Ενδεχόμενο κυρώσεων στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ο απερχόμενος επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια έχει στείλει στους ομολόγους του μια οκτασέλιδη επιστολή, στην οποία παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την προσπάθεια του «γίγαντα» του Διαδικτύου να αποκλείσει τους ανταγωνιστές του από διάφορες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και μία 30σέλιδη αναφορά στη διάθεση της γερμανικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην οποία αναλύεται η δράση και οι πρακτικές της Google. Επίσης, παρουσιάζονται σενάρια για χρήση της εθνικής νομοθεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που αυτή συνιστά σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην αναφορά σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο πάροχος υπηρεσιών στο Internet θα μπορούσε μελλοντικά να αντιμετωπίζεται με ανάλογο τρόπο όπως ένας πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας.

Το θέμα αυτό και γενικά η «οικονομία του Διαδικτύου» εκτιμάται πως θα έχει κεντρική θέση στην ατζέντα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας θα ηγείται – άνευ απροόπτου –ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...