Δοκιμάσαμε το Samsung Galaxy A53 5G: Με αέρα από την οικογένεια S σε τιμή της σειράς A

Μπορεί η σειρά Galaxy S να καυχιέται για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, μα οι Galaxy Aσυσκευές είναι αυτές που αναλαμβάνουν να τα κάνουν προσιτά στο ευρύ κοινό και το Α53 5Gαποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν την επόμενή τους συσκευή εντός των συνόρων της μεσαίας κατηγορίας, μιας και τα πολύ οικονομικά μοντέλα αποδεικνύονται ανεπαρκή για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ψηφιακές τους ανάγκες, ενώ οι «ναυαρχίδες» των κατασκευαστών απευθύνονται αποκλειστικά σε χρήστες με «παχιά» πορτοφόλια. Με το Galaxy A53 5G η Samsung επιχειρεί να πείσει την πολυπληθή προαναφερθείσα κατηγορία καταναλωτών να επενδύσει λίγα χρήματα παραπάνω, κάνοντας μια οικονομική υπέρβαση που αντισταθμίζεται από μια σαφώς πιο απολαυστική εμπειρία χρήσης και από πλούσιες δυνατότητες που κάνουν… απόσβεση πολύ γρήγορα. Με στόφα flagship αλλά mid-range σύνεση, λοιπόν, το Samsung Galaxy A53 5G έχει σχεδιαστεί για να δελεάσει όσους δεν αναζητούν απλά ένα κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιούν κλήσεις και να χαζεύουν στα social media. Στο στόχαστρό του μπαίνουν όσοι θέλουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ψηφιακό περιεχόμενο σε υψηλή ποιότητα, αλλά και να δημιουργούν το δικό τους.

Από την παραγωγή…

Για τους εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές των social media και όχι μόνο, το Samsung Galaxy A53 5G παραθέτει μια πεντάδα από κάμερες, τέσσερις στην πλάτη και μια στην πρόσοψη. Η σχεδίαση Ambient Edge κάνει το «βάθρο» των καμερών της πίσω πλευράς να ξεπηδά οργανικά από την πλάτη ως αναπόσπαστο στοιχείο της και όχι ως επιπρόσθετο, ξένο προς αυτή δομικό συστατικό. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι μόνο η εμφάνιση που καθιστά την φωτογραφική πλευρά του Galaxy A53 5G ελκυστική. Ένας ευρυγώνιος φακός πάνω από έναν αισθητήρα 64MP μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά φωτεινές φωτογραφίες (ανάλυσης 16MP) ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες φωτισμού, αξιοποιώντας την Quad-Bayer τεχνική. Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας, γνωστή και ως OIS (Optical Image Stabilization) θα αποδειχθεί σωτήρια για όσους δεν έχουν σταθερότητα χειρούργου στο χέρι τους. Τηλεφακός για οπτικό zoom μπορεί να μην υπάρχει, μα το ψηφιακό zoom προσφέρει αξιοπρεπέστατη ποιότητα, ενώ υπάρχει πάντα η λύση να τραβήξετε στα 64MP και να «κροπάρετε» μετέπειτα στο σημείο που σας ενδιαφέρει. Ο υπερευρυγώνιος φακός χωράει 123˚ στο κάδρο του, το οποίο και αποτυπώνει σε έναν αισθητήρα 12MP.

Και οι δυο παραπάνω κάμερες μπορούν να καταγράψουν 4Κ βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Για 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο θα καταφύγετε στον κύριο αισθητήρα και σε 1080p ανάλυση. Αν αγαπάτε τα ζωντανά χρώματα που δεν διστάζουν να διεκδικήσουν με «θράσος» τα βλέμματα, θα λατρέψετε το τελικό αποτέλεσμα. Αξιολάτρευτα είναι και τα ειδικά εφέ που παρέχει το μενού «Διασκέδαση» (Fun mode) στο περιβάλλον χρήσης της κάμερας! Η σταθεροποίηση της εικόνας είναι παρούσα και στο βίντεο, αρκεί να περιοριστείτε σε Full HD ανάλυση και 30fps. Στα 5MP ανέρχεται η ανάλυση του αισθητήρα της fixed-focus macro κάμερας, όπως και η ανάλυση του αισθητήρα βάθους για μοναδικά bokeh στα πορτρέτα σας. Όσον αφορά στην εμπρόσθια κάμερα των 32MP, παραμένει η Quad Bayer προσέγγιση που οδηγεί σε ευκρινέστατες φωτογραφίες 8MP. Η selfie-cam υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps, αλλά και 1080p έως 60fps .

…στην κατανάλωση

Εκτός από την παραγωγή δικού σας περιεχομένου, το Samsung Galaxy A53 5G αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει και στην «κατανάλωση» των αγαπημένων σας βίντεο, σειρών, ταινιών, games και μουσικής. Η 6,5 ιντσών Super AMOLED Infinity-O οθόνη επιμελείται ό,τι φτάνει στα μάτια σας. Χωρίζεται σε 2400×1080 pixels, τα οποία πλημμυρίζουν με ολοζώντανα και φωτεινά χρώματα. Ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να φτάσει έως και τα 120Hz. Corning Gorilla Glass 5 και IP67 προδιαγραφές αντοχής απέναντι σε νερό και σκόνη (βύθιση σε έως και 1 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά) θωρακίζουν το πολύτιμο απόκτημά σας, για χρήση δίχως άγχος. Ανεμπόδιστη χρήση χωρίς την… αγωνία της άδειας μπαταρίας υπόσχεται και η χωρητικότητα των 5.000mAh. Η ταχεία φόρτιση των 25W ωστόσο υπολείπεται του ανταγωνισμού, ενώ όσο κι αν ψάξετε στη συσκευασία δεν θα βρείτε κανέναν φορτιστή. Την ίδια στιγμή, άλλοι κατασκευαστές συμπεριλαμβάνουν φορτιστές της τάξεως των 65W στο πακέτο.

Τον Dolby Atmos ήχο επιμελούνται δυο εξαιρετικά στερεοφωνικά ηχεία. Η κατανάλωση streaming περιεχομένου πραγματοποιείται απρόσκοπτα επιστρατεύοντας τεχνολογίες αιχμής όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, όπως 5G και WiFi 6. To Samsung Exynos 1280 chipset μπορεί χάρη στην Mali-G68 GPU του να χαρίσει μια ευχάριστη gaming εμπειρία. Υπάρχουν εκδόσεις με 6GB ή 8GB RAM καθώς και με 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου με κάρτα microSD έως και 1TB για όσους δεν λένε να σταματήσουν να αποθηκεύουν 4Κ βίντεο! Το τελικό συμπέρασμά μας από τη χρήση της συσκευής συνοψίζεται στην αναβαθμισμένη αίσθηση που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα, από την αισθητική και την ποιότητα κατασκευής της μέχρι τις δυνατότητες του hardware. Αν θέλετε να ανέβετε ένα επίπεδο από τον συνωστισμό της μεσαίας κατηγορίας και να «φλερτάρετε» με μια πιο premium λύση, βρίσκεστε στο κατάλληλο μονοπάτι.


Μας άρεσε

  • Η Super AMOLED panel οθόνη της Samsung εγγυάται υψηλή ποιότητα
  • IP67 πιστοποίηση για αυξημένες αντοχές σε νερό και σκόνη
  • 64MP κάμερα με οπτική σταθεροποίηση εικόνας
  • Μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας
  • Dolby Atmos στερεοφωνικά ηχεία

Δεν μας άρεσε

  • Τα 25W ταχείας φόρτισης είναι πλέον λίγα, ειδικά όταν απουσιάζει ο φορτιστής από τη συσκευασία

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.5 ιντσών Super AMOLED Infinity-O display, ανάλυσης 2400×1080 pixels, αναλογίας 20:9, φωτεινότητα 800 nits (HBM), ρυθμός ανανέωσης έως 120Hz, προστασία Corning Gorilla Glass 5

Chipset: Samsung Exynos 1280 (5 nm) με 2xCortex-A78@2.4GHz & 6xCortex-A55@2.0GHz, GPU Mali-G68

Μνήμη: 6GB ή 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB ή 256GB (επεκτάσιμος με κάρτα microSD έως και 1TB)

Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 64MP με ευρυγώνιο φακό 26mm, f/1.8, 0.8µm, PDAF, OIS + 12MP με υπερευρυγώνιο φακό (123˚), f/2.2 + 5MP macro f/2.4 + 5MP αισθητήρας βάθους f/2.4, βίντεο 4K@30fps, 1080p@60fps, gyro-EIS και selfie-cam 32MP με ευρυγώνιο φακό  26mm, f/2.2, 1/2.8″, 0.8µm με βίντεο 4K@30fps, 1080p@60fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 dual-band WiFi, NFC, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, στερεοφωνικά Dolby Atmos ηχεία, Samsung Knox, IP67 πιστοποίηση

Δίκτυο:  5G

Μπαταρία: 5.000mAh με 25W Super Fast Charging  (ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με One UI 4.1)

Διαστάσεις: 159,6×74,8×8,1 χιλ.

Βάρος: 189 γρ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...