Όλα όσα αποκαλύφθηκαν στο Google I/O 2016!

Έρχονται νέες υπηρεσίες – προϊόντα και το Android N.

google

Το Google I/O 2016, το κορυφαίο συνέδριο για το Android, έφερε στο προσκήνιο νέο “υλικό” για το σπίτι και το κινητό τηλέφωνο, σε μια προσπάθεια να κάνουν ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητα σας.

Android-N-notifications

Στο 10o ετήσιο συνέδριο developers πρωταγωνίστησε το νέο λειτουργικό σύστημα Android Ν, το οποίο θα φέρει μαζί του νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι Instant εφαρμογές, δηλαδή τα apps που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος χωρίς να πατήσει το download στο smartphone του. Τα Instant Apps θα είναι διαθέσιμα προς τα τέλη του 2016, ενώ η τελική έκδοση του Android N θα έρθει σύντομα “εντός του καλοκαιριού”. Ωστόσο, μετά την παρουσίαση, συσκευές όπως οι: Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus 6, Nexus Player, Pixel C και Android One θα μπορούν να υποσητρίξουν την beta έκδοση του λογισμικού στις ΗΠΑ.

allo-google

Όσον αφορά της νέες Google εφαρμογές, το ενδιαφέρον ήταν εξίσου μεγάλο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η chatting εφαρμογή “Allo” που έχει τη δύναμη να προβλέπει τι θέλει να γράψει ο χρήστης και να του παρέχει έτοιμες σύντομες απαντήσεις. Όπως είναι φυσικό, βέβαια, το app εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες αναζήτησης της Google, ώστε να εντοπίζει πληροφορίες.

Προεπιλεγμένες απαντήσεις θα διαθέτει εξίσου η αναβαθμισμένη πλατφόρμα Android Wear 2 για τα smartwatches. Σε αυτή την κατηγορία, οι χρήστης θα είναι σε θέση να συνδυάζουν πληροφορίες στην οθόνη του ρολογιού από όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.

Google-Duo

Δεν θα μπορούσε να παραληθεί η νέα εφαρμογή για βιντεοκλήσεις με το όνομα “Duo”. Η συγεκριμένη θα βασίζεται -όπως άλλωστε και το Allo- στο νούμερο του χρήστη και θα του παρέχει τη δυνατότητα “Knock Knock”. Χάρη στην τελευταία θα μπορείτε να βλέπετε μέσω μιας μικρής προεπισκόπησης ποιος σας καλεί. Σύμφωνα με την παρουσίαση, η ποιότητα της κλήσης δεν θα επηρεάζεται από το εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση με Wi-Fi ή δεδομένα.

google-daydream-vr

H Google μπαίνει, επίσης, και στον VR χώρο μέσω ενός νέου συστήματος εικονικής πραγματικότητας, του Daydream VR. Μέσω του home screen του, θα έχετε πρόσβαση σε VR εφαρμογές και περιεχόμενο, καθώς η Google θα δημιουργήσει -εντός του συγκεκριμένου περιβάλλοντος- ειδικές VR εκδόσεις γνωστών εφαρμογών όπως είναι το Youtube, το Street View, το Google Play Store, το Play Movies και το Google Photos.

Google-Home

Τέλος, κινούμενη ανταγωνιστικά προς το Amazon Echo, η εταιρεία φέρνει το Google Home, μία συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ, διαθέτει ένα μικρό ηχείο, και ακούει τις φωνητικές εντολές σας. Ειδικότερα, το Google Home θα μετατραπεί στο δεξί σας χέρι εάν θέλετε να παίξετε μουσική (χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ), να ανάψετε τα φώτα και να ελέγξετε τον έξυπνο θερμοστάτη. Με άλλα λόγια, μετατρέπει το σπίτι σας σε ακόμα πιο “έξυπνο. Η συσκευή αναμένεται να βγει στην αγορά εντός του έτους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...