Αναβάθμιση ασφαλείας για τα Androids… σε μηνιαία βάση!

Το Android λογισμικό παίρνει μέτρα… ασφαλείας μετά την ανακάλυψη της ευπάθειας, Stagefright, που επιτρέπει σε χάκερς να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε μία συσκευή Android εν αγνοία του χρήστη.

Έτσι η Google, η LG και η Samsung πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, αποφασίζοντας να προχωρούν με… μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας στις συσκευές τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Google υποστήριξε ότι θα προσφέρει μηνιαία security updates στις Nexus συσκευές, πέρα, βέβαια, από τα κλασσικά updates της πλατφόρμα. Το πρώτο update ξεκίνησε να προσφέρεται σε Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10.

Στην ίδια φιλοσοφία κινήθηκε και η Samsung με την LG που δήλωσαν ότι οι συσκευές τους θα δέχονται από εδώ και πέρα ενημερώσεις ασφαλείας ανά μήνα.

Σκοπός τους είναι να ανακαλύπτονται τα κενά ασφαλείας μέσα από fast track patches, ώστε να μην μένουν απροστάτευτοι οι Android χρήστες απέναντι στους χάκερς.

Μερικές από τις συσκευές που έχουν ήδη δεχτεί το patch ασφαλείας είναι οι εξής: HTC One M7, One M8, One M9, LG G2, LG G4, Sony Xperia Z2, Xperia Z3 και Xperia Z4. 

Σχετικά θέματα

Still quiet here.sas