Κενό ασφαλείας στο Android

Ένα σημαντικό κενό ασφαλείας έχει αποκαλυφθεί στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλειοψηφία των συσκευών όταν συνδέεται με ελεύθερα Wi-Fi δίκτυα, στέλνει προσωπικά δεδομένα, τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι ενδιαφέρονται. Το ζήτημα αφορά και στην επικοινωνία των διάφορων εφαρμογών που επικοινωνούν διαρκώς με τους cloud servers για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών.


Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι τα Android apps είναι πιθανό να στέλνουν το user name και το password του χρήστη, χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης τους. Κάποιος που θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο του λογαριασμού σας (π.χ. του Gmail) θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ασφαλείας και να κλέψει τα δεδομένα.


Οι ερευνητές έθεσαν σε δοκιμή ένα πλήθος Android συσκευών, με διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος και είδαν ότι το πρόβλημα παραμένει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κενό ασφαλείας δεν αφορά μόνο στις Google Apps, αλλά και σε εφαρμογές τρίτων. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνετε τακτικά updates στις εγκατεστημένες εφαρμογές σας προκειμένου να εγκατασταθεί και το Patch που θα διορθώνει το πρόβλημα.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...