Kaspersky Total Security: Για ασφαλές σερφάρισμα και στο Android

Το νέο Kaspersky Total Security με τη δύναμη προστασίας και των παιδιών.

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Total Security – multi-device. Το νέο προϊόν περιλαμβάνει και την τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, συμβάλλοντας όχι μόνο στην προστασία της ιδιωτικότητας και των εμπιστευτικών πληροφοριών των χρηστών, αλλά κι επιτρέποντας στους γονείς να γνωρίζουν την online δραστηριότητα και τη φυσική τοποθεσία των παιδιών τους, να αποτρέπουν επισκέψεις σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και να ρυθμίζουν το χρόνο που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν την Android συσκευή τους.

maxresdefault

Σήμερα, τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε συσκευές με σύνδεση στο Διαδίκτυο ήδη από την ηλικία των τριών ετών. Έτσι, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν την πρόκληση να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όταν αυτά εξερευνούν τον ψηφιακό κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, πάνω από τους μισούς (52%) Ευρωπαίους γονείς πιστεύουν ότι οι ψηφιακές απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται. Επιπλέον, το 55% ανέφερε την ανησυχία του ότι τα παιδιά έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, το 41% ανησυχεί ότι τα παιδιά επικοινωνούν με επικίνδυνους αγνώστους, ενώ το 40% φοβάται ότι τα παιδιά μοιράζονται ιδιαίτερα προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Η τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο Kaspersky Total Security – multi-device, έχει αναπτυχθεί με στόχο την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών και τη βελτίωση της ικανότητας των γονέων να δημιουργούν νέους τρόπους, για να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους το Android smartphone ή tablet και να περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Kaspersky-Safe-Kids-03

Το νέο λογισμικό, το οποίο καλύπτει και την , όχι μόνο προστατεύει τα παιδιά από το ακατάλληλο περιεχόμενο διάφορων ιστοσελίδων και εφαρμογών, αλλά βοηθά τους γονείς να διαχειρίζονται το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στη χρήση συσκευών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, με τη λειτουργία Safe Location, οι γονείς μπορούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους σε πραγματικό χρόνο, να οριοθετούν ασφαλείς περιοχές και να λαμβάνουν αυτόματη ειδοποίηση αν το παιδί τους κινείται έξω από την καθορισμένη περίμετρο.

Εκτός από τις δυνατότητες ενισχυμένης προστασίας των παιδιών, οι νέες τεχνολογίες ιδιωτικής περιήγησης (Private Browsing) και προστασίας webcam (Webcam Protection) διατηρούν την ιδιωτική ζωή των χρηστών απαραβίαστη σε σχεδόν όλες τις Android συσκευές.

Η λειτουργία Private Browsing αποτρέπει ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές από τη συλλογή πληροφοριών, όπως οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, τα ερωτήματα αναζήτησης, η τοποθεσία και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται. Η τεχνολογία αποκόπτει κυριολεκτικά αυτό το είδος των προσωπικών πληροφοριών από την κίνηση στο Διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα «ξεφύγουν» ποτέ από τη συσκευή. Αυτό είναι που διαφοροποιεί θεμελιωδώς τη λειτουργία Private Browsing από άλλα παρόμοια εργαλεία που διαθέτουν οι διάφοροι browsers.

Kaspersky Total Security – multi-device2

Ακόμη κι αν ένας χρήστης νιώθει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, υπάρχουν αρνητικές πλευρές σε αυτήν τη συνεχή online “επιτήρηση”, οι οποίες συνδέονται άμεσα με το οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, οι τιμές για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο μπορούν να ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση του χρήστη και της συσκευής του, καθώς και το ιστορικό των επισκέψεων σε αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Επίσης, η λύση της Kaspersky Lab διαθέτει μια νέα λειτουργία, που εντοπίζει και αναφέρει τυχόν απόπειρες από freeware προγράμματα να προσθέσουν επεκτάσεις στη συσκευή του χρήστη. Συγκεκριμένα, η λειτουργία Change Control επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους προγραμμάτων να αλλάξουν την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης, να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, να εγκαταστήσουν επιπλέον plugins ή να τροποποιήσουν τις διαμορφώσεις συστήματος του δικτύου, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μόλις γίνει αναφορά για μία τέτοια απόπειρα, ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει ή θα εμποδίσει την αλλαγή.

Kaspersky Total Security – multi-device1

Τέλος, η νέα λύση διευκολύνει ιδιαίτερα τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, μέσω της λειτουργίας Kaspersky Password Manager, η οποία αποτελεί μέρος του Kaspersky Total Security – multi-device. Συγκεκριμένα το Kaspersky Password Manager δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, τους αποθηκεύει με ασφάλεια και αυτόματα συγχρονίζει και εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές του χρήστη. 

Σχετικά θέματα

Still quiet here.sas