Το πρώτο smartphone με curved οθόνη

Η Samsung παρουσίασε επίσημα το Galaxy Round, ένα ευέλικτο smartphone με οθόνη HD, η οποία θα έχει καμπυλωτό περίγραμμα.

Η Samsung φαίνεται ότι κέρδισε την κούρσα για να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής που θα παρουσιάσει ένα smartphone με curved οθόνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι το Galaxy Round ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που αφορούν τις ευέλικτες οθόνες, μαζί με μια σειρά από επίσης πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

Η νέα συσκευή έχει αρκετές ομοιότητες με τα Galaxy S3 και S4, με τη βασική διαφορά ότι έχει μία “κοιλότητα” στη μέση η οποία δημιουργεί μία τοξοειδή σύνθεση. Το σώμα του Galaxy Round είναι άκαμπτο, ωστόσο σύμφωνα με τους κατασκευαστές η κοίλη οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να διαχειριστούν ευκολότερα εφαρμογές, μουσική και φωτογραφίες.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Galaxy Round διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών HD Super AMOLED. Το πάχος της συσκευής είναι 7,9 χιλιοστά ενώ ζυγίζει 154 γραμμάρια. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2800 mAh. “Τρέχει” το λειτουργικό σύστημα Android 4.3, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,3 GHz και μνήμη RAM μεγέθους 3 GB. Η ενσωματωμένη κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel.

To Galaxy Round θα διατεθεί αρχικά στην κορεατική αγορά σε χρωματισμό “Luxury Brown” για να ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις αργότερα. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε η Samsung σχεδιάζει το λανσάρισμα της συσκευής και στη διεθνή αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...