Τα νέα Xperia 1 III και Xperia 5 III της Sony παρουσιάζουν τον πρώτο μεταβλητό τηλεφακό για smartphone στον κόσμο

Η Sony ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες στις κορυφαίες σειρές Xperia 1 και 5 με τα Xperia 1 III και Xperia 5 III. Οι δύο συσκευές παρέχουν μια πλούσια συλλογή ενσωματωμένων λειτουργιών που συνδέουν την κοινότητα Xperia με τα πάθη της.

Είτε πρόκειται για φωτογράφους, είτε για φίλους του ήχου και του κινηματογράφου, είτε για gamers και κινηματογραφιστές, η επόμενη γενιά των κορυφαίων Xperia 1 και 5 θα εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη με την πληθώρα των νέων χαρακτηριστικών της. Αυτό είναι το επόμενο επίπεδο Xperia που διαμορφώνεται με ταχύτητα και ακόμα περισσότερα.

 • Το πρώτο smartphone στον κόσμο με μεταβλητό τηλεφακό σε συνδυασμό με έναν διπλό αισθητήρα PD
 • Real-Time Eye AF σε πραγματικό χρόνο για ανθρώπους και ζώα, σύγχρονο Real-Time Tracking και γρήγορο, ακριβές συνεχές AF σε όλους τους φακούς
 • Λειτουργία burst στα 20fps με μείωση θορύβου σε χαμηλό φωτισμό χάρις στο BIONZ X™
 • Νέα τεχνολογία AI super resolution zoom
 • Αναβαθμισμένη λειτουργία Photography Pro – τώρα εξοπλισμένη με ‘Basic Mode’
 • Το πρώτο smartphone στον κόσμο με οθόνη 4K HDR και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, κατασκευασμένη από Gorilla® Glass Victus™
 • Εξελιγμένα ηχεία Full-stage stereo – τώρα 40% δυνατότερα από το προηγούμενο μοντέλο
 • Νέες και βελτιωμένες δυνατότητες Game Enhancer – συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ισοσταθμιστή ήχου, βελτιστοποιημένου μικροφώνου V.C και δυνατότητας εγγραφής σε υψηλό ρυθμό καρέ
 • Το πρώτο smartphone στον κόσμο που αναπαράγει ήχο 360 Reality Audio, όπως ακριβώς ο καλλιτέχνης θα πρότεινε να ακουστεί
 • Προσθήκη ολοκαίνουργιου ήχου 360 Spatial – για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου
 • Με Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobile Platform
 • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (4500mAh) και δυνατότητα φόρτισης έως και 50% της χωρητικότητας σε 30 λεπτά με τον παρεχόμενο φορτιστή 30W – συμπληρωματικά στην νέα, παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και τρία χρόνια

Επαγγελματική τεχνολογία από τις φωτογραφικές μηχανές AlphaTM

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III δημιουργήθηκαν από κοινού με τους μηχανικούς που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία των φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha, που είναι αναγνωρισμένες από τον κλάδο για την κορυφαία τεχνολογία αυτόματης εστίασης που διαθέτουν. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν γρήγορη, ακριβής, συνεχής αυτόματη εστίαση AF σε όλους τους φακούς και Real-time Eye AF. Στο Xperia 5 III, υπάρχει τεχνολογία παρακολούθησης αντικειμένων, επιτρέποντας στους φωτογράφους να τραβήξουν ακριβείς φωτογραφίες κινούμενων αντικειμένων σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη.

Το Xperia 1 III παρουσιάζει ένα πιο εξελιγμένο σύνολο χαρακτηριστικών για φωτογράφους που επιζητούν τέλεια αποτελέσματα. Η παρακολούθηση αντικειμένων αναβαθμίζεται με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες να απαθανατίζουν τα πιο απαιτητικά κινούμενα θέματα με ακριβή εστίαση. Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που βασίζονται σε AI και τον αισθητήρα 3D iToF για μέτρηση της απόστασης, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εντοπίσει και να επικεντρωθεί με ακρίβεια σε ένα αντικείμενο και να συνεχίσει να το παρακολουθεί ακόμα κι αν κινείται προσωρινά εκτός εύρους θέασης.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν συνεχές AF που εκτελεί υπολογισμούς AF/AE 60 φορές το δευτερόλεπτο – επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν και να αποθηκεύσουν 20 λήψεις (20fps) με υψηλή ακρίβεια, ακριβή εστίαση και βελτιστοποιημένη έκθεση. Αυτό το επίπεδο απόδοσης είναι συγκρίσιμο με αυτό που χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές για αθλητικές δραστηριότητες, όπως η σειρά Alpha 9. Ο επεξεργαστής BIONZ X ™ επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε Burst Mode για πρώτη φορά, παράγοντας αποτελέσματα με μειωμένο θόρυβο κάτι που δεν ήταν  προηγουμένως εφικτό με προηγούμενα μοντέλα.

Ξεπεράστε τις προσδοκίες με έναν μεταβλητό τηλεφακό

Ένα βασικό χαρακτηριστικό και για τα δύο μοντέλα είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία σε smartphone, με μεταβλητό τηλεφακό σε συνδυασμό με αισθητήρα Dual PD που φτάνει σε εστιακή απόσταση έως 105 mm – συνδυαστικά με γρήγορη αυτόματη εστίαση χάρη στον αισθητήρα Dual PDAF. Όταν αλλάζετε μεταξύ 70mm και 105mm, η εστίαση ρυθμίζεται ακαριαία για να αποτυπώσετε γρήγορα την ομορφιά στη λεπτομέρεια.

Οι φωτογράφοι μπορούν να επεκτείνουν περαιτέρω τις δημιουργικές τους δυνατότητες με εστιακά μήκη 16mm, 24mm, 70mm και 105mm για τη λήψη εντυπωσιακών συνθέσεων – είτε πρόκειται για τοπία, πορτρέτα ή ζώα. Και τα δύο μοντέλα συνεχίζουν να διαθέτουν οπτικά ZEISS™ βαθμονομημένα ειδικά για  Xperia smartphone. Η επίστρωση ZEISS™ T* συμβάλλει στην εξαιρετική απόδοση και αντίθεση μειώνοντας τις αντανακλάσεις.

Πλήθος δημιουργικών ευκαιριών

Η επόμενη γενιά Xperia ενσωματώνει νέο ζουμ υψηλής ανάλυσης που βασίζεται σε AI. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί την επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης της Sony για να επαναφέρει τις λεπτομέρειες και την καθαρότητα στις εικόνες, διασφαλίζοντας ότι η ακρίβεια δεν διακυβεύεται.

Όπως και οι προηγούμενες συσκευές, τα Xperia 1 III και Xperia 5 III διαθέτουν τη λειτουργία Photography Pro. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες φωτογράφους, περιλαμβάνει πολλές από τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που διατίθενται σε φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha, όπως ISO, ταχύτητα κλείστρου, ένδειξη EV, υποστήριξη RAW και ένα ειδικό κουμπί κλείστρου (με ανάγλυφο φινίρισμα αποκλειστικά στο Xperia 1 III). Νέα για τα φετινά smartphone είναι η λειτουργία «Basic Mode» στο Photography Pro, η οποία επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε μια σειρά από εύχρηστες λειτουργίες φωτογραφίας, όπως ένα κουμπί κλείστρου αφής, προσανατολισμό πορτρέτου, καλλιτεχνικό εφέ bokeh, πανοραμική λήψη και πολλά ακόμη.

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III διαθέτουν επίσης το πιο πρόσφατο Optical SteadyShot™ με FlawlessEye™, το οποίο συνδυάζει την αυξημένη ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας με τον πρωτότυπο αλγόριθμο της Sony για οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ομαλό, για πλάνα βίντεο χωρίς αναταράξεις.

Μεταφέροντας τους σινεφίλ στη μεγάλη οθόνη

Είτε ταξιδεύετε είτε βρίσκεστε στο σπίτι με άνεση, τα νέα μοντέλα Xperia είναι ένα πραγματικό όνειρο για τους σινεφίλ. Το Xperia 1 III διαθέτει μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών, 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ το Xperia 5 III προσφέρει εντυπωσιακή οθόνη 6,1 ιντσών 21:9 CinemaWide™ HDR OLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Και τα δύο μοντέλα μεταφέρουν τους χρήστες σε μία μοναδικά συναρπαστική εμπειρία θέασης, επιτρέποντάς τους να χαθούν μέσα στις αγαπημένες τους ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαύσουν το αγαπημένου τους ψυχαγωγικό περιεχόμενο, όπως οι δημιουργοί επιθυμούσαν μέσω του Creator Mode. “Powered by CineAlta”, διαθέτει πλέον εργοστασιακά βαθμονομημένη οθόνη OLED με εξαιρετικά ακριβές white point που αντικατοπτρίζει την αναπαραγωγή χρώματος των επαγγελματικών έγχρωμων οθονών Sony που χρησιμοποιούνται σε κορυφαίες παραγωγές στούντιο του Hollywood. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οθόνες ισοδύναμες με 10-bit (8-bit με εξομάλυνση 2-bit) που μπορούν να εμφανίσουν αμέτρητα χρώματα χωρίς λωρίδες και υποστηρίζουν τον χρωματικό χώρο BT.2020.

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III μαγνητίζουν τις αισθήσεις και προσφέρουν οπτικοακουστική εμπειρία, όπως καμία άλλη. Όπως και οι προκάτοχοί τους, επωφελούνται από τον μηχανισμό X1™ για κινητές συσκευές που φέρνει την τεχνολογία remastering BRAVIA HDR σε ό, τι και αν βλέπουν οι χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι απίστευτα εκφραστικό. Η ροή περιεχομένου είναι πιο ζωντανή από ποτέ με μεγαλύτερη αντίθεση, χρώμα και σαφήνεια. Ομοίως, χάρη στην ενσωμάτωση του ήχου Dolby Atmos® για ακόμη μία φορά, σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν μια εντυπωσιακή, πολυδιάστατη εμπειρία με ακουστικά ή τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία Full-stage της συσκευής.

Παίξε για τη νίκη

Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ένα βασικό πλεονέκτημα με τις αναβαθμίσεις των Xperia 1 III και Xperia 5 III. Η γνώριμη οθόνη 21:9 μεταφέρει τους παίκτες στο κέντρο της δράσης και χάρη σε μια νέα και βελτιωμένη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, η οποία τώρα ενσωματώνεται στη σειρά 1, καθώς και στη σειρά 5, τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, αποδίδονται καθαρά για πραγματικά ομαλό gameplay. Η προσθήκη της λειτουργίας μείωσης Motion Blur 240Hz σημαίνει, επίσης, ότι η οθόνη ενημερώνεται με απίστευτο ρυθμό 240 φορές το δευτερόλεπτο με κρυστάλλινη ευκρίνεια χωρίς θόλωση. Ο ρυθμός σάρωσης αφής 240Hz διασφαλίζει, επίσης, ότι η δράση συμβαίνει ακριβώς όπως προβλεπόταν, άρα και ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό και στα δύο μοντέλα είναι η ικανότητα ρύθμισης της ισορροπίας λευκού – μειώνοντας την καταπόνηση των ματιών και επιτρέποντας παιχνίδια μεγαλύτερης διάρκειας σε κινητό. Το νέο L-y raiser (low gamma raiser) διευκολύνει, επίσης, την θέαση αντιπάλων στο σκοτάδι, προσαρμόζοντας τις λεπτομέρειες της εικόνας σε σκοτεινές περιοχές και επισημαίνοντας τους εχθρούς χωρίς να εκθέσουμε υπερβολικά τις φωτεινές περιοχές της οθόνης.

Ο συνδυασμός άριστης οπτικής απεικόνισης με μια καθηλωτική εμπειρία ήχου είναι σημείο κλειδί τόσο για το Xperia 1 III όσο και για το Xperia 5 III. Οι παίκτες μπορούν να συνδέσουν το αγαπημένο τους ακουστικό μέσω υποδοχής ακουστικών 3,5 mm και να βιώσουν τις ηχητικές βελτιώσεις των νέων μοντέλων με ελάχιστη καθυστέρηση. Ο νέος ισοσταθμιστής ήχου επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν, να αυξάνουν και να ελαχιστοποιούν ήχους όπως τα βήματα και τους πυροβολισμούς, επιτρέποντάς τους να ακούσουν τους αντιπάλους τους να πλησιάζουν και να αντιδρούν πριν από εκείνους. Και για όσους παίζουν σε ομάδες, το νέο βελτιστοποιημένο V.C. μικρόφωνο επιτρέπει καθαρή επικοινωνία, μειώνοντας τους θορύβους στο παρασκήνιo με βάση τον τύπο ακουστικών που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Οι έμπειροι παίκτες μπορούν τώρα να ξαναζήσουν τις στιγμές νίκης σε όλη τους τη δόξα χάρη στην εγγραφή σε υψηλό ρυθμό καρέ έως 120fps. Ό,τι κι αν παίζουν, η R.T. εγγραφή (Rewind time record) προ-καταγράφει αυτόματα 30 δευτερόλεπτα βίντεο παιχνιδιού. Έτσι, οι παίκτες μπορούν εύκολα να γυρίσουν πίσω και να καταγράψουν σημαντικές στιγμές, όπως κινήσεις που κερδίζουν παιχνίδια και να τα μοιραστούν στο διαδίκτυο με φίλους και άλλους παίκτες.

Τέλος, χάρη στον ενσωματωμένο έλεγχο καταστολής θερμότητας (Heat Suppression power control – H. S. power control), η απόδοση του παιχνιδιού παραμένει ανεπηρέαστη. Με την άμεση τροφοδοσία των τηλεφωνικών συστημάτων αντί της φόρτισης μπαταρίας, η συσσώρευση θερμότητας στις συσκευές μειώνεται και αποφεύγεται η υπερθέρμανση.

Δημιούργησε ταινίες όπως οι επαγγελματίες

Το Cinematography Pro “powered by CineAlta ” επιτρέπει περισσότερες επιλογές για συναρπαστική αφήγηση μέσω δραματικής κινηματογραφικής λειτουργίας αργής κίνησης, χάρις στη δυνατότητα εγγραφής ταινιών αργής κίνησης 4K HDR 120fps, που μπορεί να συλλάβει και να αναπαράγει αργή κίνηση έως x5 όταν ρυθμιστεί στα 24fps. Καταγράφει επίσης σε αναλογία 21:9 στα 24/25/30/60fps, ενισχύοντας την κινηματογραφική έκφραση. Οκτώ διαφορετικά προφίλ διαχείρισης χρωμάτων εμφάνισης σας επιτρέπουν να αλλάξετε εντελώς τη «διάθεση» των σκηνών σας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στυλ κινηματογράφου, ένα ζωτικό εργαλείο για προηγμένη αφήγηση. Η μοναδική τεχνολογία έξυπνου φίλτρου αέρα της Sony χρησιμοποιεί τη βραβευμένη τεχνολογία διαχωρισμού ήχου για τη μείωση των παρεμβολών ανέμου για σαφέστερη εγγραφή ήχου.

Οι νέες δυνατότητες και στα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν μια σειρά βελτιώσεων του περιβάλλοντος χρήσης (UI) που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους δημιουργούς ταινιών. Για παράδειγμα, για να βοηθήσουν τους χρήστες να ελέγξουν τη ροή εργασίας τους, μπορούν εύκολα να ελέγξουν πόση ελεύθερη μνήμη και πόσος χρόνος εγγραφής απομένουν διαθέσιμοι. Μπορούν, επίσης, να ελέγξουν εύκολα ποιες παραμέτρους χρησιμοποίησαν σε ένα συγκεκριμένο κλιπ, προκειμένου να τις εφαρμόσουν και σε άλλα έργα. Οι λεπτομέρειες των παραμέτρων κάθε κλιπ περιλαμβάνουν ανάλυση, FPS, look, φακό, σταθεροποιητή, WB, ISO, γωνία/ταχύτητα κλείστρου, εστίαση και επίπεδο ήχου. Αυτό συμπληρώνεται περαιτέρω με τη δυνατότητα ελέγχου και οργάνωσης των βίντεο με την αναπαραγωγή κλιπ, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπαράγουν κλιπ με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη του τηλεφώνου.

Αναπαραγωγή ήχου όπως επιδίωκε ο καλλιτέχνης

Όπως και η βιωματική εμπειρία για τους σινεφίλ, τα νέα μοντέλα Xperia διαθέτουν ήχο ρυθμισμένο σε συνεργασία με τη Sony Music Entertainment. Εκτός από τη μοναδική αποκωδικοποίηση υλικού, ένα νέο ηχείο virtualiser επιτρέπει στα Xperia 1 III και Xperia 5 III να είναι τα πρώτα smartphone στον κόσμο με αναπαραγωγή ήχου 360 Reality Audio ενσωματωμένο στα ηχείαviii. Οι ακροατές μπορούν να βιώσουν μία εμπειρία με έναν τόσο αυθεντικό ήχο σαν να βρίσκονται σε ζωντανή συναυλία ή σαν να βρίσκονται με τον καλλιτέχνη που ηχογραφεί σε στούντιο. Μπορείτε να το απολαύσετε μέσω των στερεοφωνικών ηχείων Full-Stage και με ενσύρματα ή ασύρματα ακουστικά. Επιπλέον, οι νέοι συνδρομητές του TIDAL θα λάβουν δωρεάν τρεις μήνες TIDAL Hi-Fi όταν αγοράσουν οποιοδήποτε από τα δύο μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας ήχου 360 Reality Audio.

Εάν η πηγή μουσικής που ακούγεται είναι στερεοφωνική 2 καναλιών, ενεργοποιείται το νέο 360 Spatial Sound. Αυτό, επιτρέπει στα Xperia 1 III και Xperia 5 III να αναβαθμίζουν στερεοφωνικά κομμάτια και να μετατρέπονται σε μια καθηλωτική εμπειρία ήχου, σε πραγματικό χρόνο. Η τεχνολογία λειτουργεί με τοπικά αρχεία ήχου και υπηρεσίες ροής μουσικής για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία ακρόασης.

Μπορείτε να απολαύσετε μουσική υψηλής ποιότητας μέσω των στερεοφωνικών ηχείων Full-Stage ή όταν ακούτε με ακουστικά είτε ασύρματα είτε ενσύρματα μέσω της υποδοχής 3,5 mm. Τα στερεοφωνικά ηχεία Full-stage τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος της συσκευής για την πιο αποτελεσματική προσομοίωση του πεδίου ήχου. Ως αποκλειστική ενημέρωση για το Xperia 1 III, τα ηχεία του είναι τώρα 40% πιο ισχυρά  από εκείνα του προκατόχου του. Αυτό οφείλεται σε μια νέα κατασκευή των ηχείων, η οποία έχει σχεδιαστεί τόσο για τη βελτίωση της πίεσης του ήχου όσο και για την εξάλειψη των κραδασμών. Η ένταση του ήχου μέσω της εξόδου ήχου (μέσω της υποδοχής 3,5 mm) έχει επίσης βελτιωθεί κατά περίπου 40%, ενώ η ποιότητα του ήχου έχει βελτιωθεί για λιγότερη παραμόρφωση κοντά στο μέγιστο επίπεδο εξόδου.

Εκτός από τον ήχο υψηλής ανάλυσης(Hi-Res) και τον ασύρματο ήχο υψηλής ανάλυσης(Hi-Res Wireless), τόσο το Xperia 1 III όσο και το Xperia 5 III συνεχίζουν να προσφέρουν το DSEE Ultimate που βελτιώνει την ποιότητα της ψηφιακής μουσικής χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI της Sony, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ροής ήχου και βίντεο. Αυτή βελτιώνει αυτόματα τη συχνότητα του ήχου και το δυναμικό εύρος σε πραγματικό χρόνο, μετατοπίζοντας κάθε κομμάτι πιο κοντά στον ήχο υψηλής ανάλυσης.

Όλη η ταχύτητα που χρειάζεσαι

Συνδυάζοντας τη συνδεσιμότητα 5G και Wi-Fi με την πιο πρόσφατη πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon ™ 888 5G για κινητά, η επόμενη γενιά Xperia ανεβάζει το επίπεδο για τις επιδόσεις των smartphone. Αυτό οφείλεται στον επεξεργαστή Qualcomm® Kryo™ 680 που επιτρέπει 25% υψηλότερη απόδοση και στην GPU Qualcomm® Adreno™ 660 που προσφέρει 35% ταχύτερη απόδοση γραφικών από την προηγούμενη γενιά.

Η έξυπνη συνδεσιμότητα χρησιμοποιεί την τεχνολογία deep learning της Xperia που χρησιμοποιεί τις βιβλιοθήκες Νευρωνικών Δικτύων της Sony και αναλύει τα σήματα Wi-Fi για να προβλέψει μελλοντικά προβλήματα συνδεσιμότητας. Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III αξιολογούν την ποιότητα του διαθέσιμου Wi-Fi πριν από τη σύνδεση, οπότε δεν υπάρχει πλέον σύνδεση σε Wi-Fi που δεν λειτουργεί. Εάν προβλεφθούν εκπτώσεις στην ποιότητα σύνδεσης Wi-Fi, χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Με μπαταρία 4.500 mAh, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν άφθονη ισχύ για να κάνουν τους χρήστες να βγάζουν όλη την ημέρα, ενώ μια σειρά λειτουργιών φόρτισης βοηθά στη μεγιστοποίηση της ευκολίας και στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Όταν η μπαταρία χρειάζεται φόρτιση, μπορεί να φτάσει έως και 50% σε μόλις 30 λεπτά με τον συμπεριλαμβανόμενο φορτιστή XZQ-UC1. Επιπλέον, το Xperia Adaptive Charging επιτρέπει την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως και τρία χρόνια (από δύο στα προηγούμενα μοντέλα) και στις δύο συσκευές. Το Xperia Adaptive Charging λειτουργεί παρακολουθώντας το τηλέφωνο καθώς φορτίζει, για να εξασφαλίσει ότι η μπαταρία δεν καταπονείται.

Τέλος, το Xperia 1 III υποστηρίζει μια λειτουργία ασύρματης φόρτισης και κοινής χρήσης μπαταρίας, επιτρέποντας στη συσκευή να είναι συνδεδεμένη σε έναν ασύρματο φορτιστή για άνετη φόρτιση της μπαταρίας. Χάρη στη λειτουργία κοινής χρήσης μπαταρίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πηγή φόρτισης για άλλες συσκευές.

Κομψός σχεδιασμός με γνώμονα τη λειτουργικότητα

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III είναι κατασκευασμένα για να είναι στιβαρά. Το Xperia 1 III συνδυάζει υλικά υψηλής ποιότητας με τολμηρό και ξεχωριστό σχεδιασμό. Από το «παγωμένο» γυαλί στο πίσω μέρος έως το μεταλλικό πλαίσιο, πρόκειται για ένα ακαταμάχητο συνδυασμό σχεδιασμού και λειτουργικότητας. Διαθέτει επίσης Corning® Gorilla® Glass Victus™ στην οθόνη, το πιο σκληρό γυαλί Gorilla® μέχρι σήμερα – με βελτιωμένη απόδοση τόσο στις πτώσεις όσο και στις γρατσουνιές. Παράλληλα, το Xperia 5 III είναι ο συμπαγής συγγενής του με Corning® Gorilla® Glass 6™ στο πίσω μέρος του και οθόνη με ένα κομψό φινίρισμα γυαλιού που καθρεπτίζει, αλλά διαθέτει και στιβαρό μεταλλικό σκελετό. Για περισσότερη ασφάλεια, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πιστοποίηση IP65/68 για αντοχή στο νερό και προστασία από τη σκόνη.

Για τους πολυάσχολους multi-taskers, τα δύο μοντέλα διαθέτουν αναβαθμίσεις στη λειτουργικότητα χρήσης πολλών παραθύρων. Με τη λειτουργία αναδυόμενου παραθύρου, οι χρήστες μπορούν εύκολα να χειριστούν μια νέα εργασία και στη συνέχεια να επιστρέψουν σε ότι έκαναν.

Τέλος, όταν συνδέονται με ακουστικά Sony, οι χρήστες έχουν εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή Sony | Headphone Connect χρησιμοποιώντας το νέο μενού Side Sense για γρήγορη συνδεσιμότητα.

Αξεσουάρ

Τα δύο μοντέλα διατίθενται με μία νέα βελτιωμένη αντιβακτηριδιακή θήκη. Σχεδιασμένες με γνώμονα την ανθεκτικότητα, οι θήκες διαθέτουν ενσωματωμένη βάση που υποστηρίζει οριζόντια τοποθέτηση και παρέχει μια άνετη εμπειρία θέασης. Είναι επίσης επικαλυμμένες με αντιβακτηριδιακό υλικό που έχει ποσοστό προστασίας έως και 99,9% – εμποδίζοντας την ανάπτυξη των κυττάρων και διατηρώντας την καθαριότητα.

   Ένας συμπαγής φορτιστής 30W είναι, επίσης, διαθέσιμος και προσφέρει τροφοδοσία μέσω USB-C. Σχεδιασμένος με ασφάλεια για προστασία από την υπερθέρμανση, αυτός ο νέος φορτιστής είναι πιστοποιημένος με υποστήριξη PPS (Programmable Power Supply) για μείωση της θερμότητας.

Διαθεσιμότητα

Το Xperia 1 III θα είναι διαθέσιμο σε Frosted Black και Frosted Purple με προεγκατεστημένο Android ™ 11 το καλοκαίρι του 2021.

Το Xperia 5 III θα είναι διαθέσιμο σε Μαύρο, Ροζ και Πράσινο, με προεγκατεστημένο Android ™ 11 το καλοκαίρι του 2021.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…