Huawei AppGallery: Τα P40 series smartphones αποδεικνύουν πως το Android δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εμπορικής «σταυροφορίας» κατά της Κίνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκλεισε τη Huawei από τις υπηρεσίες της Google. Τι έκανε ο κινέζικος κολοσσός όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο; Πολύ απλά… τον γκρέμισε! Το AppGallery, το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών της Huawei, αποτελεί τη νέα ανερχόμενη δύναμη στο οικοσύστημα του Android.

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, επέβαλε στη Google να μην επιτρέψει την ενεργοποίηση των υπηρεσιών της στα νέα κινητά της Huawei, τουλάχιστον όχι μέσω της… official οδού. Παρά τις έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις της, η Google δεν κατάφερε να βρει κάποιο νομικό «παραθυράκι» για να της δοθεί άδεια να λειτουργήσει τα Google Mobile Services (GMS) στις δημοφιλέστατες συσκευές της Huawei. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει αυτό που απεύχονταν εδώ και καιρό η αμερικάνικη εταιρεία, να οδηγηθεί η Huawei στο χτίσιμο ενός ανταγωνιστικού, δεύτερου πόλου όσον αφορά στα καταστήματα εφαρμογών για το Android οικοσύστημα.

Πολλοί πίστεψαν αρχικά πως αυτό το εγχείρημα θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που θα χρειαστεί πολύ καιρό για να δείξει τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής. Η Huawei αντιθέτως, επέλεξε να επιταχύνει τις εξελίξεις επενδύοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια (!) στο AppGallery, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους developers όλου του πλανήτη και να τους δώσει τους πόρους για να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους και στο δικό της app store. Το αποτέλεσμα; Ένα εντυπωσιακό «οπλοστάσιο» από δημοφιλή applications μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έτοιμο να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές P40 series.

Όλος ο καλός ο κόσμος!

Η μία μετά την άλλη, παγκοσμίως γνωστές εφαρμογές (TikTok, Viber, Booking.com, Snapchat, InShot, TeamViewer, Tidal, Kodi, Here Maps κ.ά.) καθώς και λαοφιλή games (Asphalt 9:Legends, Rise of Kingdoms, Champions Manager, Trial Xtreme 4, Lords Mobile, Ms PACMAN, Brain Games, Clash of Kings κ.ά.) ξεκίνησαν να εντάσσονται στο δυναμικό του αναβαθμισμένου καταστήματος εφαρμογών. Ακόμα και η ίδια η Microsoft καβάλησε το «άρμα» της Huawei, καθιστώντας τη διάσημη σουίτα εφαρμογών Office διαθέσιμη στο AppGallery. Παράλληλα, πλήθος ανταγωνιστικών προσφορών και δωρεάν in-app περιεχομένου πλημμύρισε το AppGallery, ανταμείβοντας τους χρήστες που το εμπιστεύθηκαν.

Ολοένα και περισσότερες ελληνικές εφαρμογές

Η επένδυση της Huawei σε περιεχόμενο δεν περιορίστηκε μόνο στους παγκόσμιους «παίκτες» δημιουργίας λογισμικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε εφαρμογές τοπικού ενδιαφέροντος, με την Ελλάδα όχι μόνο να μην αποτελεί εξαίρεση, αλλά αντιθέτως, να συνιστά case study επιτυχίας! Ανεξάρτητοι developers και software houses, όλοι αγκάλιασαν το νεότευκτο project, μεταφέροντας γνωστά ελληνικά apps στο κατάστημα εφαρμογών της Huawei.

Από εφαρμογές τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Cosmote, Wind) και mobile banking apps (Εθνική Τράπεζα) μέχρι εφαρμογές από retailers, ΜΜΕ και δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως efood, skroutz, taxiplon κ.ά., η ελληνική λίστα applications είναι μεγάλη και εμπλουτίζεται αδιάκοπα (για παράδειγμα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αναμένονται μεταξύ άλλων οι εφαρμογές Dominos & ΟΠΑΠ). Με τη βοήθειά τους, τα μέλη της οικογένειας P40 ξεδιπλώνουν τις πολυάριθμες αρετές του hardware που όλοι μας λατρέψαμε μόλις τα πήραμε στα χέρια μας, λίγες μέρες πριν το επίσημο λανσάρισμά τους.

MoreApps: Συμπληρώνοντας τα κενά του AppGallery

Για όσους δεν αρκούνται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών που εντάσσει η Huawei στην AppGallery, από το ίδιο το app store της μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή MoreApps, η οποία έχει γίνει ήδη… διάσημη μεταξύ των χρηστών των κορυφαίων Huawei P40 συσκευών. Πρόκειται για ένα aggregator app που συγκεντρώνει αναρίθμητα APK (πακέτα εγκατάστασης) δημοφιλών εφαρμογών από εναλλακτικά app stores, όπως το APKPure και το APKMirror, ή ακόμα και τις web εκδόσεις τους, οι οποίες δεν απαιτούν καμία διαδικασία εγκατάστασης στη συσκευή σας, μιας και εμφανίζουν τη responsive έκδοση του site της εκάστοτε πλατφόρμας. Ένα απλό search στην μπάρα αναζήτησης του «MoreApps» για την αγαπημένη σας εφαρμογή και είστε έτοιμοι!

Phone Clone για ανάκτηση των αγαπημένων σας apps

Ένα έξυπνο tip είναι να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία Phone Clone (μεταφορά δεδομένων από την παλιά σας συσκευή προς οποιοδήποτε P40). Με αυτόν τον τρόπο, η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών που χρησιμοποιούσατε θα βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη στο νέο σας κινητό, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνεται στο πλούσιο «μενού» του επίσημου AppGallery. Για τις εξαιρέσεις, όπως προείπαμε, υπάρχει και το «MoreApps»!

Amazon Appstore: Ακόμα μια διαθέσιμη επιλογή

Μια ακόμα επιλογή είναι και η εγκατάσταση του επίσημου Amazon Appstore (https://www.amazon.com/androidapp). Εκεί θα βρείτε πλήθος γνωστών εφαρμογών (μεταξύ των οποίων και το Facebook) με τη σφραγίδα αξιοπιστίας μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη, της Amazon.

Υπάρχει και ο… ανταρτοπόλεμος!

Για τους λάτρεις των εξαιρετικών συσκευών της Huawei, υπάρχει πάντα και ο δρόμος του πειραματισμού. Mε μια απλή αναζήτηση στο Google ή στο YouTube μπορείτε να βρείτε αρκετούς τρόπους για να εγκαταστήσετε «παρατύπως» τα Google Mobile Services, κάποιους πιο εύκολους, κάποιους πιο «επίπονους», άλλους δοκιμασμένους από χιλιάδες χρήστες, άλλους σε πειραματική φάση… Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα σας προτείναμε να είστε προσεκτικοί, καθώς κάθε APK που κατεβάζετε είναι ένα «μαύρο κουτί», το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το σύστημά σας, αν δεν είστε σίγουροι για την προέλευσή του. Αντιθέτως, το επίσημο AppGallery της Huawei διαθέτει πλήθος διεθνών πιστοποιήσεων ασφαλείας, θωρακίζοντας τη συσκευή σας με τα ασφαλή applications που ενσωματώνει. Η πρότασή  μας; Huawei AppGallery με κλειστά μάτια!

Η αντικατάσταση των Google Mobile Services με τις Huawei Mobile Services και του Google Play Store με το AppGallery δίνει μια νέα πνοή στις πολυτάλαντες συσκευές της σειράς P40 (Huawei P40 Pro, Huawei P40, Huawei P40 lite & Huawei P40 lite E) και έναν αέρα ελευθερίας στο οικοσύστημα του Android, το οποίο ξεκινά δειλά-δειλά να απαλλάσσεται από την «κηδεμονία» της Google.

Huawei P40 Kirin 990

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...