Παραμένει στην πρώτη θέση το Android

Η μελέτη της comScore είναι κατατοπιστική για το ότι το Android τα πηγαίνει μια χαρά στον εμπορικό τομέα, καθώς είναι εμφανές ότι τουλάχιστον σε σχέση με τη RIM, το Android παραμένει κυρίαρχο. Το λειτουργικό της Google κατέχει το 34,7% της συνολικής αγοράς smartphones με μηνιαία άνοδο της τάξης του 1,7%. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο στο 40% πολύ σύντομα και κατάκτηση του πολυπόθητου 50% τον επόμενο χρόνο.


Από τη μεριά της η RIM μένει στη δεύτερη θέση, με τα BlackBerry να αποτελούν την επιλογή του 27,1% της αγοράς, σημειώνοντας πτώση από το ποσοστό του 28,9% που διατηρούσε. Είναι ενδιαφέρον ότι η ποσοστιαία πτώση της RIM είναι σχεδόν ισοδύναμη με την άνοδο του μεριδίου της αγοράς για το Android.


H Apple, από τη μεριά της κατέχει το 25% της αγοράς, χωρίς να έχει σημειωθεί καμία σημαντική αλλαγή στο ποσοστό του. Τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, όπως το WebOS της HP ή το Windows Phone 7 βρίσκονται σε χαμηλό ποσοστό και μάλλον έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να απειλήσουν το Android.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...