Η Ευρώπη “αγκαλιάζει” το Android

Η Ευρώπη φαίνεται να έχει συμπαθήσει αρκετά το λειτουργικό της Google σύμφωνα με μία έρευνα της ComScore. Πλέον το 25% των συσκευών που υπάρχουν σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία διαθέτουν Android ένα νούμερο δραματικά αυξημένο από το αντίστοιχο του 2010.
Τον Ιούλιο του 2010 το Android υπήρχε μόλις στο 6% των smartphones της αγοράς στις πέντε αυτές χώρες, τοποθετώντας το στην τελευταία θέση πίσω από Symbian, Apple, Microsoft και Rim. Έναν χρόνο αργότερα το Android ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τις συσκευές με Symbian σε επίπεδο μεριδίου αγοράς.
Μεγάλο ρόλο σε αυτή την αύξηση έπαιξε η HTC η οποία υποστηρίζει σθεναρά το λειτουργικό, οι συσκευές της οποίας έχουν κατακτήσει το 34,6% όλων των κινητών συνολικά, με τη Samsung να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με 31,7%.
Μέχρι στιγμής, τα πρωτεία τα έχουν οι συσκευές της Nokia με Symbian. Αξίζει παρόλα αυτά να αναφέρουμε πως από το 50% που είχε τον προηγούμενο χρόνο τώρα έχει πέσει σημαντικά στο 37,8% και έτσι όπως φαίνεται αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που το Symbian θα βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας.
Εντωμεταξύ, η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,3% αν και όταν κυκλοφορήσει το iPhone 5 (ή 4S ή όπως αλλιώς θα λέγεται) αναμένεται να “κλέψει” από τα ποσοστά των υπολοίπων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...