Οι πέντε καλύτερες εφαρμογές για βιολόγους

Επειδή η πλατφόρμα android δεν είναι μόνο για παιχνίδια και εφαρμογές κοινωνικού ενδιαφέροντος, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 5 εφαρμογές γραμμένες για βιολόγους και βιοτεχνολόγους. Εφαρμογές που βοηθούν κάθε επιστήμονα να κάνει τη δουλεία του πιο εύκολα, ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να προσφέρουν ένα άριστο βοήθημα σε παιδιά του Λυκείου.

  • Biochemistry Lab Suite

Πρόκειται για μια εφαρμογή που σας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλετε να υπολογίσετε μοριακά βάρη ουσιών, να κάνετε stock διαλύματα και άλλα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι στο τομέα proteomics. Βρείτε πληροφορίες για αμινοξέα, υπολογίστε τα ισοϊλεκτρικά πεδία πεπτιδίων ενώ η εφαρμογή διαθέτει επίσης βάση δεδομένων για πάνω από 1000 μόρια για τον υπολογισμό φασματοφωτομετρία μάζας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.proteomics.ch/android/
  • NEB Tools

Από την κορυφαία εταιρία διάθεσης περιοριστικών ενζύμων, μια εφαρμογή για όλα αυτά τα ένζυμα. Βρείτε τα buffer που πρέπει να βάλετε σε μια διπλή πέψη DNA καθώς επίσης και μια βάση δεδομένων με όλα τα ένζυμα περιορισμού που διαθέτει η εταιρία και όχι μόνο. Για κάθε ένζυμο υπάρχουν πληροφορίες για τη θερμοκρασία, τη δράση του, το μ0τίβο της αλληλουχίας που αναγνωρίζει και γενικά ότι θέλετε να μάθετε για τα ένζυμα περιορισμού και τις διπλές πέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.neb.com/nebecomm/default.asp

Αποκτήστε το από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whiz.nebtools

  • Periodic Table

Έχετε πάντα στο τσεπάκι ολόκληρο των περιοδικό πίνακα στοιχείων με όλες τις λεπτομέρειες για αυτά. Μάθετε να προφέρεται τα στοιχεία με φωνητικές εντολές και παίξτε στο κουίζ της εφαρμογής για τα στοιχεία του πλανήτη μας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.socratica.com/

Αποκτήστε το από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socratica.mobile.chemistry

  • Promega

Μια ακόμα από τις μεγαλύτερες εταιρίες προϊόντων βιοτεχνολογίας μας χαρίζει μια απίστευτη εφαρμογή που περιέχει πρωτοκολλά και  μεθοδολογίες, βίντεο, πρωτόκολλα για pcr (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης) και το πιο σπουδάιο από όλα ένα calculator που υπολογίζει τα πάντα. Μετατρέψτε τα μικρογραμάρια σε πίκομολ (Micrograms to Picomoles) και αντίστροφα, βρείτε την αναλογία φορέα και ενθέτου σε αντιδράσεις λιγοποίησης, πρωτεομικά εργαλεία αλλά και πιο απλά βιομαθηματικά. A must have app!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.promega.com/

Αποκτήστε το από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.promega

  • Solution Calculator Lite

Πιο απλή από την παραπάνω εφαρμογή και κατάλληλη για μαθητές, υπολογίστε στιγμιαία συγκεντρώσεις, κάντε αραιώσεις, υπολογίστε μοριακά βάρη ενώσεων ενώ περιέχει και βάση με γνωστά μοριακά βάρη διαφόρων στοιχείων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cooloy.com/

Αποκτήστε το από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cooloy.SolutionCalculator

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...