Συνέδριο droidcon Greece 2016

Το Διεθνές Συνέδριο Προγραμματιστών Android “droidcon Greece 2016” ξεκινά την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 14:00 στο Noesis.

droidcon greece arxikiΣτο πλαίσιο του συνεδρίου της droidcon Greece 2016 για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν οι εξής παράλληλες και δωρεάν για το κοινό δραστηριότητες: 1η Διεθνής Έκθεση, Startup Village, Devs Alley, Barcamp & Sponsored Workshops.

Το Noesis ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 7 Ιουλίου την droidcon Greece 2016 και μαζί της πάνω από 25 Android Experts ​ομιλητές & guests ​που ταξιδεύουν από 4 ηπείρους: την Αμερική, ​την Ευρώπη, ​την Αφρική και την Αυστραλία ​για να μοιραστούν με το κοινό της Θεσσαλονίκης τα μυστικά του Android και όχι μόνο! Εάν θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω στην δημιουργία Android εφαρμογών, να ακούσετε tips που μόνο οι καλύτεροι γνωρίζουν και να έρθετε σε επαφή με εταιρείες που αναζητούν νέα ταλέντα, τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στην droidcon Greece 2016.

Πάρτε το εισιτήριο στα χέρια σας και εξασφαλίστε μια θέση στη γνώση, στη δικτύωση και σε νέες ευκαιρίες για επαγγελματικές συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων. Η droidcon Greece 2016 ξεκινά στις 7 Ιουλίου και ώρα 14:00 με την παράδοση των badges στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, τη Διεθνή Έκθεση, το Startup Village, το devs Alley που θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο του Noesis μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

Στον ίδιο χώρο στις 7 Ιουλίου θα διοργανωθεί το droidcon Barcamp, μία ακόμη διαδραστική παράλληλη εκδήλωση του τριήμερου προγράμματος καθώς και τα χορηγούμενα Εργαστήρια. ​Σημειώνεται ότι ​η είσοδος του κοινού σε αυτές τις δραστηριότητες και στον εκθεσιακό χώρο του Noesis είναι δωρεάν (απαιτείται προεγγραφή στο site της εκδήλωσης).

Η droidcon Greece είναι από τις μοναδικές παγκόσμιες εκδηλώσεις που δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές να γνωρίσουν από κοντά top android experts και εταιρείες, δημιουργοί δημοφιλών εφαρμογών που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην ζωή μας.

Στις 8 Ιουλίου ξεκινά το διήμερο συνέδριο της droidcon Greece 2016, ​στον 1ο όροφο του Noesis με Keynote Ομιλίες από τους: Developer Expert Chris Doley από την Spotify (San Francisco­US)​, Senior Android Developer Erik Andre από την Badoo (London­UK)​, Senior Τechnology Manager Charles Collins της Walt Disney (New York City­US) και Google Developer Expert Enrique Lopez Mana (Munich­DE).​

droidcon greece

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν επίσης Έλληνες προγραμματιστές όπως: ο Android Engineer Σπύρος Οικονομάκης από την EZ­Home (San Francisco­US)​, ο Mobile Engineer Ανδρέας Βούρκος από την Pollfish (Αθήνα),​ο IndieDev Θανάσης Τσακιρίδης από την κοινότητα B4X​. TALKS ­ TALKS ­ TALKS! Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές που θα βρεθούν στο κεντρικό stage της droidcon Greece είναι επίσης: η Google Women TechMakers Program lead Chlef Ikram Kella (Algery­AFR)​, ο Software Craftsman Gautier Mechling (Paris­FR)​, ο Senior Android Developer Kresovic Milos (Belegrade­SE)​, ο Technical Writer, Developer Relations & Educator Chris Ward (London­UK)​, ο Android Developer Tomas Kypta από την Avast (CZ)​, ο Android Engineer Jorge Castillo από την Jobandtalent (Murcia­ES)​, ο Google Developers UX / UI Expert R. Caner Yildirim από την InnovationBox (Istanbul­TΚ),​o Cofounder & CTO Paul Lammertsma της Pixplicity (Utrecht, NL)​, o GDG Lead της Bodensee & Chief Application Architect Martin Liersch (Bodensee­DE)​, o Founder της Footballtracker ​Jesus Gumiel (ES)​, o Software Engineer Kalin Maldzhanski από την Apptik (Brussels­BE)​, o Android Developer Daniel Hartwich από την XING AG (Hamburg­ DE)​, η Android Developer Emma Tresanszki από την Nexmo (London­UK)​, o Senior Mobile Engineer Pedro Gomez και ο Senior Software Engineer Sergio Gutierrez από την Karumi (Madrid­ES).

Το φάσμα των θεμάτων που θα συζητηθούν σε περισσότερες από 20 συνολικά συνεδρίες, keynote ομιλίες και codelabs καλύπτει όλες τις νέες τεχνολογίες στην δημιουργία λογισμικού για κινητά τηλέφωνα, από Android Architecture, Γλώσσες, Wear Apps και API’s μέχρι Design UI/ UX, Code Quality και μια πληθώρα προσεγγίσεων για την δημιουργία απίστευτων εφαρμογών. Για την είσοδο στον 1ο όροφο απαιτείται η εξασφάλιση εισιτηρίου που μπορείτε να προμηθευτείτε από το site της droidcon Greece και η παραλαβή του ειδικού badge από την γραμματεία της εκδήλωσης στο Noesis.

Φέτος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν ενεργά το πρόγραμμα του συνεδρίου και να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις του Android OS (software & hardware). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διάφορες σπουδαίες τεχνολογικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, φορείς και κοινότητες, όπως οι: Badoo, XING, Spotify, Football Tracker, Walt Disney, Google Developers, Google, JobandTalent, Karumi, Avast, Unity3D, Pixplicity, Voxxedday|Θεσσαλονίκη, σημαντικά Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η θερμοκοιτίδα i4G, ο ΣΕΠΒΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και άλλοι έχουν αγκαλιάσει την Διεθνή Έκθεση της droidcon Greece και θα βρίσκονται εκεί, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια: να γίνει η droidcon Greece στην Θεσσαλονίκη το ετήσιο σημείο αναφοράς για τους Android Developers σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Startup Village,​το Barcamp ​και το devs Alley​, είναι οι ζώνες όπου οι προγραμματιστές, αντίστοιχα, μπορούν να παρουσιάσουν τα έργα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εταιρείες που αναζητούν ταλέντα και ειδικευμένους προγραμματιστές.

Φέτος στη Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα η επίσημη παγκόσμια έναρξη της νέας υπηρεσίας της droidcon: το droidcon JobReloaded ​ενώ οι αμέσως επόμενοι σταθμοί παρουσίασης είναι η Μαδρίτη, το Κάιρο, το Τελ Αβιβ, η Ρωσία και άλλες 10 χώρες. Η JobReloaded έχει ως σκοπό την υποστήριξη των android developers να βρουν τη δουλειά που ψάχνουν, με πλήρη υποστήριξη από το Α έως το Ω μέσα από την κοινότητα. Η υποστήριξη αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: εξειδικευμένη αναζήτηση εύρεσης εργασίας, υποστήριξη στην σύνταξη ενός καλού βιογραφικού & στην διεξαγωγή της συνέντευξης, υποστήριξη για την ανάληψη των πρώτων καθηκόντων στη νέα θέση, διασύνδεση με την τοπική κοινότητα και βοήθεια εκμάθησης της τοπικής γλώσσας στην νέα χώρα που θα βρίσκεται πλέον ο developer! Η jobreloaded θα βρίσκεται στο Noesis για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της, να διοργανώσει workshops και να δεχτεί τα βιογραφικά όσων επιθυμούν να μπουν στο δίκτυο της. Όσοι εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το συνέδριο της droidcon Greece 2016, η jobreloaded θα τους επιστρέψει το 20% της αξίας του εισιτηρίου και θα τους προσφέρει εξειδικευμένα workshops για την επιτυχημένη σύνταξη ενός βιογραφικού καθώς και μια προγραμματισμένη συνέντευξη μαζί τους στο χώρο του Noesis κατά την διάρκεια της οποίας θα εξετάσουν το βιογραφικό τους και θα συντάξουν το προσωπικό τους πλάνο εύρεσης εργασίας!

Στην droidcon Greece πέρα από την jobreloaded, την XING, την Spotify, την jobandtalent και άλλες εταιρείες που αναζητούν developers θα βρίσκεται και η Skywalker ​η οποία θα διοργανώσει ένα διαδραστικό (δωρεάν) workshop με θέμα “Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού” την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 16:00 για τους 25 πρώτους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο περίπτερο τους στις 7 Ιουλίου.

Ο Boris Jebsen​, συνιδρυτής της droidcon global και Διευθύνων Σύμβουλος της Mobile Seasons GmbH δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη γίνεται το σημείο αναφοράς του Android για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες και αξίζει κάποιος να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη και να ζήσει από κοντά αυτήν την εμπειρία. Η droidcon διοργανώνεται σε πάνω από 20 χώρες ενώ νέες προστίθενται συνεχώς στον κατάλογο (όπως Βιέννη, Σιάτλ, Σάντο Ντομίνιγκο, Σαν Φρανσίσκο, Λάγος και Πεκίνο). Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στο κέντρο του κόσμου για τους Android Developers και όλη η ομάδα μας είναι πολύ ενθουσιασμένη που θα έρθει σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας της droidcon”

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες ​για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο συνέδριο της droidcon Greece 2016 (talks &codelabs) καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις (International Expo, Startup Village, Devs Alley, Barcamp, Sponsored Workshops) στο επίσημο site της εκδήλωσης: ​​http://2016.droidcon.gr/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...