Huawei P10: Ένα κορυφαίο smartphone που δεν κοστίζει μια περιουσία

Τα κορυφαία smartphones, δηλαδή εκείνα που προσφέρουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις, οι οποίες δεν διατίθενται στα πιο προσιτά μοντέλα, είναι πράγματι (όπως και αν το δεις) αρκετά ακριβά και επομένως παραμένουν απρόσιτα για τους περισσότερους καταναλωτές.

Η  Huawei, λοιπόν, με τη δύναμη που της δίνει η θέση της στον χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αποφάσισε ότι αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η τιμή του Huawei P10 είναι πράγματι πολύ ελκυστική. Είναι χαμηλότερη από εκείνες των ανταγωνιστικών μοντέλων της premium κατηγορίας. Για πρώτη φορά, η κορυφαία ποιότητα και ένα πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το Huawei P10 είναι ήδη γνωστό για την εκπληκτική ποιότητα των φωτογραφιών του. Έχει γίνει γρήγορα σημείο αναφοράς στο θέμα «φωτογραφία με smartphone». Η Huawei επέκτεινε τη συνεργασία της με τη Leica, έναν από τους πιο φημισμένους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών και φακών. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στην ανάπτυξη μιας προηγμένης φωτογραφικής μηχανής με διπλή κάμερα. Η Leica Dual Camera 2.0 ενσωματώνει δύο φακούς SUMMARITH με διάφραγμα F 2.2. Το smartphone διαθέτει δύο αισθητήρες, των 20 και 12 Megapixel. Το εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας φροντίζει για τη βελτίωση των εικόνων όταν φωτογραφίζουμε εν κινήσει και όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός, οπότε ο χρόνος έκθεσης μεγαλώνει και η λήψη επηρεάζεται περισσότερο από κάθε μικρό κούνημα της συσκευής.

Όταν χρησιμοποιούμε την ειδική μονοχρωματική λειτουργία, τα καρέ μας αποκτούν το διαχρονικά μοναδικό στιλ Leica. Στη λειτουργία πορτρέτου, το Huawei P10 προσφέρει τη δυνατότητα μερικής εστίασης σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, ουσιαστικά παίζουμε με το βάθος πεδίου, σαν να είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι. Θολώνουμε το παρασκήνιο και αναδεικνύουμε το πρόσωπο στο οποίο εστιάζουμε. Είναι το επονομαζόμενο bokeh εφέ.

Οι χρήστες του P10 με καλλιτεχνικές ανησυχίες αναμφίβολα θα ευχαριστηθούν τη λειτουργία ζωγραφικής με το φως (light painting). Το φωτογραφικό αποτύπωμα από τα φώτα των αυτοκινήτων στο νυχτερινό αστικό τοπίο ή τα σχέδια που βλέπει η κάμερα από την κίνηση ενός κεριού ή αναπτήρα μάλλον θα κάνουν τους κατόχους άλλων smartphones να ζηλέψουν. Και παρόλο που το Huawei P10 κοστίζει λιγότερο από τις άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, διαθέτει καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 4Κ, η οποία είναι το πρότυπο λήψης για τα κορυφαία smartphones.

Οι λάτρεις των selfie θα είναι επίσης πολύ ευχαριστημένοι. Η εμπρός φωτογραφική μηχανή (επίσης της Leica) διαθέτει αισθητήρα 8 Μegapixel και μια ειδική λειτουργία groufie. Εντοπίζοντας μια ομάδα ανθρώπων αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρείας γωνίας, ώστε να χωρέσουν όλοι στο κάδρο.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η χαμηλότερη τιμή δεν σημαίνει συμβιβασμό στην ποιότητα ή στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Αλλά ούτε και «φθηνότερο σχεδιασμό», αφού εκτός της εξαιρετικής αίσθησης που αποπνέει η επαφή με το P10, η Huawei συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Pantone στην ανάπτυξη νέων χρωματικών εκδόσεων.

Ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ένα άλλο, επίσης απαραίτητο, στοιχείο για ένα smartphone υψηλής τεχνολογίας. Στο Huawei P10, ο αισθητήρας έχει τοποθετηθεί κάτω από γυάλινη επιφάνεια της εμπρός όψης. Έτσι, είναι πιο εύκολο να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή όταν βρίσκεται –για παράδειγμα- πάνω στο τραπέζι.

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέρα από μια προηγμένη λύση που προστατεύει τα αποθηκευμένα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τρία κύρια πλήκτρα λειτουργιών στο Android. Επίσης, είναι το μέσο εισόδου στον χώρο που ονομάζεται «PrivateSpace». Το P10 διαθέτει ειδικό χώρο αποθήκευσης που είναι διαθέσιμος μόνο για εμάς. Η πρόσβασή του προστατεύεται με τη σάρωση ενός συγκεκριμένου δακτύλου. Εκτός από έγγραφα ή φωτογραφίες, μπορούμε να εγκαταστήσουμε εκεί συγκεκριμένες εφαρμογές.

Όμως, οι απαιτητικοί καταναλωτές δημιουργούν νέες προκλήσεις στους κατασκευαστές. Ένα smartphone πρέπει να φορτίζει πολύ γρήγορα, χωρίς αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας του. Προκειμένου να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις, η Huawei ανέπτυξε την τεχνολογία Supercharge. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το P10 αποφασίζει από μόνο του τη βέλτιστη τάση και στην υποδοχή φόρτισης χρησιμοποιείται το νεότερο πρότυπο USBC.

Παρά τη χαμηλότερη τιμή, η αγορά ενός Huawei P10 σημαίνει μηδενικούς συμβιβασμούς και αναφορικά με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει 4 GB RAM και μνήμη αποθήκευσης για εφαρμογές και πολυμέσα έως και 64 GB. Η λειτουργία του βασίζεται στον ταχύτερο και πιο σύγχρονο επεξεργαστή, Kirin 960. Το P10 σημαίνει επίσης την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων: LTE cat. 9 και WiFi στο πρότυπο ac.

Το Huawei P10 είναι το ιδανικό παράδειγμα ενός κορυφαίου smartphone που δεν κοστίζει μια περιουσία.

Σχετικά θέματα

Still quiet here.sas