Τα ευαίσθητα tablets των γιορτών

Η SquareTrade, ηγέτιδα στην παροχή συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε σήμερα τις επιδόσεις 10 δημοφιλών tablets από τα Breakability Test στα οποία υπέβαλε τις συσκευές. Το Samsung Galaxy Tab S 8.4 κατατάσσεται στην κορυφή ως το λιγότερο ευπαθές (breakability score 3,3), ενώ το Tmax 9 HD αποδεικνύεται ως το πιο ευπαθές (breakability score 8,2).

Το SquareTrade Breakability Score κατατάσσει τα κορυφαία tablets της σεζόν με βάση την πιθανότητα καταστροφής τους λόγω ατυχημάτων. Αξιολογώντας κρίσιμα στοιχεία, όπως τον σχεδιασμό του εμπρόσθιου και του οπίσθιου πάνελ, τη στιβαρότητα της κατασκευής και τα υλικά, το μέγεθος, το βάρος, την αντοχή στο νερό και το βαθμό πρόσφυσης, η αξιολόγηση της SquareTrade καλύπτει το κενό αφήνουν τα συνηθισμένα reviews των συσκευών του είδους, δοκιμάζοντας τις συσκευές σε συνθήκες “καθημερινών κινδύνων” που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας.

Το SquareTrade Breakability Score εξαρτάται από παράγοντες όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά, οι συνέπειες μιας πτώσης, η διαβροχή με νερό και καφέ, η ολισθηρότητα κ.α. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ (σε μια κλίμακα από 1 έως 10), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος καταστροφής λόγω ατυχήματος.

«Για πρώτη φορά, υποβάλαμε 10 tablets σε απαιτητικά Breakability Tests και διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος όντως μετράει. Αυτές οι συνήθως ακριβές συσκευές διαθέτουν μεν χρηστικότητα… ελβετικού σουγιά, αλλά όχι και την αντοχή του. Είναι γεγονός ότι ένα από τα tablets που δοκιμάσαμε, κυριολεκτικά έσπασε στα δύο», δήλωσε ο Ty Shay, Chief Marketing Officer της SquareTrade. «Σε αντίθεση με τα smartphones όπου η Apple κατατάσσεται σταθερά πρώτη σε Breakability Tests, εδώ, το Galaxy Tab 8.4 S απεδείχθη το πιο ανθεκτικό».

Συμπερασματικά, τα μικρά tablets, απέδωσαν πάνω από το προσδοκώμενο, κυρίως σε δοκιμές πτώσης και διαβροχής, καλύτερα απ’ όσο τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα. Συσκευές όπως το Sony Xperia Z3 (σκορ 4) και το Apple iPad Mini 3 (σκορ 4,4) πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις. Δημοφιλείς συσκευές όπως το Samsung Galaxy Tab 10.5 S (σκορ 6) και το Apple iPad 2 air (σκορ 6,1) υστέρησαν σε κάποιες δοκιμές όπως αυτές της ολισθηρότητας και της πτώσης.

Δείτε εδώ το βίντεο των SquareTrade Breakability Tests (3 min)…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...