Ανοδική πορεία για τα phablets

Τα phablets, ήτοι οι φορητές συσκευές με οθόνη άνω των 5 ιντσών (κάτι μεταξύ smartphone και tablet), που ενεργοποιήθηκαν τη φετινή εορταστική περίοδο ήταν αυξημένες κατά 225% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Oι πωλήσεις των phablets, αντιπροσωπεύουν διεθνώς ποσοστό 13% των συνολικών συσκευών, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, έναντι μόλις 4% ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Flurry, στοιχεία της οποίας δημοσιοποίησε το e-marketer, μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις των phablets την περίοδο των εορτών έδωσε το λανσάρισμα του iPhone 6 Plus από την Apple. Όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα στοιχεία, οι συσκευές της Apple αντιπροσώπευαν το 51,3% του συνόλου των συσκευών, που ενεργοποιήθηκαν την περίοδο μεταξύ 19 και 25 Δεκεμβρίου 2014, με τη Samsung να έπεται με 17,7%, ακολουθούμενη από τη Nokia (5,8%), τη Sony (1,6%) και την LG (1,4%).

Σύμφωνα με άλλη ανάλυση της International Data Corporation (IDC), οι πωλήσεις των phablets θα υπερκεράσουν αυτές των tablets το 2015 για πρώτη φορά, ανερχόμενες σε 318 εκατ. τεμάχια έναντι 255 εκατ. συσκευές, που είναι η πρόβλεψη για τις πωλήσεις tablets. Επίσης, ήδη το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς εκτοπίζει παραδοσιακούς παίκτες της, όπως οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα phablets ξεπέρασαν σε πωλήσεις τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ήδη, από το 2014.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...