Adobe Flash Player 11 και AIR 3 για 3D παιχνίδια

Η Adobe Systems παρουσιάζει τα Adobe® Flash® Player 11 και Adobe AIR® 3 για να ανταποκριθεί στις εφαρμογές νέας γενιάς για ποικίλες συσκευές και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων Android, Apple iOS (μέσω Adobe AIR), BlackBerry Tablet OS, Mac OS, Windows, συνδεδεμένες τηλεοράσεις και άλλες πλατφόρμες. Ως κονσόλα παιχνιδιού στο Internet, τα Flash Player 11 και AIR 3 δίνουν τη δυνατότητα σε δημιουργούς παιχνιδιών να προσφέρουν παιχνίδια ποιότητας κονσόλας 2D και 3D στο Internet σε οποιοδήποτε PC, tablet, smartphone ή συνδεδεμένη τηλεόραση. Οι εταιρείες Media μπορούν να αξιοποιήσουν τα νέα χαρακτηριστικά για να προσφέρουν προστατευόμενο HD video κινηματογραφικής ποιότητας μέσω του διαδικτύου, σε κινητές εφαρμογές αλλά και με ήχο surround για συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Ως πλατφόρμες ψυχαγωγίας για πολλαπλές συσκευές, τα Flash Player 11 και AIR 3 δίνουν τη δυνατότητα για υψηλής ποιότητας online gaming και video και βοηθούν τους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε ευρύτερο κοινό αξιοποιώντας καλύτερα τις επενδύσεις τους.

Πολλά νέα χαρακτηριστικά των Flash Player 11 και AIR 3 βελτιώνουν την ποιότητα των παιχνιδιών και των εφαρμογών video αλλά και του περιεχομένου data μέσω της ενσωμάτωσης σε πολλαπλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων iPhone και iPad μέσω Adobe AIR. Η υποστήριξη των γνωστών εφαρμογών και τύπων αρχείων προσφέρει συμβατότητα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά άλλων συσκευών και βιβλιοθηκών κώδικα παρέχοντας στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα τον κατάλληλο συνδυασμό Flash, HTML5 και τοπικού κώδικα για μια μοναδική εμπειρία χρήσης τόσο σε υπολογιστές όσο και σε άλλες συσκευές. Τα Flash Player 11 και AIR 3 θα είναι διαθέσιμα στο κοινό στις αρχές Οκτωβρίου. Τα Flash Builder και Flex, κινητά πλαίσια ανοιχτού κώδικα της Adobe θα προσφέρουν στήριξη για να νέα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνονται στην επόμενη έκδοση που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

“Το Flash εξακολουθεί να εντυπωσιάζει το κοινό σε σχέση με σημαντικές εμπειρικές εφαρμογές web και mobile,” σχολίασε ο Danny Winokur, vice president και general manager, Platform της Adobe. “Το Flash προσφέρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ιδιοκτήτες περιεχομένου για να προσφέρουν τις πιο απαιτητικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, premium video και πολύπλοκων εφαρμογών data, σε όλους τους χρήστες, ενώ τα εργαλεία HTML 5, όπως Adobe Edge και Dreamweaver, είναι ιδανικά για interactive web pages, rich ads, branded microsites και κινητές εφαρμογές.”

Νέα χαρακτηριστικά των Flash Player 11 και AIR 3:
• Υποστήριξη 2D/3D: Το πλήρες rendering των 2D και 3D γραφικών μέσω hardware acceleration επιτρέπουν απόδοση rendering 1.000 φορές ταχύτερη από τα Flash Player 10 και AIR 2. Οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν animation εκατομμυρίων αντικειμένων με ομαλό rendering 60 κάδρων-ανά-δευτερόλεπτο και να προσφέρουν παιχνίδια ποιότητας κονσόλας σε Mac OS, Windows και συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Μια προ-έκδοση φέρνει τις ταχύτερες δυνατότητες 2D και 3D σε κινητές πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων Android, Apple iOS και BlackBerry Tablet OS. Για παραδείγματα Flash-based 3D παιχνιδιών, παρακαλώ επισκεφθείτε www.adobe.com/gaming.
• Native Extensions: Με την υποστήριξη χιλιάδων βελτιστοποιημένων open-source βιβλιοθηκών, οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές δυνατότητες software και hardware συμπεριλαμβανομένων πρόσβασης σε δεδομένα και αρχεία στη συσκευή, έλεγχο δόνησης, μαγνητομετρητές, αισθητήρες φωτός, διπλές οθόνες και άλλα. Η υποστήριξη γνωστών εφαρμογών και τύπων αρχείων επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να εφαρμόζουν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό λογισμικό σε APIs με πρόσβαση σε hardware, όπως το Near Field Communications.
• Captive Runtime: οι προγραμματιστές μπορούν να συνδέσουν αυτόματα το AIR 3 με τις εφαρμογές τους για να απλοποιήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης σε Android, Windows και Mac OS και Apple iOS. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κατεβάζουν και να ανανεώνουν το runtime ξεχωριστά. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να διαχειρίζονται τις αναβαθμίσεις των εφαρμογών ανεξάρτητα από τις γενικές αναβαθμίσεις του AIR runtime από την Adobe.
• Προστασία περιεχομένου: Υψηλής ποιότητας περιεχόμενο video σε κινητές πλατφόρμες μπορεί να προστατεύεται με το Adobe Flash Access 3.
• Ποιότητα HD Video σε πολλές πλατφόρμες: Αναπαραγωγή videos σε full frame rate σε εφαρμογές Flash βασισμένες σε Apple iOS συσκευές που χρησιμοποιούν αποκωδικοποίηση H.264. Πλούσιες εφαρμογές σε τηλεοράσεις για αναπαραγωγή HD video με 7.1 channel surround sound.
• Υποστήριξη συνδρομών: Με υποστήριξη για Adobe Flash Access και Adobe Pass, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να αξιοποιήσουν επιλογές συνδρομών για πιο ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα και να προσφέρουν περιεχόμενο TV Everywhere σε περισσότερους από 80% των συνδρομητών τηλεόρασης στις ΗΠΑ.
• Ασφάλεια και Συμβατότητα: Βελτιστοποιώντας τη διαδικασία κρυπτογράφησης, δημιουργούνται ασφαλέστερες εφαρμογές. Επιπλέον, η υποστήριξη των λειτουργικών συστημάτων 64-bit και 64-bit web browsers σε Linux, Mac OS και Windows εξασφαλίζει ευκολία στην πλοήγηση σε πολλές πλατφόρμες.
Το Flash Player είναι συμβατό με περισσότερους από 98% του υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο Internet σήμερα και μέχρι το τέλος του 2011 και η Adobe αναμένει ότι περισσότερα από 200 εκατομμύρια smartphones και tablets θα υποστηρίζουν εφαρμογές τεχνολογίας Flash, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Apple iOS. Μέχρι το τέλος του 2015, ο αριθμός των συσκευών αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. Έχουν ήδη δημιουργηθεί χιλιάδες εφαρμογές τεχνολογίας Flash που είναι διαθέσιμες στο Android Market, Apple’s App Store, Samsung SmartTV Store και BlackBerry AppWorld. Δείτε διάσημες εφαρμογές στο m.flash.com.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...