Moovit: Xαρτογραφημένες 5 εκατομμύρια στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών

Το Moovit ανακοίνωσε ότι έχει προσθέσει 5 εκατομμύρια στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών παγκοσμίως στην εφαρμογή της εταιρείας και αύξησε τον αριθμό τοπικών εθελοντών σε 200.000 οι οποίοι χαρτογραφούν τα δικά τους δίκτυα μεταφορών οπουδήποτε τα δημόσια δεδομένα δεν είναι άμεσα διαθέσιμα.

Η Moovit ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προσθέσει τα Ιαπωνικά ως την 44η γλώσσα που είναι διαθέσιμη στην δημοφιλή εφαρμογή συγκοινωνίας.

Τα ορόσημα φέρνουν το Moovit πιο κοντά στο όραμά του να χαρτογραφήσει ολόκληρο το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών παγκοσμίως, καθιστώντας τα ταξίδια πιο ομαλά για τους επιβάτες οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ενώ παράλληλα κατασκευάζει την μεγαλύτερη παγκόσμια ‘αποθήκη’ δεδομένων μεταφορών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις, οι σχεδιαστές πόλεων και οι επιχειρήσεις για να προετοιμαστούν για ένα μεταβαλλόμενο αστικό τοπίο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από το μισό (56,4%) του πληθυσμού των 7,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως ζουν σήμερα σε μια αστική περιοχή και από τις 31 ‘μέγα-πόλεις’ στον κόσμο (πόλεις με 10 εκατομμύρια κατοίκους ή περισσότερο) 24 βρίσκονται σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές. Χωρίς ακριβείς πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες, οι πολίτες σε πολλές αναπτυσσόμενες περιοχές δεν καλύπτονται από τα δεδομένα μεταφορών που απολαμβάνουν αναπτυγμένες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι ή η Νέα Υόρκη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες Moovit απολαμβάνουν πλήρη εθνική κάλυψη, αλλά σε αναπτυσσόμενες αστικές περιοχές το πρόγραμμα crowdsourcing των τοπικών εθελοντών που ονομάζονται Mooviters είναι τόσο πολύτιμο για τη συμβολή των υπερ-τοπικών πληροφοριών για τις μεταφορές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν από όλους. (Παραδείγματα πρόσφατων πόλεων που προστέθηκαν χάρη στον αλτρουισμό της κοινότητας περιγράφονται λεπτομερώς στις σημειώσεις συντάκτη παρακάτω.)

Το UN-Habitat δηλώνει ότι το σημερινό μοντέλο αστικοποίησης δεν είναι βιώσιμο με τις πόλεις σε όλο τον κόσμο να μην είναι έτοιμες για τις προκλήσεις που συνδέονται με την αστικοποίηση. Ο σχεδιασμός των δημόσιων μεταφορών με δεδομένα πραγματικού χρόνου είναι επιτακτική ανάγκη για να βοηθήσει την αστικοποίηση. Η αποστολή του Moovit να χαρτογραφήσει δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών, καθιστώντας το τη Wikipedia της συγκοινωνίας , είναι τόσο σημαντική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της UITP, 57,6 δισεκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιούνται στις δημόσιες συγκοινωνίες που μεταφέρουν κατά μέσο όρο 185 εκατομμύρια επιβάτες κάθε εργάσιμη μέρα και σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από το ένα τρίτο όλων των ταξιδιών καθημερινά μέσω δημόσιων συγκοινωνιών αφορούν ταξίδια προς την εργασία. Η χαρτογράφηση δεδομένων με ακρίβεια για χρήση σε πραγματικό χρόνο των δικτύων μεταφορών έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της αστικής ανάπτυξης.

Με περισσότερες από 2.000 πόλεις και μια νέα πόλη που προστίθεται κάθε 15 ώρες στην εφαρμογή, η προσέγγιση του Moovit με το μοντέλο δεδομένων crowdsourcing επιταχύνει το στόχο της να παρέχει συνολική παγκόσμια κάλυψη όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Η προσθήκη των Ιαπωνικών ως η 44η γλώσσα του Moovit θα δώσει τη δυνατότητα σε 128 εκατομμύρια Ιάπωνες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 1.500 πόλεις σε 78 χώρες.

Ο Nir Erez, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moovit, δήλωσε: “Το όραμά μας για το Moovit από την πρώτη μέρα ήταν να προσφέρουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έναν απλό και εύκολο τρόπο για να μετακινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Καθώς αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός και ασκούνται πιέσεις στις πόλεις, η ομάδα Moovit έχει εντυπωσιαστεί από το επίπεδο δέσμευσης για τη χαρτογράφηση διαδρομών συγκοινωνίας για τους άλλους ταξιδιώτες.’’

“Τώρα παίρνουμε τον θησαυρό του Moovit για τα δεδομένα συγκοινωνίας στις τοπικές κυβερνήσεις και τους σχεδιαστές πόλεων για να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον της αστικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης άφιξης αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων”, δήλωσε ο Erez.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…