Δοκιμάσαμε το TCL 20 SE: No budget, no worries!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν ο προϋπολογισμός για το επόμενό σας smartphone είναι τόσο χαμηλός που φοβάστε πως θα χρειαστεί να συμβιβαστείτε αρκετά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η TCL φροντίζει να σας απαλλάξει από το άγχος με μια ακόμα value for money συσκευή.

Oσο το διαθέσιμο budget για αγορά νέου κινητού περιορίζεται, τόσο πιο σημαντικό είναι να αναζητάμε λύσεις που μας επιστρέφουν το μέγιστο για κάθε ευρώ που είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε. Στα μισά της κατηγορίας 100€-200€, οι περισσότερες προτάσεις της αγοράς θυσιάζουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να διεκδικήσουν με μια δελεαστικά χαμηλή τιμή τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Κάποιες από αυτές τις θυσίες, ωστόσο, οδηγούν σε smartphones που δυσκολεύουν τη ζωή του χρήστη τους, στερώντας του παράλληλα αρκετούς από τους «καρπούς» της σύγχρονης τεχνολογίας. Η TCL Communication δείχνει να διαφωνεί με αυτή την πρακτική, μιας και κατόρθωσε για ακόμα μια φορά να μας παρουσιάσει μια πληρέστατη συσκευή σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, ένα κινητό που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες που θέτει το προκλητικά χαμηλό του κόστος.

Σε Nuit Black και Aurora Green χρώματα, το TCL 20 SE κατορθώνει να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά, καθώς τη σκυτάλη από τον ενθουσιασμό των 6,82 ιντσών της τεράστιας IPS V-notch Dotch Display παραλαμβάνει η κομψότατη, γυαλιστερή πλάτη, όπου μια λεπτή κάθετη λωρίδα εναρμονίζεται με την ομοίως κάθετη διάταξη των τεσσάρων φακών της κύριας κάμερας, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια διακριτική διχρωμία. Στην πίσω πλευρά, φιλοξενείται και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Οθόνη… δυσανάλογη του κόστους


Από ένα κινητό με ενδεικτική τιμή λιανικής τα 149€, ομολογουμένως δεν θα απαιτούσαμε μια τεράστια IPS οθόνη 6,82 ιντσών που να καλύπτει το 90% της πρόσοψης. Η TCL όχι μόνο κατάφερε να εφοδιάσει το 20 SE με μια τέτοια οθόνη, αλλά της έδωσε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας NXTVISION 2.0, ώστε η αναπαραγωγή βίντεο να εκμεταλλεύεται την αυτόματη μετατροπή από SDR σε HDR, ενισχύοντας ταυτόχρονα το χρώμα και την αντίθεση σε πραγματικό χρόνο.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες, βέβαια, που μπορεί να θεωρήσουν πως οι 6,82 ίντσες της διαγωνίου του TCL 20 SE οδηγούν σε μια συσκευή που δύσκολα κρατιέται και μεταφέρεται. Η διάψευση έρχεται με το που πάρει κανείς στα χέρια του το αναλογίας 20,5:9 κινητό, μιας και κατορθώνει να προσφέρει μια κινηματογραφικών αναλογιών οθόνη που ταυτόχρονα είναι πολύ άνετη στην καθημερινή χρήση. Μιας και μιλάμε για ευκολία χρήσης, πολύ βολική μας φάνηκε η Edge Bar, μια μπάρα συντομεύσεων που έρχεται στο προσκήνιο με swipe από την άκρη της οθόνης και φιλοξενεί όλα μας τα αγαπημένα apps, εργαλεία, επαφές ακόμα και έναν χάρακα! Το μέγεθος της οθόνης αξιοποιεί και το Smart Floating παράθυρο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο ή να απαντούν σε μηνύματα, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν βίντεο. Η λειτουργία  ενεργοποιείται σύροντας προς τη δεξιά ή την αριστερή γωνία και μπορεί να προσαρμοστεί σε μέγεθος ή να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης. Μπορεί το ελαφρώς… άπληστο μάτι μας να ήθελε Full HD ανάλυση αντί της HD+, ωστόσο δεδομένης της προσπάθειας που έχει γίνει να κρατηθεί η τιμή όσο πιο χαμηλή γίνεται, το τελικό αποτέλεσμα αναμφίβολα συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα της συσκευής.

Τεχνικά ισορροπημένο

Οι εποχές που τα οικονομικά κινητά είχαν τόσο φτωχά τεχνικά χαρακτηριστικά που γίνονταν κουραστικά στη χρήση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της TCL. Με το Snapdragon 460 chipset της Qualcomm, το TCL 20 SE αξιοποιεί έναν οκταπύρηνο Kryo 240 επεξεργαστή (4xA73 & 4×A53) παρέα με μια ικανότατη GPU, την Adreno 610. Η τελευταία, σε συνδυασμό με το gaming περιβάλλον «Game Box», θα χαροποιήσει όσους λατρεύουν τα παιχνίδια αυξημένων απαιτήσεων στο κινητό τους. Τα απαραίτητα για κάθε σύγχρονο smartphone 4GB RAM δηλώνουν «παρών», ενώ ο αποθηκευτικός χώρος των 64GB μπορεί να επεκταθεί με microSD έως και 256GB. Η μπαταρία 5.000mAh μπορεί να αξιοποιήσει ταχεία φόρτιση έως και 18W, στη συσκευασία ωστόσο σας περιμένει ένας κλασικός 10W (5V2A) φορτιστής. Με τη συγκεκριμένη χωρητικότητα μπαταρίας, άλλωστε, θα ήμασταν «αχάριστοι» να παραπονεθούμε για τον φορτιστή, μιας και δεν θα πέφτουμε συχνά στην ανάγκη του. Αντιθέτως, αν κάποιος φίλος σας ξεμείνει από μπαταρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως powerbank και να του προσφέρετε τη δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης, αφού πρώτα υπερηφανευθείτε για την αυτονομία της δικής σας συσκευής! Το WiFi φτάνει μέχρι τη γενιά n, το Bluetooth αγγίζει την έκδοση 5.0, ενώ υπάρχει και συνδεσιμότητα NFC για ανέπαφες πληρωμές και αυτόματο pairing συμβατών αξεσουάρ με ένα άγγιγμα.

Με μια τετραπλή κάμερα στην πλάτη

Η τετραπλή κύρια κάμερα της συσκευής διαθέτει λειτουργίες Al για επαγγελματικά πορτρέτα με ολοζώ-ντανα χρώματα και βελτιώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα, εντοπίζοντας το κεντρικό θέμα της λήψης. Χωρίς να χρειάζεται να έχετε γνώσεις φωτογραφίας, μπορείτε να καταγράψετε κάθε στιγμή με εξαιρετική ευκρίνεια. Ο βασικός αισθητήρας των 16MP με φακό ƒ/1.8 σε συνδυασμό με τον αισθητήρα βάθους των 2MP μπορεί να σας χαρίσει καλαίσθητα bokeh και λήψεις που θα πρωταγωνιστήσουν στα social media. Το 1,12μm μέγεθος pixel αποσπά ικανή πληροφορία ακόμα και σε σκηνές που ο φωτισμός δεν είναι ευνοϊκός. Το Dual LED flash κάνει τη νύχτα μέρα όποτε χρειαστεί, χωρίς να «κάψει» τις φωτογραφίες. Οταν το θέμα σας απαιτεί μεγαλύτερο κάδρο, ο 5MP αισθητήρας θα χωρέσει έως και 115 μοίρες από το οπτικό σας πεδίο. Σε περίπτωση που το θέμα σας απέχει μόλις μερικά εκατοστά, αναλαμβάνει δράση ο 2MP macro αισθητήρας. Το… κυρίως πιάτο της τετράδας των παραπάνω φακών συμπληρώνει ο πέμπτος της πρόσοψης, όπου σε ένα κομψό V-notch συναντάμε την selfie-cam των 8MP. Οι αξιοπρεπέστατες επιδόσεις όλων των καμερών του TCL 20 SE αποτελούν το επιμύθιο της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που έχει να μας διηγηθεί μια συσκευή που κατορθώνει να είναι οικονομική, σεβόμενη ταυτόχρονα τις ανάγκες του χρήστη της.


Mας άρεσε

  • Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις
  • Η τετραπλή κάμερα υπερβαίνει τις προσδοκίες της κατηγορίας
  • Ελκυστικό design σε ακόμα πιο… γοητευτική τιμή!
  • 5.000mAh χωρητικότητα μπαταρίας

Δεν μας άρεσε

  • Δεδομένου του «χορταστικού» μεγέθους της οθόνης, θα θέλαμε καλύτερη ανάλυση

Specs


  • Οθόνη: 6,82 ιντσών IPS LCD V-notch Dotch Display, αναλογίας 20,5:9, ανάλυσης HD+ 1640×720 pixels, 450 nits φωτεινότητας, 16,7 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 460 (11nm) με 4x Kryo 240@1.8GHz & 4x Kryo 240@1.6GHz, GPU Adreno 610 • Μνήμη: 4GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB)  • Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα, 16MP κύριος αισθητήρας με μέγεθος 1/2,77“, ƒ/1.8, 1,12μm μέγεθος pixel, AF, 77ο FOV, 5P lens + 5MP αισθητήρας (1/5’’) ευρυγώνιου φακού 4P lens (115ο), ƒ/2.2, 1,12μm μέγεθος pixel, FF + 2MP macro αισθητήρας 1/5“, ƒ/2.4, 1.75μm, 3P lens, FF + 2MP αισθητήρας βάθους 1/5“, ƒ/2.4, 1.75μm, 3P lens, FF | Dual LED flash (single tone), βίντεο 1080p@60fps και 8MP selfie-cam, 1/4’’ μέγεθος αισθητήρα, ƒ/2.0, 1.12μm μέγεθος pixel, 80,6ο 4P lens, FF, βίντεο 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, NFC • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη, USB Type-C 2.0 OTG, υποδοχή ακουστικών 3,5mm  • Δίκτυο: 4G  • Μπαταρία: 5.000mAh με έως 18W fast charging • Λειτουργικό: Android 11 • Διαστάσεις: 172,08×77,14×9,1 χιλ. • Βάρος: 206 γρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...