Με την εφημερίδα, δώρο η ταμπλέτα

Οι δύο μεγαλύτερες εφημερίδες στην Φιλαδέλφεια ανακοίνωσαν ότι θα δίνουν μαζί με τα φύλλα τους, ηλεκτρονικές ταμπλέτες με λογισμικό Android, με πολύ μεγάλη έκπτωση. Η νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση που απευθύνεται στους συνδρομητές των εφημερίδων αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του αναγνωστικού κοινού και την ανάκαμψη των εσόδων, ένα χρόνο έπειτα από την επιστροφή των εφημερίδων Philadelphia Inquirer και Philadelphia Daily News από το καθεστώς χρεοκοπίας.


Το πιλοτικό αυτό σχέδιο θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου και θα δώσει στους αναγνώστες που αγοράζουν μακροχρόνια συνδρομή, 2.000 ταμπλέτες. Είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αμερικανικός όμιλος ΜΜΕ θα «δέσει» το περιεχόμενό του με μία συσκευή, δήλωσε ο κ. Osberg, πρόεδρος του ομίλου Philadelphia Media Network, που έχει υπό την ιδιοκτησία του τις δύο εφημερίδες και το κοινό site τους philly.com.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος για την εταιρεία θα είναι εξαψήφιο. Ωστόσο, η επιλογή της ταμπλέτας με Android ήταν συνειδητή. Οι εφημερίδες δεν ήθελαν να μοιραστούν τα έσοδά τους και τις μετρήσεις τους με την Apple, αν και παραδέχτηκε πως σύντομα για την Inquirer θα βγει μια εφαρμογή στο iPad.


Ίσως σας ενδιαφέρουν…