Το Google maps διαθέσιμο και… χωρίς σύνδεση!

ImageHandler.ashxΠερίπου 60% του κόσμου ζει χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, ακόμα όμως κι όταν η σύνδεση είναι εφικτή μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν είναι ακόμα εφικτή- ή είναι δύσκολη – για την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, έτσι λοιπόν το Google Maps κάνει βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν την κατεύθυνσή τους και να πάνε στον προορισμό τους ακόμα κι όταν δεν έχουν σύνδεση.

Τώρα μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή στο κινητό σας και την επόμενη φορά που θα είστε εκτός σύνδεσης- είτε είστε σε μία εθνική οδό είτε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ- το Google Maps συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Ενώ πριν μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορείτε να λάβετε οδηγίες βήμα-βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια κλπ.

Μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα για παράδειγμα, και να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+». Μόλις το κατεβάσετε το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αυτόματα όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση.

Offline-Maps-setup_3497095bΌταν η σύνδεση βρεθεί, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε. Από προεπιλογή, θα κατεβάζουμε περιοχές στη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε σύνδεση Wi-Fi για να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις των δεδομένων.

Αυτές οι νέες δυνατότητες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Google I / O τον Μάιο, ενώ η πρώτη σειρά αυτών των βελτιώσεων ανακοινώθηκε με την τελευταία έκδοση του Google Maps στο Android.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.google.com/maps/about/

Αποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.maps&hl=el

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...