Ταινίες στο Android Market Place

Το Android Market της Google αλλάζει και ετοιμάζεται να δεχτεί εκτός από εφαρμογές και κινηματογραφικές ταινίες. Η κίνηση αυτή της Google, η οποία ανακοινώθηκε στο Google I/O 2011 θεωρείται μία ακόμα ευθεία επίθεση προς την Apple και την πλατφόρμα iTunes. Οι ταινίες στο Android Market θα διατίθενται προς ενοικίαση έναντι χαμηλού αντιτίμου, το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 2 δολάρια, ενώ θα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει σε όλες τις Android συσκευές που διαθέτει, αρκεί να πληρώσει το κόστος της ενοικίασης μία φορά.


Η Google έχει έρθει σε συμφωνία με τις Sony Pictures, NBC Universal και Warner Bros. για τα δικαιώματα των ταινιών τους, όπως έχει κάνει δηλαδή και στην περίπτωση του YouTube. O χρήστης θα έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει την ταινία για 30 ημέρες ή για 24 ώρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή, ενώ θα μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να δει την ταινία σε live streaming ή να την κατεβάσει για να τη δει offline.


Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω Διαδικτύου, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει ανάλογο update για την εφαρμογή Android Market στα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες με το λειτουργικό σύστημα της Google. Το αναβαθμισμένο λογισμικό θα διατίθεται σε συσκευές που θα έχουν το Android 2.2 και ανώτερο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η εν λόγω υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και αργότερα αναμένεται να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές αγορές.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...