5 αpps που “καταπίνουν” τη μπαταρία στο Android

Εφαρμογή από εφαρμογή διαφέρει. Όχι φυσικά ως προς το αντικείμενο μόνο αλλά ακόμα και από πλευράς απαιτήσεων που μπορεί να έχει από τη συσκευή σας. Άλλους πόρους καταναλώνει ένα «λάιτ» app και άλλους κάποιο που μπορεί να αντλεί δεδομένα από διάφορα υποσυστήματα της συσκευής σας, «πατώντας» παράλληλα και σε αρκετές διεργασίες που εξελίσσονται στο παρασκήνιο.

Low-Battery

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εφαρμογές που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε; Όχι, ας μη φτάνουμε στο άλλο άκρο: απλά καλό θα ήταν π.χ. όταν η μπαταρία της συσκευής μας τελειώνει, να γνωρίζουμε ποια είναι εκείνα τα apps που θα πρέπει να κλείσουμε τελείως και να μην αφήσουμε να τρέχουν ούτε στο παρασκήνιο.

Facebook

Η πρωτιά του Facebook δεν αποτελεί έκπληξη. Παρ’ ότι η εφαρμογή έχει ανανεωθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο τρίμηνο, εξακολουθεί να «ρουφά» το μεγαλύτερο ποσοστό της μπαταρίας μιας συσκευής, τόσο καθώς χρησιμοποιείται, όσο και ενόσω τρέχει μόνη της στο παρασκήνιο. Για να γλιτώσετε το δεύτερο πάντως, μπορείτε να μπαίνετε στο δίκτυο από τον browser σας, κάτι που θα σας ταλαιπωρήσει ελαφρώς, όμως θα σώσει σε έναν βαθμό τη μπαταρία σας. Ευτυχώς το Messenger παραμένει «καθαρό» και χωρίς πολλές-πολλές απαιτήσεις για την ώρα.

android-facebook-like-news-feed

Google Maps

Όταν μια εφαρμογή βασίζεται στο GPS για τη λειτουργία της, τότε νομοτελειακά θα έχει και μεγάλες απαιτήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη μπαταρία της συσκευής. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Google Maps, τόσο πιο πολλά δεδομένα που αφορούν την περιοχή σας κατεβάζει αυτό. Οι λεγόμενες υπηρεσίες τοποθεσίας (Location Services) είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες από τις απαιτήσεις του Google Maps, γι’ αυτό και άπαντες συνιστούν να το έχετε κλειστό αν δεν το χρειάζεστε απαραιτήτως.

Whatsapp

WhatsApp

Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως το WhatsApp έχει απίστευτες απαιτήσεις σε πόρους! Βλέπετε, με το που βρει σύνδεση στο ίντερνετ, είτε πρόκειται για 3G/4G, είτε για Wi-Fi, αρχίζει να «σκανάρει» για δεδομένα και ενημερώσεις, με αποτέλεσμα να καταναλώνει και την αντίστοιχη ενέργεια. Μπορείτε να το κλείσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του στο παρασκήνιο (το λεγόμενο “Background App Refresh”) αλλά ουσιαστικά έτσι χάνεται η ουσία στη χρήση του, δεν νομίζετε;

Skype

Το Skype βρίσκεται είναι πάντα up-to-date για να μην χάνετε κλήσεις, μηνύματα και λοιπές ενημερώσεις. Πρακτικά, το Skype εξακολουθεί να λειτουργεί, ακόμα κι όταν εσείς –νομίζετε ότι- το έχετε κλείσει! Το Skype είναι μαζί με το WhatsApp μία από τις πλέον ενεργοβόρες εφαρμογές επικοινωνίας με την κατανάλωσή του να φτάνει ακόμα και το 30% στους χρήστες που το χρησιμοποιούν κατά κόρο!

tweetiandroidmain_01

Twitter

Το Twitter είναι μια χαρά εφαρμογή, χωρίς εξωφρενικές απαιτήσεις, μέχρι να ενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις. Εκεί είναι που το… πουλάκι θα πιει το αίμα της μπαταρίας σας! Η ενέργεια που τραβά είναι ανάλογη του αριθμού των λογαριασμών που ακολουθείτε: όσο πιο πολλά τα δεδομένα που τραβά κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, τόσο πιο πολλές κι οι απαιτήσεις του. Με το Background App Refresh απενεργοποιημένο θα μπορούσατε να λύσετε τα περισσότερα προβλήματά σας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…