Ενεργοποιείται το Google Wallet

Σήμερα η Google ενημέρωσε ότι θα ενεργοποιήσει σε όλες τις χώρες –αρχικά στις ΗΠΑ- την υπηρεσία Google Wallet. Αυτή –μέχρι τώρα- είχε σε δοκιμαστική λειτουργία σε δύο Πολιτείες των ΗΠΑ, την Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο από τον περασμένο Μαϊο.
Η υπηρεσία αυτή ουσιαστικά αντικαθιστά τις πιστωτικές κάρτες και πλέον ένας χρήστης «έξυπνου» τηλεφώνου με Android μπορεί να κάνει πληρωμές με το τηλέφωνό του. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να έχει ειδικό λογαριασμό συνδεδεμένο με πιστωτική κάρτα, Citi Master Card ή μια Google Prepaid Card.
Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι ο χρήστης να εγκαταστήσει στο κινητό του την σχετική εφαρμογή από το Android Market. Εκτός από τις πληρωμές με το Google Wallet θα μπορεί ο κάθε ένας χρήστης να εξαργυρώνει προσφορές, κουπόνια κτλ.  Αρχικά, θα λειτουργεί με συσκευές της εταιρείας Sprint αλλά στην συνέχεια η υπηρεσία αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλες εταιρείες που θα παράγουν κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android.
Η Google υποστηρίζει ότι το Google Wallet αποτελεί μια καινοτόμα κίνηση, αρκετά χρηστική, που «ανοίγει» άλλους ορίζοντες και προοπτικές για την πληρωμή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...