Οδηγός αγοράς: Φορητά ηχεία για το Android

Τι πρέπει να προσέξετε πριν καταλήξετε στο αξεσουάρ που θα δώσει «φωνή» στο κινητό ή στο tablet σας.

Τα φορητά ηχεία αποτελούν ένα ακόμα από τα μεγάλα trends της τεχνολογίας σήμερα. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά αυξάνονται μέρα με τη μέρα καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες λανσάρουν τις δικές τους προτάσεις, προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο. Σε περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε στην αγορά ενός τέτοιου gadget –διότι περί τούτου πρόκειται- θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε ορισμένα πραγματάκια.

forhta hxeia

Το πρώτο πράγμα αφορά τις ίδιες τις ανάγκες σας: η φορητότητα είναι πράγματι αυτό που σας ενδιαφέρει ή απλά θέλετε κάτι πιο “portable” και με λιγότερα καλώδια από μία σταθερή λύση, κι ας μην είστε σε θέση να το βάλετε στην τσέπη και να φύγετε; Υπάρχουν ηχεία που χωράνε στη χούφτα σας, υπάρχουν κι άλλα που για να τα κουβαλήσετε θα χρειαστείτε και τα δυο σας χέρια, γι’ αυτό δώστε βάση στο παραπάνω ερώτημα.

Με δεδομένο δε πως η ποιότητα του ήχου που μεταφέρεται μέσω Bluetooth είναι κατώτερη εκείνης μέσω καλωδίου, αποφύγετε τις άγνωστες μάρκες και τις φθηνότατες προτάσεις: ακόμα κι αν δεν είστε ηχολήπτες (ώστε να παρατηρήσετε κάθε ατέλεια), δεν υπάρχει λόγος να ρίξετε τα στάνταρ σας τόσο χαμηλά για μια χούφτα ευρώ.

extra

Έτσι λοιπόν, τα φορητά ηχεία χωρίζονται βάσει κόστους σε τρεις κατηγορίες: τις budget επιλογές, τις mid-range λύσεις και τις high end προτάσεις. Τα πρώτα «παίζουν» σε τιμές που φτάνουν και τα 40€. Μη σας ξεγελά όμως αυτό αφού στην κατηγορία μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προτάσεις όπως π.χ. τα JBL Mini Go που βγαίνουν σε πληθώρα χρωμάτων και «βάζουν κάτω» πολλές ακριβότερες επιλογές.

Τα mid-range ανεβαίνουν λίγο πιο πάνω, μέχρι τα 80-100€, εστιάζοντας στην προσφορά περαιτέρω υπηρεσιών όπως συμβαίνει με τα Yamaha PDX-13 (που αποτελεί ουσιαστικά docking station) και τα Sony SRS X11.

forhta hxeia (2)

Για εσάς που δεν λογαριάζετε τον παρά, υπάρχουν ορισμένες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα σας χαρίσουν ήχο που ούτε καν φαντάζεστε –ψάξτε για τα Logitech UE BOOM 2, Marshall Stanmore και Harman Kardon Aura, όπως επίσης και γενικότερα προτάσεις από τις δύο τελευταίες εταιρείες.

forhta hxeia (3)

Τα φορητά ηχεία ταξινομούνται και βάσει μεγέθους. Εδώ τα πάντα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας. Αν θέλετε π.χ. μία λύση σε μέγεθος εξωτερικού σκληρού για να την παίρνετε μαζί όπου κι αν πηγαίνετε, τότε αναγκαστικά θα πάτε για κάτι μικρό και προσιτό –κοιτάτε στις budget και mid-range κατηγορίες. Από εκεί και πέρα, αν αναζητάτε ηχείο για το σπίτι θέλοντας πρωτίστως να αποφύγετε τα ενοχλητικά καλώδια, μπορείτε να προτιμήσετε μια πιο δαπανηρή αλλά συνάμα πιο ογκώδη λύση, κάτι που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να σας απασχολήσει αφού δεν θα το μετακινείτε ιδιαίτερα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…