Η TCL επισημαίνει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας Αναδιπλούμενων και Ευέλικτων οθονών κινητών

Η TCL Communication παρουσιάζει τις τελευταίες καινοτομίες της εταιρείας στις οθόνες κινητών, με την πρώτη στον κόσμο κυλιόμενη και επεκτεινόμενη οθόνη smartphone,  σε συνδυασμό με το tablet που διπλώνει σε τρία μέρη.

Και τα δύο προϊόντα είναι τα νεότερα concepts σε δυναμικές, εύκαμπτες οθόνες που παρουσιάστηκαν από την TCL και αποτελούν μέρος του εκτεταμένου προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας αξιοποιώντας την τεχνογνωσία κατασκευής οθόνης της TCL, μαζί με την TCL-CSOT, το οποίο περιλαμβάνει τώρα περισσότερες από τρεις δωδεκάδες διαφορετικά σχέδια προϊόντων.

“Με αυτές τις τελευταίες συσκευές, η TCL έχει δείξει σαφώς ότι υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για νέες ιδέες όταν πρόκειται για ευέλικτες και αναδιπλούμενες τεχνολογίες οθόνης και είναι κρίσιμο για εμάς να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και να προχωράμε με καινοτομία”, δήλωσε ο Shane Lee , Γενικός Διευθυντής, Global Product Center στην TCL Communication. “Αυτές οι νέες μορφές προσφέρουν τις τεχνολογίες οθόνης και hinge που ήδη υπάρχουν εξ ολοκλήρου στο πλήρως ενσωματωμένο οικοσύστημα TCL, που μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον της ανάπτυξης των κινητών συσκευών με ένα επιθετικό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης.”

Πέρα από τις αναδιπλούμενες συσκευές, η TCL έχει βρει νέους τρόπους για να εκμεταλλευτεί την ευέλικτη τεχνολογία οθόνης AMOLED με την ανάπτυξη του  πρώτου concept για κυλιόμενo και   επεκτεινόμενο smartphone. Με πάχος μόλις 9 χιλιοστών, αυτό το φορητό concept αναδημιουργεί τον τυποποιημένο σχεδιασμό smartphone, με μια κυλιόμενη οθόνη AMOLED που χρησιμοποιεί εσωτερικούς μηχανισμούς για να επεκτείνει την οθόνη 6,75 ιντσών σε μια οθόνη με μέγεθος 7,8 ιντσών με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό επιτρέπει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήστη που περιλαμβάνει  διαμοιρασμό οθόνης και UI multi-tasking βελτιώσεις, προσαρμοσμένες από την TCL. Χάρη σε έναν μεγαλύτερο άξονα και στην κυλιόμενη οθόνη, η συσκευή δεν έχει γραμμές ή πτυχές που συνήθως συναντώνται στις πτυσσόμενες AMOLED. Όταν δεν χρησιμοποιείται, ένα μηχανικά συρόμενο πάνελ χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική για να αποκρύψει την ευέλικτη οθόνη. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή ή τη διαθεσιμότητα για τα  smartphone της TCL με εύκαμπτη και επεκτεινόμενη οθόνη .

Ενώ ένα μεγάλο μέρος  της ανάπτυξης  γύρω από τις αναδιπλούμενες οθόνες έχει επικεντρωθεί στα smartphones, η TCL πιστεύει επίσης ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί για μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη, γι ‘αυτό και η εταιρεία εισήγαγε το tablet το οποίο διπλώνει σε τρία μέρη, πρωταγωνιστώντας σε νέα κατηγορία προϊόντων. Αυτό το πρωτότυπο χρησιμοποιεί και τις δύο τεχνολογίες άρθρωσης της εταιρείας – DragonHinge και ButterflyHinge – για να  διπλώσει ένα tablet  10 ιντσών σε μια συσκευή 6.65 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 20.8:9 και ανάλυση οθόνης 3Κ. Πρόκειται για το πρώτο tablet μεγάλης οθόνης που αξιοποιεί διπλούς συνδέσμους (hinges) και πτυχώσεις για να επιτύχει αυτό το είδος σχεδιασμού προϊόντος, διασφαλίζοντας την ομαλή αναδίπλωση προς τα μέσα και προς τα έξω με ένα ελάχιστο κενό και διαθέτει πολυδιάστατη λάμψη με 3D ολογραφικό φινίρισμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή ή τη διαθεσιμότητα για το tablet της TCL που διπλώνει σε 3 σημεία.    

Σχετικά θέματα

Comments are closed.