Δικαστική διαμάχη Apple-Samsung

H Apple αποφάσισε να επιλέξει τη δικαστική οδό έναντι της Samsung, με αφορμή την παρουσίαση ταμπλετών και έξυπνων κινητών τηλεφώνων εκ μέρους της κορεάτικης εταιρείας, τα οποία σύμφωνα με τους Αμερικανούς αντιγράφουν το σχήμα του iPhone και του iPad. Σύμφωνα με την Apple η σειρά κινητών τηλεφώνων και tablet με το όνομα Galaxy αποτελεί πιστή αντιγραφή των iPad και iPhone.


Η Apple εστιάζει κυρίως στο σχεδιασμό των τηλεφώνων της Galaxy, τονίζοντας ότι τα εικονίδια της οθόνης είναι πανομοιότυπα με αυτά των δικών της μοντέλων. Είναι αλήθεια ότι οι ομοιότητες μεταξύ των συσκευών είναι εμφανείς, παρόλο που τα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η Samsung βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple επιλέγει να κινηθεί δικαστικά εναντίον ενός ανταγωνιστή του και από ό,τι φαίνεται επέλεξε να το κάνει προς εκείνον που αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή στην αγορά, αφού η σειρά Galaxy της Samsung μόνο επιτυχημένη εμπορικά μπορεί να χαρακτηριστεί. Από την πλευρά τους, οι Κορεάτες, αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...