Android εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών

Με τη βοήθεια ορισμένων εφαρμογών στο smartphone σας έχετε τη δυνατότητα να διορθώσετε, να βελτιώσετε αλλά και να σβήσετε ό,τι θέλετε στις φωτογραφίες που βγάζετε, εύκολα και γρήγορα.

Lightroom

Η Adobe προσφέρει ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία αν σας αρέσει να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας, το Lightroom, που μεταξύ άλλων είναι κατάλληλο για τη ρύθμιση του φωτισμού και τη διόρθωση ατελειών στις εικόνες σας. Με το Healing Brush μπορείτε να αφαιρέσετε ό,τι θέλετε, ενώ η εφαρμογή διαθέτει επίσης κάποια presets και φίλτρα για τις εικόνες, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά σας. Ακόμα, περιλαμβάνει λειτουργίες όπως η Professional και η HDR, για να τραβάτε  φωτογραφίες με καλύτερη ποιότητα. Σημειώνεται ότι μπορείτε να πληρώσετε συνδρομή, ώστε να ξεκλειδώσετε περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής.

https://bit.ly/3tn9RUh

PicsArt

Δοκιμάστε διάφορα φίλτρα και εφέ στις φωτογραφίες σας, ώστε να τους προσδώσετε περισσότερη ζωντάνια και παράλληλα «καθαρίστε» ή αντικαταστήστε αντικείμενα στο φόντο της εικόνας, με το εργαλείο Remove Object. Επιπρόσθετα, με το Background Eraser αφαιρέστε τελείως ή αντικαταστήστε το παρασκήνιο με κάποιο άλλο που σας αρέσει. Η εφαρμογή παρέχει και editor για τα βίντεό σας, με το οποίο μπορείτε να τα κόψετε, να τους προσθέσετε μουσική και να επεξεργαστείτε τα Instagram stories και τα TikToks σας. Φτιάξτε μοναδικά κολάζ χρησιμοποιώντας φωτογραφίες δικές σας και των φίλων σας. Αν θέλετε, βέβαια, περισσότερες λειτουργίες, μπορείτε να κάνετε χρήση της συνδρομητικής υπηρεσίας Piscart Gold.

https://bit.ly/3pxq602

Pixlr

Με τη λειτουργία Auto Fix ρυθμίζετε το χρώμα της φωτογραφίας, ενώ με το Double Exposure μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από εφέ με επίπεδα και ρυθμιζόμενη διαφάνεια. Υπάρχει, φυσικά, η δυνατότητα συνδρομής για παραπάνω λειτουργίες, όμως ήδη η εφαρμογή προσφέρει αρκετά εργαλεία, με τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε ό,τι δεν σας αρέσει ή να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε. Η λειτουργία Color Splash τονίζει το χρώμα του εκάστοτε σημείου που επιλέγετε στη φωτογραφία, ενώ με το Focal Blur θα μπορείτε να θολώσετε το σημείο που θέλετε για να τονίσετε κάποιο άλλο.

https://bit.ly/3C4AkK8

Snapseed

H Google προσφέρει μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή για να… πειράζετε τις φωτογραφίες σας, με εργαλεία όπως τα Healing Brush, Structure, HDR και Perspective. Μπορείτε να επεξεργαστείτε JPG και RAW (σε μορφή DNG) αρχεία και ειδικότερα τον τόνο των χρωμάτων και τον φωτισμό, ώστε να φαίνονται πιο ρεαλιστικά. Με τη λειτουργία Control Point διαλέγετε μέχρι και 8 σημεία στην εικόνα και ρυθμίζετε τις βελτιώσεις που θέλετε να κάνετε σε αυτά. Η εφαρμογή διαθέτει αρκετά φίλτρα, όπως και τη λειτουργία Face Enhance, η οποία προσδίδει έμφαση σε χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

https://bit.ly/3HyiXmb

Inshot Photo Editor Pro

Πάνω από 100 φίλτρα, διάφορα εφέ και η δυνατότητα να θολώνετε το παρασκήνιο στις φωτογραφίες σας (όπως ακριβώς και με το Blur Effect μιας DSLR) είναι όσα χρειάζεστε για μια κατάλληλη επεξεργασία. Φτιάξτε μοναδικές δημιουργίες συνδυάζοντας δύο φωτογραφίες και ρυθμίστε ταυτόχρονα τον φωτισμό. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ένα κολάζ με όριο 18 φωτογραφίες προσθέτοντας διάφορα εφέ, φίλτρα και αυτοκόλλητα. Σε περίπτωση, βέβαια, που θέλετε να ξεκλειδώσετε και να απολαύσετε και άλλες λειτουργίες, θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο ποσό για συνδρομή.

https://bit.ly/3sxqttl

Photo Effects Pro

Η εν λόγω εφαρμογή είναι αρκετά απλή στη χρήση και εντελώς δωρεάν, καθώς δεν πληρώνετε για καμία έξτρα λειτουργία. Μπορείτε να δημιουργήσετε αστείες εικόνες και να φτιάξετε μοναδικά πορτραίτα, δικά σας ή των αγαπημένων σας προσώπων, χρησιμοποιώντας παράλληλα διάφορα εφέ. Με τη λειτουργία Picture in Picture σάς δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσετε την εικόνα που επιθυμείτε μέσα σε μια άλλη και να τη φτιάξετε καταλλήλως. Ιδιαίτερο στοιχείο του app είναι το παρασκήνιο στις φωτογραφίες σας, που μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από άλλο, καθώς η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 300 σε αριθμό.

https://bit.ly/3thTNmK

Photo Editor – Lumii

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα, όπως τα Film, LOMO, Retro κ.λπ. και εφέ, όπως τα Glitch, Light Leak, Double Exposure κ.λπ. Κόψτε και περιστρέψτε τις φωτογραφίες σας όπως θέλετε ή ρυθμίστε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τις σκιές, τον κορεσμό και άλλα. Η εφαρμογή διαθέτει μεν την επιλογή να πληρώσετε κάτι παραπάνω για πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, αλλά θα σας ικανοποιήσει και η δωρεάν χρήση της, καθώς αποθηκεύει τις δημιουργίες σας χωρίς να τις διαγράφει. Ετσι, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις αποθηκευμένες σας εικόνες για περαιτέρω επεξεργασία.

https://bit.ly/3IDksRw

Creative Cloud Express

Μία ακόμα εφαρμογή της Adobe επιτρέπει αμέτρητες επεξεργασίες στις φωτογραφίες σας. Οσοι ασχολείστε επαγγελματικά ή και όχι με τα social media μπορείτε να επιλέξετε από τα ειδικά σχεδιασμένα templates, banners, logos και άλλα, που έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε για τα stories σας, τα ποστ σας ή και για διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter και Pinterest. Επίσης, μπορείτε να αφαιρέσετε το παρασκήνιο από τις φωτογραφίες, να φτιάξετε το μέγεθός τους και να χρησιμοποιήσετε πλήθος εφέ και φίλτρων. Αν θέλετε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες, θα πρέπει να πληρώσετε συνδρομή.

https://bit.ly/3hupS5p

AirBrush: Easy Photo Editor

Το AirBrush αποτελεί ένα από τα πιο κατάλληλα εργαλεία για επεξεργασία πορτραίτων. Με την εφαρμογή αυτή έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τα σπυράκια και άλλα ψεγάδια του προσώπου σας, καθώς και να κάνετε πιο λευκά τα δόντια σας αλλά και να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στον φωτισμό των ματιών. Μπορείτε πάντα να πληρώσετε συνδρομή, ωστόσο και η δωρεάν έκδοση διαθέτει αρκετά features. Με τη χρήση του Blur θολώνετε τα επιθυμητά σημεία στις φωτογραφίες, για να δώσετε έμφαση αλλού. Εκτός αυτού, πριν τραβήξετε μια selfie μπορείτε πρώτα να την επεξεργαστείτε βλέποντας τη λήψη στο smartphone σας και επιλέγοντας τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε.

https://bit.ly/3vtRdwI

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...