Έκρηξη από Downloads στο Android Market

Το Android Market συνεχίζει να επεκτείνεται. Πρόσφατα στατιστικά τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα εταιρία έρευνας προβλέπουν πως τα downloads από το ηλεκτρονικό κατάστημα θα φτάσουν μέχρι και τα 8 δισ. αυτό το χρόνο, σε σύγκριση με τα 6 του iOS, με τη συνολική αύξηση να φτάνει το 144% για το 2011. Η αναφορά της Research2Guidance δείνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την αύξηση του καταστήματος, τάσεις των εφαρμογών, καθώς και ποιού είδους εφαρμογές βγάζουν τα περισσότερα χρήματα.

Παραδοσιακά, οι δωρεάν εφαρμογές και αυτές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο όσον αφορά τα downloads. Τι γίνεται όμως με τις επί πληρωμή εφαρμογές; Η έρευνα έδειξε πως τον Αύγουστο τα καθαρά κέρδη κάθε εφαρμογής κυμμαίνονταν από 300 μέχρι 21.000 δολάρια με τον μέσο όρο να βρίσκεται στα 2500 δολάρια. Παρόλο που το νούμερο δεν είναι αστρονομικό, δεν είναι καθόλου κακό (ειδικά αν αναλογιστούμε πως μερικές εφαρμογές είναι αρκετά απλές αλλά πολύ έξυπνες).

Όσον αφορά τις κατηγορίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως περίπου το 25% όλων των εφαρμογών που γίνονται download από το Android Market είναι παιχνίδια, μιας που η εν λόγω κατηγορία είναι εδώ και καιρό η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη. Παρόλα αυτά, ο πακτωλός παιχνιδιών που υπάρχει κάνει τα κέρδη των παιχνιδιών να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι επί πληρωμή εφαρμογές που έχουν να κάνουν με την πρόβλεψη του καιρού είναι πρώτες στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες στο Android Market. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί πρόκειται για πάρα πολύ χρήσιμες εφαρμογές, ενώ απο΄την άλλη δεν υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από αυτές.

Όσον αφορά τώρα την ανάπτυξη του Android Market, η εταιρία ανακοίνωσε πως βρίσκεται μπροστά από το αντίστοιχο App Store της Apple σε επίπεδο προσθήκης περιεχομένου. Τον Αύγουστο προστέθηκαν 20.000 εφαρμογές, ενώ στο App Store της Apple το νούμερο αυτό ήταν 15.000

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...