστικό υλικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, σε συνδυασμό με Corning® Gorilla® Glass 5. Διατίθεται σε τέσσερα πανέμορφα χρώματα που ταιριάζουν με το στιλ σας: Μαύρο, Λευκό Ασημί, Μπλε Horizon και Ροζ Twilight.

Μικρό αλλά δυνατό, το Xperia XZ1 Compact προσφέρει γρήγορη απόδοση που ταιριάζει για μία έντονη ζωή γεμάτη περιπέτεια, καθώς είναι εξοπλισμένο με την κορυφαία Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform. Μπορεί να πετύχει ταχύτητες λήψεων μέχρι και 800Mbps, οι οποίες σας επιτρέπουν να κατεβάσετε το επεισόδιο μίας τηλεοπτικής σειράς σε 30 δευτερόλεπταv. Η απόδοση επίσης ενισχύεται από τα έξυπνα χαρακτηριστικά της λειτουργίας Smart Cleaner, η οποία εντοπίζει αυτόματα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και αδειάζει τη μνήμη cache, επιτρέποντας ταχύτερη και πιο ομαλή απόδοση. Παράλληλα, μία σειρά από έξυπνες λειτουργίες, όπως η Smart Stamina χρησιμοποιούν τη μηχανή εκμάθησης Xperia, η οποία μαζί με τις τεχνολογίες Battery Care και Qnovo Adaptive Charging παρέχουν αξιόπιστη μπαταρία για όλη την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Εξαρτήματα

Θα διατεθεί μία σειρά από προαιρετικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Style Cover Touch σε αντίστοιχα χρώματα για το Xperia XZ1 και του Style Cover Stand σε αντίστοιχα χρώματα και για το Xperia XZ1, αλλά και για το Xperia XZ1 Compact. Επίσης θα διατεθεί ο φορτιστής Quick Charger UCH12Wvi που θα παρέχει ώρες διάρκειας μπαταρίας μετά από φόρτιση λίγων λεπτών. Τα νέα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth® SBH24, που σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε μουσική και να μιλάτε ασύρματα, και τα στερεοφωνικά ακουστικά STH32 θα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα χρώματα και των δύο τηλεφώνων. Επικοινωνήστε με τους τοπικούς παρόχους και τα καταστήματα για τη διαθεσιμότητά τους.

Διαθεσιμότητα

Τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact θα καταστούν διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο 2017 (στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο 2017), ενώ και τα δύο θα αποσταλούν έχοντας το λειτουργικό σύστημα Android 8.0, έκδοση Oreo. Οι τιμές τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

i Τα Xperia XZ1 και XZ1 Compact περιέχουν αισθητήρα εικόνων memory-stacked, ικανό να καταγράφει απευθείας slow motion βίντεο με ταχύτητα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση High Definition (720p) μέσω του υλικού της συσκευής. Έχει επιβεβαιωθεί από την Υπηρεσία SpecTRAX της Strategy Analytics, σε σχέση με τις δημοσιευμένες προδιαγραφές του αισθητήρα της κάμερας για παραπάνω από 11.000 τηλέφωνα. Η δήλωση ίσχυε στις 11/8/2017. Σε μία αλληλουχία super slow motion, η κάμερα καταγράφει 0,184 δευτερόλεπτα σε 960 fps για την αναπαραγωγή 5,9 δευτερολέπτων τη φορά.

ii 50% παραπάνω ηχητική πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Xperia

iii Τα Xperia XZ1 και XZ1 Compact είναι ανθεκτικά κατά του νερού και προστατευμένα από τη σκόνη, οπότε μην ανησυχείτε αν σας πιάσει η βροχή ή θέλετε να ξεπλύνετε τη σκόνη κάτω από τη βρύση – ωστόσο, να θυμάστε να έχετε κλείσει καλά όλες τις θύρες και τα σχετικά καλύμματα. Μη βυθίζετε τελείως τη συσκευή κάτω από το νερό, και μην την εκθέτετε σε θαλασσινό νερό, σε αλατούχο νερό, σε χλωριωμένο νερό ή σε διάφορα υγρά, όπως τα ποτά. Η κατάχρηση και η εσφαλμένη χρήση της συσκευής θα ακυρώσει την εγγύησή της. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί σε σχέση με τις προδιαγραφές για την Προστασία Εισόδου IP65/68. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση http://www.sonymobile.com/waterresistant. Τα XZ1 και XZ1 Compact φέρουν θύρες USB που δεν καλύπτονται για σκοπό σύνδεσης και φόρτισης. Η θύρα USB θα πρέπει να έχει στεγνώσει τελείως πριν χρησιμοποιηθεί για φόρτιση.

iv Η λειτουργία Βattery Care φορτίζει το κινητό σας μέχρι το 90%, περιμένει, και μετά φορτίζει μέχρι το 100% λίγο πριν τη συνηθισμένη ώρα αφύπνισής σας.

v Μέχρι και 800Mbps, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στην αγορά και την ύπαρξη συμβατού δικτύου.

vi Το UCH12W διατίθεται ως ένα προαιρετικό εξάρτημα.

Μοιραστείτε το!
Σχετικά θέματα

Still quiet here.sas