Quizdom:Το παιχνίδι ερωτήσεων που “κατακτά” την Ελλάδα

Σας αρέσουν τα παιχνίδια γνώσεων; Τότε σίγουρα θα γνωρίζετε ήδη το Quizdom. Αν πάλι όχι, μάλλον θα ανήκετε στην… μειοψηφία, καθώς πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή του τελευταίου 6μήνου! Αν και κυκλοφόρησε μόλις στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, περισσότεροι από 250.000 μοναδικοί χρήστες έχουν κατεβάσει το Quizdom στο smartphone ή το tablet τους και ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Τι είναι όμως το Quizdom;

Το Quizdom είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS που κατατάσσεται στην κατηγορία των παιχνιδιών με ερωτήσεις γνώσεων. Δημιουργήθηκε από μια ελληνική ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητες της στο χώρο της ανάπτυξης mobile εφαρμογών και είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, κατακτώντας την εγχώρια κοινότητα των app stores.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του φιγουράρει στο No1 στην κατηγορία Trivia του Apple App Store, ενώ το τελευταίο διάστημα παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις στα rankings στα ελληνικά app stores τόσο της Apple όσο και της Google. Οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει από την αρχή το παιχνίδι, με τον μέσο ενεργό χρήστη να αφιερώνει περίπου 1,5 ώρα ημερησίως στο Quizdom, ενώ υπάρχουν παραδείγματα χρηστών που παίζουν περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα. Ενδεικτικό της ενεργούς συμμετοχής είναι πως εδώ και περίπου 2 μήνες που δόθηκε στους παίκτες η δυνατότητα να στέλνουν τις δικές τους ερωτήσεις, η ομάδα του Quizdom έχει λάβει περισσότερες από 20.000 ερωτήσεις.

Γιατί ξεχωρίζει

Μέχρι τώρα, οι λάτρεις των παιχνιδιών γνώσεων είχαν την δυνατότητα να παίζουν με τους φίλους τους μόνο όταν μαζεύονταν σε ένα σπίτι και έπαιζαν κάποιο επιτραπέζιο. Από τη στιγμή που τα smartphones έχουν γίνει viral, η ομάδα του Quizdom σκέφτηκε να καλύψει αυτό το κενό στην ελληνική αγορά και να φέρει τη διασκέδαση στα… κινητά μας.

Το καινοτόμο στοιχείο λοιπόν του παιχνιδιού είναι ο social χαρακτήρας του. Ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο του μέσα από τα social media ή να επιλέξει τυχαίο αντίπαλο από τη βάση των εγγεγραμμένων χρηστών. Έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου με στην παρέα σου και με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο, καθώς το 10% των downloads αφορά Έλληνες του εξωτερικού). Επιπλέον, οι παίκτες  μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από το chat.

Όλα αυτά κάνουν τους χρήστες να απολαμβάνουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού σε ένα πιο διαδραστικό περιβάλλον, με την εφαρμογή να συνδυάζει γνώσεις, ανταγωνισμό και φυσικά διασκέδαση.

Πώς παίζεται το Quizdom

Στα «συν» της εφαρμογής είναι και ο απλός τρόπος παιχνιδιού. Αφού ένας χρήστης απευθύνει την πρόσκληση, οι δύο αντίπαλοι επιλέγουν από 2 κατηγορίες ο καθένας (εκ των 16 διαθέσιμων συνολικά), με το κάθε παιχνίδι να αποτελείται από 4 γύρους των 4 ερωτήσεων. Οι παίκτες-αντίπαλοι διαγωνίζονται εναλλάξ στις ίδιες ερωτήσεις και νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που απάντησε σωστά στις περισσότερες.

Με το τέλος του παιχνιδιού, νικητής και ηττημένος κερδίζουν πόντους με απώτερο στόχο να ανέβουν level και να φτάσουν στην κορυφή του ranking. Στην εφαρμογή υπάρχουν φυσικά και τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, τόσο «ομαδικά» (το Top-100 των παικτών ανά ημέρα/εβδομάδα/all-time), όσο και προσωπικά (ποσοστά ανά κατηγορία κ.α.).

Δωρεάν για Android και iOS

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για Android και iOS, προσφέρονται όμως και PRO πακέτα με κάποιες extra παροχές μέσω in-app αγορών. Αν θέλετε κι εσείς να διασκεδάσετε τεστάροντας τις γνώσεις σας παρέα με τους φίλους σας και να συμμετέχετε στη νέα μανία που εξαπλώνεται, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Quizdom στο κινητό ή στο tablet σας.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η «Quizdom» είναι μια εταιρία που δημιουργήθηκε από νέους επαγγελματίες και δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας (ανάπτυξη εφαρμογών και software). Κοινό γνώμονα αυτής της επαγγελματικής συνεύρεσης αποτέλεσε η αγάπη για την τεχνολογία και η πίστη στις δυνατότητες που ανοίγει τόσο σε δημιουργικό επίπεδο, όσο και ως προοπτική επιχειρηματικής δράσης.

Πρώτος καρπός της προσπάθειας τους υπήρξε το Quizdom, ένα παιχνίδι με ερωτήσεις γνώσεων για κινητά και tablets, που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία (250.000+ downloads). Η ομάδα ετοιμάζει και άλλες εφαρμογές με στόχο την παγκόσμια αγορά των applications.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.quizdom.gr/

Αποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quizdom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...