HUAWEI FreeBuds 6i: Και το πορτοφόλι ολόκληρο και ο ήχος… χορτάτος!

Κόντρα στις… πληθωριστικές τάσεις των τιμών των true wireless ακουστικών, η HUAWEI κυκλοφορεί ένα μοντέλο με εξαιρετικές επιδόσεις στην ακύρωση θορύβου για να βυθιστείτε στην αγαπημένη σας μουσική, δίχως να χρειαστεί να πάρετε… καταναλωτικό δάνειο.

Τα νεανικά, μικροκαμωμένα και εύκολα στη μεταφορά τους, χάρη στη βοτσαλόμορφη θήκη τους, FreeBuds 6i αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν  φέτος στις παραλίες, εκεί που τα μάτια ξεκουράζονται στο πέλαγος και τα αφτιά στη χαλαρωτική μουσική. Και επειδή κανείς μας δεν θέλει τις πολύτιμες αυτές στιγμές που γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για όλη την επόμενη σεζόν, να ακούμε τραγούδια που παραπέμπουν σε αθλητική αναμετάδοση από τρανζιστοράκι της δεκαετίας του ’80, καλό είναι να επενδύσουμε σε ένα ζευγάρι ποιοτικά ακουστικά. Όταν, όμως λέμε «να επενδύσουμε», δεν εννοούμε να δαπανήσουμε όλες τις αιματηρές οικονομίες μιας χρονιάς και να μην μας μείνουν χρήματα ούτε για ξαπλώστρα στο Ζούμπερι! Αν ο… γρίφος ακούγεται δυσεπίλυτος, για ακόμα μια φορά η HUAWEI δίνει τη λύση, λανσάροντας ένα ολοκαίνουργιο μέλος στην οικογένεια των FreeBuds, τα πλούσια σε δυνατότητες, μα «προσγειωμένα» στο κόστος, 6i.

Προηγμένο ANC με διψήφιο κόστος

Το σύστημα Ενεργούς Ακύρωσης Θορύβου (Active Noise Cancellation ή ANC για συντομία) είναι ένα από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που διακρίνει τους… «μεγάλους» από τους «μικρούς», τα ποιοτικά, premium ακουστικά από τις φτωχές εναλλακτικές που ταιριάζουν περισσότερο σε καταστήματα παιχνιδιών παρά σε αλυσίδες τεχνολογίας. Ευτυχώς, τα νέα HUAWEI FreeBuds 6i μπορούν να κοιτάζουν κατάματα τον ανταγωνισμό, ακόμα και σε υψηλότερες τιμολογιακές κατηγορίες, χάρη στη μετεξέλιξη της τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου του κινεζικού κολοσσού, η οποία ακούει στο όνομα Intelligent Dynamic ANC 3.0.

Πρόκειται για την τρίτη γενιά ANC της εταιρείας, η οποία μέχρι πρότινος προορίζονταν μόνο για την ακριβότερη σειρά Pro. Ένας πολυσύνθετος αλγόριθμος προσαρμόζεται σε 34 διαφορετικά σενάρια θορυβώδους περιβάλλοντος, προκειμένου να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο, σπεύδοντας να ακυρώσει κάθε απόπειρα διατάραξης της ακουστικής μας γαλήνης! Η βαβούρα του γύρω χώρου «σαρώνεται» κάθε 2,6ms, ώστε κάθε δευτερόλεπτο να επαναχαράσεται η στρατηγική ακύρωσης των ενοχλητικών συχνοτήτων που καταγράφουν τα τρία μικρόφωνα. Μέσω τις αναπαραγωγής αντίθετων συχνοτήτων και τριών επιπέδων ANC (Cozy, General, Ultra) τα ακουστικά τείνουν να εκμηδενίσουν το τελικό αποτέλεσμα της «φασαρίας» που επιχειρεί να φτάσει στα αφτιά μας.

Βέβαια, ακόμα και χωρίς ANC, ο σχεδιασμός των HUAWEI FreeBuds 6i θωρακίζει τον ακουστικό μας πόρο από «ανεπιθύμητους» εισβολείς. Η παθητική ακύρωση θορύβου αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να απομονωθεί με φυσικό τρόπο το αφτί μας από τους ήχους του περιβάλλοντος, οπότε ένας ειδικός θάλαμος φίλτρου θορύβου και τα παχύτερα και κατασκευασμένα από φιλική προς το δέρμα σιλικόνη eartips αποτελούν μια πρώτη «ασπίδα».

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο θάλαμος φίλτρου θορύβου βασίζεται στην αρχή του συντονισμού Helmholtz και στοχεύει σε θορύβους μέσης έως υψηλής συχνότητας (1 kHz έως 3 kHz). Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο εύρος των 2-3 kHz, γεγονός που συνεπάγεται πως περιορίζει αρκετά τη «διείσδυση» των διαλόγων των γύρω μας στο εσωτερικό των ακουστικών. Αν, λοιπόν, στη διπλανή ομπρέλα στην παραλία βρίσκεται μια οικογένεια που δεν λέει να βάλει… γλώσσα μέσα, ακόμα και χωρίς ANC θα βρείτε την ηρεμία σας!

Αν πάλι προτιμάτε να ακούτε όταν σας μιλάνε, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρείτε τα ακουστικά σας, υπάρχει πάντα διαθέσιμη η επιλογή «Awareness», η οποία ενεργοποιεί την καταγραφή των εξωτερικών ήχων και την αναπαραγωγή τους στο εσωτερικό του ακουστικού.

Σημαντική διευκόλυνση σε κάθε είδους ρύθμιση παρέχει η εφαρμογή AI Life, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το App Gallery της HUAWEI.

Hi Res Audio με δυνατό μπάσο

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να υπογραμμίσουμε πως από τα multi-point ακουστικά (συνδέονται με δύο συσκευές ταυτόχρονα) δεν λείπει ο ποιοτικότατος ήχος, πιστοποιημένος με «Hi Res Audio». Καταφεύγοντας στην επιλογή Prioritize Sound Quality, τα αποτελέσματα στη μουσική είναι εξαιρετικά. Οι gamers, βέβαια, που απεχθάνονται τις καθυστερήσεις (latency) στον ήχο των παιχνιδιών, αναμφίβολα θα προτιμήσουν να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα Low Audio Latency.

Ο δυναμικός οδηγός τετραπλού μαγνήτη (Quad-magnet Dynamic Driver) των 11 χιλιοστών δείχνει τα δόντια του σε συχνότητες από 14Hz έως και 40kHz, με τα μπάσα να παίρνουν ίσως λίγο μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι θα θέλαμε, κάτι που, ωστόσο, θα ενθουσιάσει όσους θέλουν «πομπώδεις» χαμηλές συχνότητες.  Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να εξατομικεύσετε την ηχητική σας εμπειρία μέσω του αναλυτικού Multi-EQ, το οποίο διαθέτει 10 μπάντες για προσαρμογή με… χειρουργική ακρίβεια!

Αυτονομία για τριήμερη απόδραση σε camping

Σε σχέση με τους… προγόνους τους, τα FreeBuds 5i, στα φετινά 6i η μπαταρία της θήκης φόρτισης έχει αυξήσει τη χωρητικότητά της από τα 410mAh στα 510 mAh, ενώ η μπαταρία που κρύβεται στο εσωτερικό κάθε earbud παραμένει στα 55mAh. Έως και 35 ώρες συνολικής αναπαραγωγής (επιστρατεύοντας και τη θήκη φόρτισης) χαρίζουν, λοιπόν, τα HUAWEI FreeBuds 6i, ενώ μια φόρτιση των ακουστικών επαρκεί για 8 ώρες αδιάκοπης μουσικής μακριά από τη θήκη τους, εφόσον απαρνηθείτε το ANC. Αν ξεκλέψετε έστω 10 λεπτά κοντά σε μια πρίζα, μια τόσο γρήγορη φόρτιση αρκεί για επιπλέον 4 ώρες αναπαραγωγής! Η ίδια η θήκη, φορτίζει μέσα σε μια ωρίτσα (μέσω καλωδίου USB-C, φυσικά), ενώ τα earbuds χρειάζονται μόλις 40 λεπτά μέσα στη… φωλιά τους για να γεμίσουν πλήρως. Και επειδή δεν θα αποκτήσετε τα true wireless ακουστικά με το πιο… δυσανάλογα εντυπωσιακό σύστημα ANC ως προς την τιμή τους, για να μην το χρησιμοποιείτε, να ενημερώσουμε πως με το ANC στο ON, θα βγάλετε 20 ώρες αυτονομίας από πρίζες (αξιοποιώντας τις επαναφορτίσεις που χαρίζει η θήκη). Κλείνοντας, τα ανθεκτικά σε πιτσιλιές νερού, ιδρώτα και σκόνη (IP54) ακουστικά υποστηρίζουν την 5.3 έκδοση του Bluetooth προτύπου, ενώ κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 5,4 γρ.


Μας άρεσε

  • Εξαιρετική ακύρωση θορύβου
  • Οι δυναμικοί οδηγοί των 11 χιλιοστών παρέχουν δυνατό ήχο με πιστοποίηση Hi-Res
  • Άνετα στη χρήση και ανθεκτικά στο νερό
  • Αισθητά βελτιωμένη μπαταρία στη θήκη σε σχέση με τα 5i
  • «Συνετό» κόστος

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε μεγαλύτερη χωρητικότητα και στην μπαταρία κάθε ακουστικού

HUAWEI FreeBuds 6i

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…