Σχολικό netbook με λειτουργικό Android

Το netbook Acer Aspire One E100 έχει ήδη εισαχθεί σε σχολεία στο πειραματικό στάδιο της ευρωπαϊκής δράσης της Acer, σε συνεργασία με το European Schoolnet και δείχνει έτοιμο να κατακτήσει τη θέση των παραδοσιακών τετραδίων. Καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις επικοινωνίας και φορητότητας, επιτρέποντας στους μαθητές να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενα, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο, με τους φίλους και τους συμμαθητές τους. Ιδανική λύση τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους προχωρημένους χρήστες, το netbook παρέχει βασική λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης.


Η Acer κατανοεί το πλήρες δυναμικό αυτής της συσκευής και έχει αναπτύξει μια σειρά λειτουργιών που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Όπως προκύπτει από την αναφορά αξιολόγησης του πειραματικού σταδίου της δράσης των Acer-EUN, το netbook θεωρείται εξαιρετικό εργαλείο για τη διδασκαλία. Στην πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν εξαιρετικά πολύτιμη τη χρήση του στα σχολεία και πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλει θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη μάθηση. Πιστεύουν, επίσης, ότι η χρήση υπολογιστών μπορεί να βελτιώσει τις τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες των μαθητών.


Γι’ αυτό το λόγο η Acer δημιούργησε το Aspire One E100, ειδικά σχεδιασμένο για τον τομέα της εκπαίδευσης. Σε εντυπωσιακό μεταλλικό μπλε χρώμα, το netbook είναι διαθέσιμο με την επιλογή εδικού ελαστικού περιβλήματος για προστασία από γδαρσίματα και φθορά, που προκύπτουν από την έντονη καθημερινή χρήση. Η εμφάνιση του ελαστικού περιβλήματος μπορεί να διαμορφωθεί είτε από το σχολείο ή από τους ίδιους τους μαθητές, με σχέδια και μεταξοτυπίες, όπως το σχολικό λογότυπο.


Ωστόσο, επειδή μέσα στην τάξη μπορεί κατά λάθος τα netbook να μπερδευτούν μεταξύ των μαθητών, το Aspire One E100 παρέχεται με ειδική θήκη, όπου ο μαθητής μπορεί να τοποθετήσει μια ετικέτα με το όνομά του, όπως σε οποιοδήποτε σχολικό βιβλίο ή τετράδιο.


Το netbook είναι επίσης εξοπλισμένο με προ-εγκατεστημένο ή με δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό, μεταξύ των οποίων είναι και το Acer Classroom Manager, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να διδάσκουν, να καταγράφουν και να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές μέσα στην τάξη, ή το Fourier MultiLab Lite, ένα λογισμικό που μπορεί να προσομοιώσει ένα εργαστήριο φυσικής. Με το λογισμικό Fourier, ακόμη και σε σχολεία που δεν διαθέτουν πραγματικό εργαστήριο φυσικής, οι μαθητές θα μπορούν να μελετήσουν φαινόμενα όπως την επίδραση του φωτός στη φωτοσύνθεση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή την όξινη βροχή.


Επιπλέον, το Aspire One E100 συνδυάζει τα βέλτιστα χαρακτηριστικά δύο κόσμων. Παρέχει την αμεσότητα και τη γρήγορη συνδεσιμότητα του Android™ για άμεση πρόσβαση στην περιήγηση στο web, στα email και στην κοινωνική δικτύωση μαζί με την πλήρη και αξιόπιστη παραγωγικότητα του περιβάλλοντος των Windows®, με ένα απλό κλικ για ενεργοποίηση του λειτουργικού συστήματος.


Η εκκίνηση του Aspire One με το λειτουργικό Android είναι θέμα δευτερολέπτων και στην περίπτωση που χρειάζεστε μέγιστη παραγωγικότητα ενεργοποιήστε απλά το λειτουργικό σύστημα για να επωφεληθείτε από τις λειτουργίες των Windows®, χωρίς να απαιτείται επανεκκίνηση. Όλες οι συνδέσεις Internet που δημιουργούνται στην πλατφόρμα του Android παραμένουν ενεργές και λειτουργούν ακόμη και αν πραγματοποιήσετε επανεκκίνηση του netbook ή αναστείλετε την περίοδο λειτουργίας.


Με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 8 ώρες, το netbook επιτρέπει αξεπέραστη ελευθερία, αποφεύγοντας την ανάγκη επαναφόρτισης μέσα στη σχολική αίθουσα, όπου υπάρχουν λίγες πρίζες, ή το πρόβλημα της απενεργοποίησης των υπολογιστών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Εξαιρετικά λεπτό (μόλις 24mm) και ελαφρύ – ζυγίζει περίπου ένα κιλό – το Aspire One E100 είναι εξαιρετικά εύχρηστο και χωράει άνετα στις μαθητικές τσάντες, χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρος. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το netbook διαθέτει πληκτρολόγιο με μεγάλα πλήκτρα που καθιστούν πιο πρακτική και άνετη την πληκτρολόγηση.


Το Aspire One E100 διαθέτει οθόνη CrystalBrite 28 cm (10,1”) υψηλής φωτεινότητας ™ με οπίσθιο φωτισμό LED και με ανάλυση 1024×600 pixel, για βέλτιστη περιήγηση στο web και εύκολη εισαγωγή δεδομένων. Με την ενσωματωμένη στο άνω μέρος της οθόνης κάμερα Acer Crystal Eye και το ψηφιακό μικρόφωνο, παραμένετε συνδεδεμένοι στον κόσμο σας, μέσα από βιντεοκλήσεις και συνομιλίες μέσω βίντεο, με εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ήχου.


Να σημειώσουμε ότι το Aspire One E100 διατίθεται με επεξεργαστή Intel® Atom™ και μνήμη DDR3 έως 1 GB, για βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, διαθέτει εσωτερικό δίσκο 250GB και ενσωματωμένη μονάδα ανάγνωσης πολλαπλών καρτών, για περισσότερες επιλογές αποθήκευσης και άνετη κοινή χρήση αρχείων. Σχεδιασμένο για να παρέχει εύκολη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης και κοινής χρήσης εγγράφων μέσα στην τάξη, το Aspire One E100 προσφέρει διάφορες επιλογές: 802.11b/g/N Wi-Fi CERTIFIED™ για ασύρματη συνδεσιμότητα, Fast Ethernet για αξιόπιστη καλωδιακή σύνδεση και Bluetooth® 2.1, για κοινή χρήση αρχείων μέσων ή εγγράφων, με γρήγορες ταχύτητες.


Το συγκεκριμένο netbook καλύπτεται από εγγύηση διάρκειας 3 ετών, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την επένδυση των σχολείων για εκτεταμένο χρονικό διάστημα και παρέχοντας ξενοιασιά στους διαχειριστές, μειώνοντας το κόστος συντήρησης.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...