Μαθαίνεις παίζοντας με το Spell up

«Σαν μαθητής μεγαλώνοντας στη Γαλλία, προσπαθούσα πάντα να βρω τρόπους για να βελτιώσω το επίπεδο των αγγλικών μου, χρησιμοποιώντας συχνά ένα δύσκολο Γαλλο- Αγγλικό λεξικό. Από τον καιρό εκείνο, η τεχνολογία έχει δημιουργήσει έναν κόσμο νέων εκπαιδευτικών ευκαιριών, από απλές αναζητήσεις μέχρι και το Google Translate (που μας έχει διευκολύνει αρκετά). Αυτό όμως που παραμένει δύσκολο είναι να βρει κανείς το χρόνο και τα μέσα για να εξασκήσει μια νέα ξένη γλώσσα.

Έτσι όταν η εφαρμογή Web Speech API μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλάμε στα κινητά τηλέφωνα, στα tablets και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας, αναρωτήθηκα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτή ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν μια γλώσσα πιο εύκολα.»

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το Spell Up, να μαθαίνεις παίζοντας. Το νέο πείραμα του Chrome σας βοηθάει να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας χρησιμοποιώντας τη φωνή σας, μέσα από ένα σύγχρονο και φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα περιήγησης. Είναι σαν μια μορφή εικονικής ορθογραφίας.

Για να γίνει το Spell Up ένας διασκεδαστικός τρόπος διδασκαλίας, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με εκπαιδευτικούς και σχεδιαστές παιχνιδιών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γράφετε σωστά τις λέξεις που ακούτε και να τις ενώνετε για να φτιάξετε τον ψηλότερο πύργο λέξεων- γράμμα προς γράμμα και λέξη προς λέξη. Όσο ψηλότερος είναι ο πύργος, τόσο δυσκολότερες είναι οι λεξικές προκλήσεις.

Το Spell Up ζητάει από τους χρήστες να προφέρουν σωστά τις λέξεις, να λύσουν γλωσσοδέτες και να ανακαλύψουν «μυστήριες» λέξεις. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν μπόνους και «κέρματα» για ανέβουν επίπεδο πολύ πιο γρήγορα.

Σε όποιο στάδιο εκμάθησης και αν βρίσκεστε, από αρχάριο μέχρι προχωρημένο, το Spell up είναι το κατάλληλο εργαλείο εκμάθησης αγγλικών, ενώ συνίσταται σε εκπαιδευτικούς για χρήση στην τάξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...