Το πρώτο smartphone διεθνώς που υποστηρίζει το DAB+.

LG-Stylus2

Η LG Electronics παρουσίασε το πρώτο smartphone στον κόσμο που υποστηρίζει ψηφιακό δέκτη DAB+, ο οποίος αποτελεί εκ των πραγμάτων το πρότυπο για τις ψηφιακές ραδιοφωνικές εκπομπές. Η LG παρουσίασε το πιο πρόσφατο smartphone στο πλαίσιο του Radiodays Europe 2016 στο Παρίσι, του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού συνεδρίου του κόσμου. Οι καταναλωτές στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το LG Stylus 2 με DAB+.

Ως το πρώτο smartphone στον κόσμο με DAB+, το LG Stylus 2 διαθέτει ένα DAB+ chipset και μια αποκλειστική εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν ψηφιακές ραδιοφωνικές μεταδόσεις έξω από τα συνηθισμένα. Ένα τεχνικό interface επιτρέπει επίσης στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αναπτύξουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εφαρμογές στις οποίες οι υπηρεσίες internet συμπληρώνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση.

Οι χρήστες θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω του DAB+ σε σχέση με το παραδοσιακό δέκτη στα FM. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ραδιοφωνικές εφαρμογές που έχουν μεγάλη ροή όγκου δεδομένων, το DAB+ ραδιόφωνο προσφέρει δωρεάν εξαιρετική ποιότητα ήχου, καθώς δεν χρησιμοποιεί δεδομένα.

lg stylus 2

Ο ψηφιακός δέκτης DAB + αναμένεται να αντικαταστήσει το αναλογικό ραδιόφωνο στα FM και ήδη καλύπτει πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η LG συνεργάστηκε με το International DMB Advancement Group (IDAG) προκειμένου να συμπεριλάβει τη τεχνολογία DAB +στο νέο LG Stylus 2.

«Προβλέπουμε μία νέα ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογική τάση στη ψηφιακή ραδιοτηλεοπτική μετάδοση μέσω του DAB+ και για αυτό το λόγο προσφέρουμε ένα νέο πρότυπο εμπειριών μέσα από το smartphone», δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Με μεγάλη οθόνη 5,7 ιντσών, ηχείο ισχύος 1 watt και αποσπώμενη μπαταρία 3,000mAh, το LG Stylus 2 αποτελεί τη τέλεια συσκευή για να απολαύσουν οι χρήστες πλούσιο multimedia περιεχόμενο».

«Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός smartphone, που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, μαζί με μια εταιρεία καινοτομίας όπως η LG. Ο συνδυασμός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και του διαδικτύου ανοίγει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για το μέλλον», δήλωσε ο Gunnar Garfors, πρόεδρος της IDAG. «Οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και τα μέσα ενημέρωσης προσεγγίζουν νέα ακροατήρια με περισσότερο free-to-air ραδιόφωνο.»