Πώς να αλλάξετε τις default εφαρμογές στο Android

Υπάρχει τρόπος να μπορέσετε να επιλέξετε ποια εφαρμογή ξεκινά αυτόματα για κάθε λειτουργία στο Android κινητό σας τηλέφωνο, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιείτε τη default μέθοδο που σας προσφέρει το σύστημα. Κάθε φορά που εγκαθιστάτε ένα νέο πρόγραμμα που εκτελεί μία συγκεκριμένη λειτουργία (για παράδειγμα έναν νέο web browser για άνοιγμα ιστοσελίδων, ένα καινούριο media player για άνοιγμα αρχείων μουσικής και video) το σύστημα σας ρωτά ποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη δεδομένη λειτουργία, τη νέα ή την παλιά.


Τι γίνεται όμως, όταν έχετε επιλέξει ως default κάποια εφαρμογή που δεν θέλετε πλέον, καθώς επιθυμείτε να επιστρέψετε στην χρήση της προηγούμενης; Σε αυτή την περίπτωση δεν εμφανίζεται το ανάλογο pop up window.
Προκειμένου, λοιπόν, να αλλάξετε τη default εφαρμογή που εκτελεί μία λειτουργία του συστήματος ή που ανοίγει έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείων, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (settings), μετά στις εφαρμογές (applications) και μετά στη διαχείριση εφαρμογών (manage applications).

Εκεί, επιλέγετε το όλες οι εφαρμογές (all) για να δείτε όλες τις apps που υπάρχουν στο τηλέφωνό σας. Κάνετε scroll down μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να αλλάξετε. Μόλις τη βρείτε, μπείτε στις πληροφορίες εφαρμογής (application info), και επιλέξτε Διαγραφή προεπιλογών (Clear defaults). Μόλις το κάνετε αυτό μπορείτε να θέσετε νέα προεπιλογή εφαρμογών, επιλέγοντάς εσείς ποια εφαρμογή θα εκτελεί εξορισμού μία λειτουργία.


Στο pop up window του Android μπορούμε να κάνουμε tick στη φράση χρήση αυτής της ενέργειας πάντα (use by default for this action) και έτσι η λειτουργία που σας ενδιαφέρει θα εκτελείται πάντα από την επιλεγμένη εφαρμογή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...