Συμφωνία Intel με Google

Δεν είναι μυστικό το πόσο πολύ θέλει η Intel να εισέλθει στην αγορά του mobile computing. Ο κολοσός κατασκευής επεξεργαστών, έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες στον χώρο έχοντας σαν ακρογωνιαίο λίθο τα επερχόμενα Ultrabooks, ενώ όσον αφορά την αγορά των tablets έπενδυσαν στη δημιουργία του λειτουργικού MeeGo. Δυστυχώς βέβαια για την Intel οι προσπάθειες για καθιέρωση του λειτουργικού έπεσαν στο κενό αφού η Nokia εγκατέλειψε την υποστήριξή του πριν καλά καλά αυτή ξεκινήσει, αφήνοντας την Intel με άδεια χέρια. Η Nokia αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα για αυτή να μείνει σταθερή στη συμφωνία της με την Microsoft και τα Windows Mobile παρά να επενδύσει σε ένα ακόμα “ανερχόμενο” λειτουργικό. Προφανώς όμως η Intel έχει διαφορετική άποψη.


Έτσι λοιπόν, σε μία στρατηγική κίνηση, Intel και Google συμμάχησαν για να κάνουν το Android συμβατό με την τεχνολογία x86. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κάτι απτό. Έτσι από εδώ και στο εξής, κάθε έκδοση του Android θα λειτουργεί με τεχνολογίες ARM και x86. Μάλιστα, για να αποδείξει η Intel στην πράξη αυτή την υποστήριξη, δείχνει ένα κινητό και μία ταμπλέτα Android τα οποία είναι εξοπλισμένα με Medfield επεξεργαστή, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2012. Βέβαια, η ερώτηση που βρίσκεται στο μυαλό όλων είναι το πώς θα προλάβει η Intel τις εξελίξεις. Και εξηγούμαστε:


Η Intel έχει αργήσει χαρακτηριστικά να μπει στον “Χωρό” των tablets και smartphones. Στην επόμενη CES η Intel θα δείξει τους καινούργιους μονοπύρηνους επεξεργαστές Medfield την ίδια στιγμή που εταιρίες όπως η Nvidia θα δείχνουν τετραπύρηνες τεχνολογίες. Βέβαια θα ήταν μεγάλο σφάλμα να βγάλει κάποιος την Intel από το παιχνίδι. Αφενός η εταιρία έχει αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί να προσφέρει ποιοτικές λύσεις, και αφετέρου η αγορά των smartphones βρίσκεται ακόμα στην αρχή και η “πίτα” θα μοιραστεί ακόμα πολλές φορές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...