Το Google Project Glass στην Ελλάδα

Τα πρωτοποριακά γυαλιά της Google, το γνωστό πια Project Glass κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Developers Festival που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου. Τα συγκεκριμένα γυαλιά που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη ανήκουν στον Μάρτιν Πέλαντ, έναν προγραμματιστή Android από την Τσεχία.

Ο κ.Πέλαντ απέκτησε τα γυαλιά της Google λόγω διάκρισης σε σχετικό πρότζεκτ της εταιρίας στις ΗΠΑ. Είναι Google Glass Explorer και τα έφερε στη Θεσσαλονίκη για να τα παρουσιάσει στο κοινό του Developers Festival. Στην Πράγα όπου ζει, τα φοράει συχνά καθώς περπατά στο δρόμο. «Που και που με σταματάνε και με ρωτάνε αν αυτά που φοράω είναι τα γυαλιά της Google και αν μπορούν να τα δοκιμάσουν», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι περισσότεροι με κοιτάνε και όταν με τη σειρά μου τους κοιτάω κι εγώ, γυρίζουν γρήγορα αλλού το βλέμμα», προσθέτει χαμογελώντας.

«Είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορείς να βιντεοσκοπείς, να σερφάρεις στο ίντερνετ, ακόμη και να τηλεφωνείς, χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, δίνοντας απλώς μια φωνητική εντολή!», τονίζει ο κ.Πέλαντ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...