Η Google κάνει το κινητό πορτοφόλι

Όπως είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας και εδώ, η Google ήθελε εδώ και καιρό να ασχοληθεί πιο έντονα με το ζήτημα της χρήσης του κινητού τηλεφώνου για την πραγματοποίηση συναλλαγών με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication). Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το Nexus S, έχει ενσωματωμένο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να χρησιμοποιείται ως “πορτοφόλι”.


Για την νέα της υπηρεσία, η Google συνεργάζεται με τη Sprint, τη MasterCard και τη Citi. Η υπηρεσία Google Wallet συνδυάζει τη δυνατότητα χρήσης του κινητού για πληρωμές, με την τάση των προσφορών, καθώς συνεργάτες του προγράμματος θα προσφέρουν εκπτώσεις με την επίδειξη του Android κινητού σας. Ήδη έχουν γίνει συμφωνίες με 300.000 εμπόρους στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα Google Wallet, όπως είναι τα Macy’s, Walgreens, Noah’s Bagels και Toys ‘r’ Us.


Το Google Wallet θα μπορεί να υποστηρίξει πολλές πιστωτικές κάρτες σε ένα τηλέφωνο, όπως τη Citi’s MasterCard και μία προπληρωμένη κάρτα Google, η οποία μπορεί να “φορτώνονται” με λεφτά με τη βοήθεια οποιοσδήποτε πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρόγραμμα συνεργάζεται με το σύστημα PayPass δεκτών της MasterCard.


Εκτιμάται ότι μέχρι το 2014, το 50% των smartphones θα υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC, πράγμα που σημαίνει ότι 150 εκατομμύρια συσκευές στον κόσμο θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές.


Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα ζητά από τον χρήστη να πληκτρολογήσει έναν ειδικό κωδικό PIN για να μπορεί να έχει πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η διενέργεια πληρωμών ακόμα και στην περίπτωση που το κινητό κλαπεί.


Παράλληλα με το πρόγραμμα Google Wallet, ανακοινώθηκε και το Google Offers το οποίο θα ενημερώνει για τις καθημερινές προσφορές τους εγγεγραμμένους χρήστες σε λίστες email. Για να κερδίσουν την προσφορά οι χρήστες θα επιλέγουν στο κινητό τους το σημείο πώλησης, ή θα δείχνουν απλώς στο ταμείο την οθόνη τους. Αρχικά το Google Offers θα είναι διαθέσιμο στο Portland, του San Francisco και στην Νέα Υόρκη από αυτό το καλοκαίρι.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...