Τον Οκτώβριο το Amazon Tablet

Η ταμπλέτα της Amazon θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ όλες οι ανεπίσημες ακόμα πληροφορίες κάνουν λόγο για ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης του Android λειτουργικού συστήματος, ενώ η οθόνη της θα έχει διαγώνιο 9 ιντσών.


Οι μετοχές της σημείωσαν ιστορικό υψηλό στις αρχές Ιουλίου, κυρίως εξαιτίας της αισιοδοξίας για τον ερχομό της νέας συσκευής. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της αγοράς hardware προς επενδυτές, περίπου 1,5 εκατομμύρια ταμπλέτες με το logo της Amazon κατασκευάζονται για το τρίτο τρίμηνο ενώ ο στόχος συνολικά για το 2011, ανέρχεται στην παραγωγή 4,5 – 5 εκατομμυρίων μονάδων. Μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ της Amazon και της Apple η οποία ηγείται στην αγορά με το iPad, πραγματοποιώντας παράλληλα πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων, μουσικής και βίντεο μέσα από την υπηρεσία iTunes.


Αρκετοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι η ταμπλέτα της Amazon θα βρεθεί στη δεύτερη θέση, πίσω από το iPad. Κι αυτό διότι, όπως και η Αpple, η εταιρεία έχει πολύ περιεχόμενο το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους χρήστες, όπως ηλεκτρονικά βιβλία από το Kindle, μουσικά download, ενοικιάσεις ή και αγορές βίντεο. Υπάρχουν αναφορές πως η εν λόγω ταμπλέτα θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία video-on-demand, τουλάχιστον για μια προκαταρκτική περίοδο.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...