Υψηλά τα ποσοστά malware του Android

To Android εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των επιθέσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Panda Security, The Cloud Security Company.


Οι πρώτοι τρεις μήνες της χρονιάς σημείωσαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στους ιούς και υπήρξαν και τρία σοβαρά γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: η πρώτη ήταν η μεγαλύτερη μεμονωμένη επίθεση ενάντια στα Android κινητά τηλέφωνα, 2η η έντονη χρήση του Facebook, στη διανομή malware, καθώς και μια επίθεση από την Anonymous hacktivist group ενάντια στην ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλειας HBGary.


Στις αρχές Μαρτίου βεβαιώθηκε η μεγαλύτερη επίθεση που έγινε μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα Android. H επίθεση αυτή προωθήθηκε από διάφορες κακόβουλες εφαρμογές στην αγορά του Android, το επίσημο κατάστημα εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η Google. Σε τέσσερις μόλις μέρες οι εφαρμογές αυτές που εγκαθιστούσαν έναν Trojan, τις κατέβασαν πάνω από 50.000 χρήστες. Ο Trojan πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν ιδιαίτερα περίπλοκος και δεν έκανε μόνο υποκλοπές προσωπικών πληροφοριών από τα κινητά τηλέφωνα, αλλά κατέβαζε και εγκαθιστούσε, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των χρηστών και άλλες εφαρμογές στα κινητά τους. Η Google, κατάφερε να εντοπίσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές μέσα στο on line κατάστημα και τις διέγραψε και από τα κινητά των χρηστών.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...